Profetiile lui Isaia in timpurile de azi

Profetiile lui Isaia in timpurile de azi

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2022 in ArticoleSfaturi

Probabil, Isaia isi incepe misiunea spirituala in anul 740 i Hr, la moartea regelui Ozia din Iuda. Spre deosebire de restul prorocilor Vechiului Testament, Isaia nu provenea din paturile sarace, ci, din contra era un nobil instarit. Revelatia Dumnezeiasca ii va schimba destinul.

Vremurile erau tulburi, iar umanitatea acelor vremuri incpuse sa-si piarda stralucirea divina. Intelegand ca o lume veche se desira sub greutatea imoralitatii, lacomiei si lipsei de credinta, Isaia face urmatoarea profetie:

“Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste un fiu si vor chema numele lui Emanuel (Darul lui Dumnezeu). El se va hrani cu lapte si miere pana in vremea cand va stii sa arunce raul si sa aleaga binele. Ca inainte ca fiul acesta sa stie sa dea la o parte raul si sa aleaga binele, pamantul de care iti este teama, din pricina celor doi regi, va fi pustiit” (Isaia 7, 14-16).

Interpretarea crestina, ulterioara se refera la nasterea virginala a Mantuitorului. Profetia anunta peste secole nasterea unui rege ideal al lumii, care va guverna prin iubire si daruire, nu prin forta si supunere: “Caci prunc s-a nascut noua, un Fiu s-a dat noua, a Carui stapanire e pe umarul Lui si se cheama numele Lui: Inger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al pacii, Parinte al veacului ce va sa fie!” (Isaia 9,5)

Acest rege minunat, fiu deopotriva al omului, dar peste care se va odihni “Duhul lui Dumnezeu” va reintegra intreg pamantul Perfectiunii Creatiei Tatalui, va readuce pacea originara din Eden. “Atunci lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara; si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si un copil ii va paste!”

Acum putem intelege de ce Hristos spune: “lasati copiii sa vina la mine!” Cartea lui Isaia descrie furia lui Yahve ce se va abate asupra Ierusalimului si lui Iuda, din pricina erezei si a inaspririi inimilor, dar anunta totodata venirea lui Mesia. Printre profetiile lui Isaia se remarca si prabusirea lui Lucifer, care va fi invins de dragostea Fiului:

“Cum ai cazut tu din ceruri, stea stralucitoare, fecior al diminetii (Luceafarul-Venus) Cum ai fost tu aruncat la pamant, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai in cugetul tau: Ridica-ma-voi in ceruri, asemenea cu cel Preinalt voi fi…si acum, tu te pogori in iad, in cele mai de jos ale adancului” (Isaia 14, 12-15).

Crestinii celebreaza ruperea pacatului prin tainica fraza: “M-am lepadat de Satana, m-am unit cu Hristos; ma lepad de Satana, ma unesc cu Hristos si acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin!”

Ceea ce este sortit sa ti se intample se va intampla!

Intr-o zi friguroasa de pe la inceputul iernii anilor ’40, un fotograf a iesit sa faca poze in Gradina Botanica din Bucuresti pentru editia de a doua zi a ziarului. Si tot atunci, un grup de prietene a hotarat sa infrunte gerul si sa iasa la plimbare in acelasi loc, la Gradina Botanica.

Fotograful nu a putut rezista tentatiei de a le ruga sa ii pozeze pe cele patru fete zglobii, cu paltoane colorate. Insa mai presus de toate, i-a placut fata de cincisprezece ani cu galosi lacuiti, ochi de azur si un zambet capabil sa topeasca zapada. Ba chiar a gasit o floare pe care a rugat-o sa o tina in mana.

A doua zi, un proaspat absolvent de medicina, a gasit pe banca din fata casei sale un ziar. De pe prima pagina i-a zambit o fata cu ochi de azur si zambet care ar fi topit si cel mai inalt ghetar. Un fior i-a strabatut inima, ca si cum ar fi regasit o fiinta draga, demult pierduta. Si-a dorit sa o cunoasca, sa ii stie numele, sa o tina de mana si sa o sarute sub prima ninsoare. Ar fi intrebat la ziar insa mai avea o multime de treburi, iar seara urma sa plece din oras.

Tanarul doctor a pastrat o buna bucata de vreme foaia de ziar. A avut-o cu el in primele zile petrecute pe front si si-a gasit alinare la sfarsitul zilelor interminabile in care se lupta cu moartea. Insa hartia s-a uzat si, in timp, a uitat de fata.

Multe inimi a frant dupa razboi, atunci cand a revenit in Capitala. Insa nici una dintre domnisoare, multe de familie aleasa, nu a reusit sa ii cucereasca inima definitiv. Intr-una din sambete – sa fi trecut vreo sapte ani de la absolvirea facultatii, un prieten il invita in oras, la o seara dansanta. Doua erau locurile populare insa nici unul dintre ei nu avea o preferinta. Doctorul hotaraste sa dea cu banul si astfel cei doi sfarsesc intr-un local cochet din centru.

Ringul de dans este plin de fete frumoase insa doctorul are ochi doar pentru una singura, care il captiveaza de la prima vedere. Cei doi danseaza un dans apoi inca unul si inca unul, iar spre dimineata stiu ca acesta este doar inceputul. La a treia intalnire, o cere de sotie fara sa stie ca relatia lor era sortita sa fie.

Intr-o duminica insorita de primvara, cei doi indragostiti hotarasc sa mearga la plimbare in Gradina Botanica.

“Stii dragul meu, in urma cu cativa ani de zile, pe cand aveam doar cincisprezece ani, ma plimbam in Gradina Botanica si un fotograf mi-a facut o poza foarte frumoasa. Am fost atat de emotionata sa ma vad pe prima pagina a unui ziar,” ii spune ea.

“Purtai cumva galosi de lac si tineai o floare o mana?” o intreaba el.

“Da, de unde stii?” il intreaba cu ochi mari.

“Habar nu ai de cati ani sunt indragostit de tine!” i-a raspuns barbatul si i-a sarutat mana.

Nu-ti face griji si nu dispera! Ceea ce este sortit sa ti se intample se va intampla!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!