Psihologii spun că oamenii care plâng adesea sunt într-adevăr oameni cu sufletul bun

Psihologii spun că oamenii care plâng adesea sunt într-adevăr oameni cu sufletul bun

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieViata

Plângem cu toții. Lacrimile sunt o modalitate de a ne arăta emoții, atât pozitive, cât și negative. Toată lumea este capabilă să plângă, dar de ce unii oameni o fac de câteva ori în întreaga lor viață și alții izbucnesc din cauza oricărui lucru mic? Psihologii de la Universitatea din Canada au efectuat un test, ale cărui rezultate arată că oamenii care plâng adesea sunt destul de rezistenți la stres.

Motivul este că orice persoană trebuie să-și elibereze emoțiile și o facem cu toții în moduri diferite …

1. Plânsul este un semn al unei persoane bune și al unui prieten bun.

În situații de viață dificile, prietenii pot plânge pe umărul tău, iar tu, la rândul tău, poți plânge în brațele lor. Uneori, pentru a te elibera de povara durerii și a resentimentelor, este suficient doar să plângi și să te deschizi unei persoane apropiate, care te poate susține, înțelege și sprijini.

2. Plânsul arată că nu ți-e frică de sentimentele tale.

Plânsul din orice motiv, fie că este vorba de pierderea unei persoane dragi, de ură, furie, o situație stresantă, un film trist sau chiar dezechilibre hormonale și glicemie ridicată – toate acestea te fac să pari vulnerabil în fața altora. Dar, dacă nu te poți abține, atunci sprijinul celorlalți îți oferă posibilitatea de a face față sentimentelor tale.

3. Știi cum să faci față stresului.

A da frâu liber sentimentelor tale nu înseamnă să fii slab, dimpotrivă, acționează asupra ta ca o compensare a negativității și a suprasolicitării. Dacă păstrezi în tine sentimentele profunde, gândurile grele tot timpul și nu-ți dai dreptul de a arăta slăbiciune și a plânge, atunci mai târziu acest lucru poate duce la probleme grave, nu numai psihologic.

4. Plânsul este semnul unei persoane puternice căreia nu îi pasă de opiniile altora.

Există situații de deznădejde și disperare în viață când ne retragem în noi înșine. Un zâmbet fals sau indiferența exterioară sunt principalele noastre instrumente. Dar degeaba! Dezlănțui-ți sentimentele și vezi cum devine imediat mai ușor pentru tine.

Acei oameni cărora nu le este frică să plângă sunt de fapt foarte puternici spiritual, sunt capabili să-și gestioneze emoțiile atunci când sunt triști prin plâns iar, atunci când se întâmplă o situație cu adevărat gravă, găsesc în mod sobru o ieșire din ea.

Nu vă opriți niciodată lacrimile, deoarece este foarte nesănătos. Dați-i voie sufletului să se răcorească, eliberați tensiunea din suflet și inimă și astfel vă veți simți mai bine după. Nu trebuie să vă pese de părerea oamenilor!

Să fiți binecuvântați!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!