Image

„Problema lipsei somnului”. Metoda „4-7-8” o poate rezolva rapid și ușor

Publicat de Patricia Esca pe 16 September 2021 in PersonalitateSanatateSfaturi

Cred că nu mă voi înșela dacă spun că nu exista vreo persoană care nu s-a confruntat măcar o dată cu problema insomniei.

Probleme la domiciliu și la locul de muncă, stres, depresie, viață activă, un flux mare de informații – toate problemele lumii din jurul nostru se acumulează și duc la problema insomniei.

Problemele din timpul zilei continuă să ne bântuie și noaptea. Acest lucru ne afectează calitatea somnului. Trezirea după o astfel de noapte este dificilă, iar în timpul zilei este însoțită de apatie, letargie, absență, probleme de concentrare și memorie.

Problema adormirii este unul dintre cele mai frecvente cazuri de insomnie. În cazurile care se repetă frecvent, există teama de „pat” și „lipsa de somn”.

Dorința de a dormi dispare imediat ce te culci, iar procesul de adormire poate dura până la 2 sau mai multe ore.

Toată lumea, probabil, în copilărie, a numărat până la 100 sau a numărat „oi”. Și dacă în copilărie această metodă funcționează, atunci un adult cu greu o va considera eficientă.

Citeste si  Femeia puternica de azi a fost candva o fata timida, care a suferit mult...

Unii, după o lungă foire prin pat fără să le vină somnul, se ridică să citească o carte, alții încearcă să asculte muzică liniștitoare. Dar totuși, o astfel de noapte nu oferă o odihnă adecvată.

Nu cu mult timp în urmă, am aflat despre o metodă de a adormi rapid, care nu necesită o pregătire specială sau pe termen lung. Un medic de la Universitatea din Arizona a numit această tehnică „4-7-8”.

Metoda se bazează pe respirație: inspirați încet timp de 4 secunde, apoi țineți-vă respirația timp de 7 secunde, apoi expirați ușor timp de 8 secunde. Repetați aceste exerciții de respirație de mai multe ori.

Am împărtășit prietenilor mei această metodă de a adormi repede. Metoda funcționează!

Dacă aveți astfel de probleme de a adormi, ar trebui să încercați. Poate îți va place și te va ajuta și pe tine!

Ce metode mai cunoașteți sau aplicați atunci când nu reușiți să adormiți? Asteptam comentariile dumneavoastra!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon