Psihosomatica: Spune ce te doare și îți voi spune unde sunt problemele tale în viață

Psihosomatica: Spune ce te doare și îți voi spune unde sunt problemele tale în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in PsihologieSanatateSpiritualitate

Ce se va întâmpla dacă combinați medicina și psihologia? Va ieși un lucru interesant, vă spun! Psihosomatica. Acesta este un domeniu în medicină care se ocupă de impactul emoțiilor, fricilor și blocajelor noastre psihologice asupra sănătății. Este dovedit științific că experiențele și sentimentele noastre interioare se transformă în boli fizice.

Deci, ce vă pot transmite locurile bolnave din corp?

Capul

Dacă capul doare des sau constant – este vorba de „ o durere” provocată de gânduri. Durerile de cap apar adesea la persoanele extrem de inteligente care își suprimă emoțiile. Această problemă vorbește despre stima de sine scăzută și frici, propria judecată sau când o persoană pune totul la suflet.

Păr

Problemele cu părul (albire timpurie, căderea părului, letargie) – un indicator de stres, neputință și disperare. Părul, în special la femei, este un simbol al energiei vitale. Problemele pot apărea dacă o persoană trăiește într-o tensiune și frică constante. Și tot ce ai nevoie – să fii tu însuți și să crezi în tine. Uneori, bolile părului pot apărea ca răspuns la un mare ego, la mândrie și la resentimente inconștiente față de Dumnezeu.

Gât

Gâtul conectează mintea (capul) cu simțurile (corpul). Problemele cu gâtul sugerează că nu se înțeleg unul cu celălalt. La nivel metafizic, acest lucru ar trebui înțeles ca o punte între spiritual și material. Bolile gâtului indică o lipsă de flexibilitate: o persoană se teme să se întoarcă pentru a auzi adevărul din spate, ignoră situația în loc să o înțeleagă.

Miopia ochilor – lipsa de hipermetropie, frica de viitor și lipsa de dorință de a privi dincolo de puterile tale.

Miopie – incapacitatea de a trăi în prezent, astăzi. O persoană cu hipermetropie gândește prea mult înainte de a face ceea ce trebuie făcut, incapabilă să vadă situația în ansamblu.

Orbirea culorii – ochiul nu percepe culorile, vede totul gri. Asta arată că o persoană nu poate percepe bucuria în viață. Este important să analizăm semnificația culorii pe care o percepe conștiința.

Glaucomul este o durere. Omul suferă în prezent din cauza trecutului, nedorind să ierte și să accepte trecutul.

Dinții

Dinții sunt slabi la persoanele indecise și la cei care nu iau decizii la timp. Totul este decis de altcineva pentru tine, iar ție însuți îți este frică, nu știi să analizezi situațiile de viață. Problemele legate de măcinarea dinților indică faptul că nu puteți înțelege cum stau lucrurile.

Buzele

Buzele sunt o reflectare a naturii noastre senzuale. În funcție de problemele interne, acestea pot reflecta următoarele boli:

  • Crăpături – o persoană este sfâșiată de sentimente contradictorii.
  • Mușcarea buzelor este o auto-pedepsire pentru senzualitatea arătată.
  • Herpesul este la fel ca mușcarea buzelor, dar într-o formă mai serioasă.

Spatele

Spatele simbolizează sprijinul vieții. Problemele de spate indică o lipsă de sprijin moral. O persoană crede că nu este iubită sau este forțată să-și ascundă propria iubire. Dacă o persoană își pierde mobilitatea, atunci nu își poate arăta dragostea față de ceilalți prin activitate.

Artrita reprezintă gândul că nu ești iubit. Persoanele care suferă de artrită sunt de obicei persoane foarte corecte. Cuvântul „trebuie” domnește întotdeauna pentru ei, ei fac totul prin ei înșiși, rupând efectiv genunchiul. Un „critic intern” foarte puternic.

Probleme cu genunchii – încăpățânare, mândrie, frică și lipsa de dorinței de a renunța.

Stomac

Medicii confirmă că gastrita apare adesea din cauza sentimentelor și a tensiunii nervoase. Problemele de stomac indică faptul că vă aflați într-o stare de stres, că există o lipsă de certitudine în viață și, în unele locuri, sunteți chiar vizitat de sentimente de deznădejde și condamnare.

Ulcerul gastric indică un sentiment de inferioritate, frică și nesiguranță.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!