Prăjitura “Zebra” gustoasa, aerată, îți ia ochii: șic atat ca aspect cât și ca gust!

Prăjitura “Zebra” gustoasa, aerată, îți ia ochii: șic atat ca aspect cât și ca gust!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2022 in Retete

Dacă nu ați încercat niciodată să faceți o prăjitură cu griș, acum este momentul. De asemenea, dacă obișnuiați să faceți prăjitura clasică cu griș, cu siguranță vă va plăcea și această variantă. Această prăjitură este specială datorită aspectului său spectaculos care seamănă cu o zebră.

Iată cum se pregătește această prăjitură:

Ingrediente:

  • un pahar de griș
  • un pahar de făină de grâu.
  • O cană de zahăr
  • 2 ouă
  • 2 pahare chefir
  • 3 linguri cacao
  • 90 g unt
  • linguriță praf de copt
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • o lingură ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

1. Turnați chefirul într-un bol, apoi adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați bine. Lăsați compoziția deoparte 20-30 de minute pentru ca grișul să se umfle.

Separat, amestecați untul topit cu zahărul, zahărul vanilat și ouăle, apoi puneți compoziția peste griș și amestecați bine. Împărțiți aluatul în 2 părți, iar într-una din părți adăugați cacao și amestecați bine.

2. Pentru această prăjitură, cea mai bună tavă este cea rotundă, dacă este și detașabilă este și mai bine. Ungeți tava cu ulei de floarea soarelui. Între timp puteți să porniți și cuptorul la 200 grade ca să se încălzească.

Începând din centrul tăvii, turnați alternativ aluatul de cele 2 culori. Dacă doriți, puteți face un model sub formă de floare cu o scobitoare.

3. Coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute la 200 de grade. La sfârșit, faceți testul cu scobitoarea. Introduceți o scobitoare în centrul prăjiturii. Dacă atunci când o scoateți scobitoarea observați că s-a lipit aluat pe ea, înseamnă că prăjitura nu este coaptă. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că prăjitura este gata.

Această prăjitură poate fi acoperită cu glazură de ciocolată sau poate fi însiropată cu sirop de fructe de pădure. De asemenea, dacă tăiați cu grijă tortul în două jumătăți pe lungime și îi puneți un strat de cremă de vanilie la mijloc, veți obține un tort de primă clasă pentru orice sărbătoare. Poftă bună!

Dacă ați încercat această rețetă, vă rugăm să ne spuneți părerea în comentarii. Dacă v-a plăcut această rețetă, nu uitați să o distribuiți ca să împărtășiți și cu prietenii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!