Propolisul tratează stomacul și intestinele: un tratament eficient și simplu, o adevărată vindecare!

Propolisul tratează stomacul și intestinele: un tratament eficient și simplu, o adevărată vindecare!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Ulcerul reprezintă afectarea membranei mucoase a stomacului. Pentru a trata această boală dureroasă, medicii încearcă mai întâi să determine cauza și apoi să găsească un tratament eficient. Ulcerul apare atunci când elementele acide încep să predomine peste stratul protector al epiteliului, iar acesta din urmă începe să se descompună.

Vindecarea poate veni de la propolis, care formează un nou strat și accelerează regenerarea celulară. Propolisul reduce, de asemenea, durerea și inflamația și ucide bacteriile Helicobacter pylori, care încearcă să pătrundă în alte părți ale corpului prin răni.

Ulcerul peptic gastro-duodenal

Pentru tratament utilizați tinctură de propolis, care poate fi achiziționată de la farmacie sau pregătită acasă.

5 g de propolis trebuie adăugați la 50 ml alcool cu o concentrație de 75%. Se pune 10 zile într-un loc întunecat. Nu uitați să amestecați borcanul în fiecare zi. După această perioadă, se strecoară și se toarnă într-un recipient etanș. Se păstrează la rece.

Mod de administrare

Picurați 20-40 de picături de tinctură de propolis într-o jumătate de pahar de lapte cald fiert. Luați de trei ori pe zi înainte de mese. Perioada tratamentului nu trebuie să depășească 10 zile. Primele semne de îmbunătățire vor fi vizibile încă din primele zile.

Uleiul de propolis – O altă rețetă eficientă pentru tratarea ulcerelor stomacului.

Trebuie să amestecați propolisul cu unt în următoarele proporții: se pune în jur de 15-20 g de propolis la 100 g de unt. Apoi se pune pe aragaz într-o baie de apă timp de 10 minute, se strecoară și se lasă la răcit. Trebuie păstrat la frigider. Pentru tratament se iau 2 lingurițe cu 20 de minute înainte de mese de trei ori pe zi.

Tratamentul gastritei

Propolisul oprește inflamația mucoasei gastrice. Puteți folosi ulei, decoct sau tinctură pentru tratament. Pentru tratament picurați 20 de picături de tinctură de propolis 10% în 100 ml de lapte fiert, și beți dimineața apoi, înainte de culcare, beți 10 picături de propolis și apoi culcați-vă imediat. Perioada de tratament: o lună.

Inflamația duodenului este, de asemenea, tratată în acest fel. Apiterapeuții recomandă propolis pentru orice boli ale sistemului digestiv.

Pentru întărirea generală a unui organism, se recomandă să consumați 1 linguriță de miere de albine, dimineața și seara. Perioada tratamentului este de 1-2 luni.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!