Proprietățile benefice ale vinetei pentru creier și inimă, despre care știu puțini

Proprietățile benefice ale vinetei pentru creier și inimă, despre care știu puțini

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Lucioase și strălucitoare, vinetele vin într-o varietate de culori, dimensiuni și forme. În interior, se află o pulpă albă și cărnoasă cu nuanțe posibile de verde sau galben, semințe mici și deschise la culoare.

La gătit, pulpa capătă o consistență cremoasă. Textura densă, gustul plăcut și compoziția nutritivă bogată fac din vânata o bună înlocuitoare pentru carne.

V-ar putea surprinde să aflați că această legumă frumoasă nu este doar delicioasă, ci și recunoscută în întreaga lume ca una dintre principalele legume care ajută la longevitate. Deci, să descoperim bogățiile uimitoare ale vinetelor, pe care le veți obține dacă le introduceți în alimentația voastră.

Voi începe cu un punct care se remarcă prin inegalabilitate – vinetele îmbunătățesc funcțiile creierului! Acest lucru se datorează faptului că în ele au fost identificate o mulțime de compuși chimici unici (fitonutrienți) care îmbunătățesc funcțiile creierului și sănătatea psihică generală.

Acest lucru este legat de creșterea fluxului de sânge către creier, iar cantitatea suficientă de sânge în creier, împreună cu fitonutrienții valoroși, stimulează dezvoltarea de noi conexiuni neuronale, creșterea și regenerarea celulelor creierului, îmbunătățind memoria și abilitățile cognitive.

Vinetele sunt o sursă bogată de elemente nutritive valoroase: fibre, vitaminele C, K, B6, caroten, tiamină, niacină, magneziu, mangan, fosfor, cupru, potasiu, acid folic și multe altele.

Merită menționat că, având în compoziție un nivel ridicat al tuturor acestor substanțe benefice împreună cu manganul, vinetele creează o combinație unică, extrem de benefică pentru toate organele noastre. Putem compara acest lucru cu efectul pe care îl au îngrășămintele foarte echilibrate cu un spectru larg de acțiune asupra plantelor.

Această bogată colecție de „componente benefice” are un efect magic asupra organismului, asemenea unei ploi abundente în deșert – fiecare celulă se umple de sucuri vitale și revine la viață.

Conform cercetărilor, fibrele sunt un component nutritiv unic care ne prelungește viața și ne protejează de afecțiunile cardiovasculare – principala cauză a decesului în întreaga lume.

Conținutul ridicat de fibre din vinete reprezintă un aspect important al unei alimentații echilibrate și o oportunitate excelentă pentru îmbunătățirea sănătății generale (inclusiv a tractului gastrointestinal, oferind un excelent substrat pentru creșterea bacteriilor benefice din intestine).

Fibrele din vinete ajută în mod eficient la îmbunătățirea sănătății inimii. Acest lucru se datorează faptului că fibrele ajută la neutralizarea colesterolului în exces pe care îl preluăm din alimente. Fibrele leagă colesterolul cu bila pentru a limita impactul nociv asupra organismului.

Aceasta înseamnă că consumul regulat de vinete ne va ajuta să trăim cu 10-15 ani mai mult și sănătos!

Culoarea unică a vinetelor are o semnificație mai profundă decât am crede. Compușii vegetali naturali care conferă vinetelor culoarea intensă au un efect magic asupra sănătății oaselor, întărindu-le și chiar stimulând creșterea acestora.

Vinetele sunt bogate în compuși fenolici, care întăresc oasele, cresc densitatea minerală a acestora și reduc semnele de degradare legate de vârstă, în special la femeile de peste 40 de ani. Acești compuși fenolici conferă vinetelor acea culoarea strălucitoare și intensă.

În plus, vinetele conțin o cantitate semnificativă de siliciu, necesar pentru menținerea structurii optime a oaselor.

Studiile au arătat că persoanele care consumă regulat vinete au cu 2-3 ori mai puține semne de degradare a oaselor datorită vârstei. De asemenea, siliciul prezent în vinete încetinește semnificativ schimbările degenerative legate de vârstă în articulații, prelungind astfel durata de viață sănătoasă.

Fierul și calciul prezente în vinete au o importanță extrem de valoroasă pentru menținerea sănătății optime a oaselor pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Deficiența de fier poate fi foarte periculoasă pentru sănătate. În unele cazuri, aceasta se poate manifesta sub formă de oboseală și slăbiciune generală, datorită lipsei de hematii sănătoase pentru transportul oxigenului în întregul corp. Consumul de vinete este o modalitate excelentă de a preveni apariția acestor condiții neplăcute.

Cercetătorii au descoperit în vinete un compus numit nasunin. Acesta este cel mai popular tip de antioxidant antocianic, care ajută la combaterea oxidării organismului, principala cauză a majorității afecțiunilor.

De asemenea, acesta ne protejează eficient împotriva mutațiilor celulare care apar la nivelul ADN-ului și membranelor celulare.

Vinetelor sunt bune ca preparat independent sau ca garnitură. Le puteți prepara sub formă de salată, găti la aburi, prăji, adăuga în tocănițe și garnituri sau chiar găti pe grătar.

Înainte de a introduce această minunată legumă a longevității în alimentația voastră, consultați-vă medicul. Acest lucru vă va ajuta să obțineți maximum de beneficii pentru organism și să evitați problemele.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!