Proprietarii de câini sunt mai fericiți decât proprietarii de pisici. Poți ghici de ce?

Proprietarii de câini sunt mai fericiți decât proprietarii de pisici. Poți ghici de ce?

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 November 2020 in CuriozitățiLifeStyleViata

Oamenii spun că, câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului și, potrivit unui nou sondaj, aceștia au dreptate.

Un sondaj social general (GSS) al Organizației de cercetare socială NORC de la Universitatea din Chicago a constatat că 36% dintre proprietarii de câini declară că sunt „foarte fericiți” (doar 18% dintre proprietarii de pisici au raportat același lucru).

Desigur, a avea un câine nu poate fi singurul factor care contribuie la nivelurile de fericire ale unei persoane.

De exemplu, după cum se raportează în The Washington Post, rezultatele sondajului au arătat, de asemenea, că proprietarii de câini sunt mai predispuși să fie căsătoriți și să aibă propriile case decât proprietarii de pisici, amândouă animale de companie contribuind la satisfacția vieții.

Cel mai recent sondaj din care au fost obținute aceste date a fost realizat între aprilie și noiembrie anul trecut.

Dar GSS nu este primul studiu care analizează beneficiile deținerii unui câine față de o pisică.

Un studiu recent realizat cu 2.000 de adulți a constatat că proprietarii de câini parcurg în medie 1.400 km pe an, ceea ce nu numai că a arătat că tind să fie mai sănătoși decât ceilalți, ci că ei și-au îmbunătățit sănătatea mintală generală, iar asta a dus la scăderea nivelului de stres.

Între timp, un alt studiu din 2016 a constatat că proprietarii de câini au obținut un scor mai mare la toate aspectele bunăstării în comparație cu pisicile.

Însă proprietarii de pisici nu ar trebui să se streseze.

Sigur, tovarășul tău cu gheare te poate ignora atunci când îl strigi după nume, deoarece preferă să nu-ți recunoască existența – dar cercetările anterioare au arătat și beneficiile mentale și fizice ale deținerii unui animal de companie în general.

Da, orice animal de companie.

De exemplu, un sondaj efectuat anul trecut pe 1.000 de proprietari de câini și pisici de peste 55 de ani a arătat că proprietarii de animale de companie sunt mai predispuși să fie mulțumiți de viața lor, deoarece nu se simt singuri în jurul animalului lor de companie.

Alte studii sugerează că deținerea animalelor de companie poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și scădea tensiunea arterială.

De asemenea, un alt beneficiu al animalele de companie a fost legat de reducerea simptomelor depresiei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!