Pretuieste timpul din viata ta! Lucian Blaga spunea ” De ce nu se grabeste melcul? Fiindca tine sa faca, pretutindeni pe unde trece, un drum de argint.”

Pretuieste timpul din viata ta! Lucian Blaga spunea ” De ce nu se grabeste melcul? Fiindca tine sa faca, pretutindeni pe unde trece, un drum de argint.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 April 2020 in De Suflet

“Dragostea lui Dumnezeu, inexprimabilă și perfectă, își face drum într-un suflet pur la fel cum lumina trece printr-un obiect transparent. Cu cât mai multă dragoste află sufletul, cu atât mai multă dăruiește, astfel încât, pe măsură ce devenim mai curați și mai deschiși, bucuria dragostei ajunge să fie tot mai completă.” – Dante Alighieri

Timpul zboara, iar noi concuram impreuna cu el. Am ajuns sa fim mereu pe fuga, alergam uneori fara un scop bine determinat, alegem caile cele mai nesigure, concuram unii cu altii, facem exces de orice si mereu ne plangem ca suntem in lipsa de timp. De ce oare? Nu mai avem timp sa ne purtam corect, sa iubim,nu mai avem timp sa dormim suficient, sa comunicam, sa facem noi prietenii.

Foarte mult apreciez citatul lui Lucian Blaga ” De ce nu se grabeste melcul? Fiindca tine sa faca, pretutindeni pe unde trece, un drum de argint.” De ce nu facem si noi popasuri, de ce nu admiram ce e deja facut, de ce ignoram existenta noastra? Suntem aici, am plantat viata, trebuie si sa valorificam fiecare centimetru a creatiei noastre, in fiecare minut- zilele trec fara a mai fi intoarse!

Si acum intrebarea: Unde a disparut timpul?

Vestea proasta este ca timpul zboara!

Vestea buna este ca timpul e in mainile noastre!

Asa cum noi avem nevoie de timp si timpul are nevoie de noi. Timpul nu poate fi masurat, nu poate fi atins, nu poate fi vazut… si totusi il simtim. Simtim cum se duce- il pierdem. Ar fi nevoie ca mai mereu sa ne punem intrebarea daca folosim timpul eficient, daca il valorificam. El ne este dat pentru a-l umple, a-l face argint ca in citatul lui Blaga, nimeni n-o sa ne aprecieze mai eficient timpul nostru decat noi insine.

Ar trebui sa avem prioritare cel putin trei lucruri pe zi ce ar pune in valoare timpul nostru inafara de lucrurile de rutina( ex: sa vizitam o locatie turistica, sa incepem o noua carte, sa sunam un prieten drag, sa ne acordam citeva clipe pentru a ne plimba si pur si simplu sa comunicam cu cei dragi, deoarece acest lucru in timpul de fata este tot mai des ignorat).

Timpul poate deveni, pentru noi, un adevarat prieten, daca stim sa-l valorificam si sa-l completam corect. Trecand prin viata prin experiente noi am inteles ca toate pot fi recuperate mai devreme sau mai tarziu insa cu parere de rau timpul nu poate fi reantors. Nu trebuie sa-l irosim in zadar!

Indemn- Fa-ti Timp!

Viata va prinde alta culoare daca vom fi mai eficienti, mai comunicativi, mai pozitivi. Trebuie sa facem ca fiecare ora din zi sa conteze, sa lase o amprenta. Calitatea timpului conteaza!

Si inchei cu frumoasele cuvinte, spuse de Anatole France…… ” Timpul este cel mai puternic dintre sculptori. Nu are ciocan, nici dalta; el are drept scule ploaia, clarul de luna si vantul de Nord. El termina minunat munca daltuitorilor in piatra. Ceea ce adauga el nu se poate defini si valoreaza infinit. ”

articol primit pe email.

Puteti trimite articolele prin email la contact [a] revistasufletului.net . Va multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!