Povestea lui Lucifer, Arhanghelul cazut, cel mai frumos si luminos dintre Arhangheli

Povestea lui Lucifer, Arhanghelul cazut, cel mai frumos si luminos dintre Arhangheli

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2020 in Spiritualitate

Lucifer nu a fost un inger ca toti ceilalti. El era cel mai frumos , cel mai luminos si cel mai inteligent dintre Arhangheli. El a fost creat diferit special , ca parte a planului lui Dumnezeu.

Avea toate puterile si toata stiinta. Singura putere pe care Dumnezeu nu i-a daruit-o este Puterea Creatiei.

Pentru ca era atat de luminos, i s-a dat numele de Lucifer aducator de lumina . Acest nume este dat planetei Venus [ luceafarul de dimineata ] cand rasare dimineata .

Cand lumineaza la apus se numeste Vesper. Umplandu-se cu atata maretie, Lucifer, acest minunat Arhanghel, a inceput sa creada ca este egalul lui Dumnezeu.  In orgoliul lui nemasurat s-a gandit ca el, marele, frumosul, inteligentul, il poate detrona chiar si pe Dumnezeu.

Aici vreau sa fac o paralela referitoare la unii care ne invata ca noi suntem Dumnezeu. Mare sminteala. Luati aminte, cum cel mai luminat inger a cazut in aceasta mare cacealma. Acesta este orgoliu nemasurat =a te crede egal cu cineva cu care nici macar nu te poti compara . Aici nu exista termene de comparatie. Nu poti sluji la doi stapani . Caci inevitabil vei pierde pe unul dintre ei. Este foarte clar, prin Lucifer a patruns raul in lume. Si atentie, el, Lucifer face parte din creatie. Aici, in aceasta lume binele nu poate exista decat comparativ cu raul. Si se si raporteaza unul la celalalt.

Pacatul a fost ingaduit de insasi Dumnezeu. El, Domnul, a stiut aceasta lume inca de la creatie. El a creat-o ca alternativa in cazul caderii. Pentru ca El, Dumnezeu, a dorit sa creeze in gandire, in simtire, in traire nu in ispasire. Nu ne-a dorit niste fiinte robotizate care sa ascultam orbeste ordine si sa facem metenele. Dumnezeu a dorit ca prin simturile daruite noua [raiul avea miresme, flori , culori , riuri care susurau] sa ni se reveleze iubirea cea creatoare din inima. Acea deschidere a chakrei inimii anahata, cum o denumesc unii.

Dumnezeu a stiut dintr-un inceput ca lasand liberul arbitru alegerea ar putea fi diferita . Deaceea a spus omului Adam: puteti face orice doriti, numai fructul cunoasterii nu-l gustati. Dumnezeu stia ca daca omul va fi ispitit va avea nevoie de lumea aceasta. Lucifer putea sa nu aibe sorti de izbanda. Si astfel omul l-ar fi intrecut. Intr-o secunda, binele si raul s-ar fi contopit intr-o stare de iubire, ar fi format aluatul pretios si creatia ar fi fost intr-o expansiune vesnica de lumina iubitoare.

Nimeni si nimic nu ar mai fi putut desparti Tatal de creatia sa. Insa omul a ales calea “orgoliului”, a lui Lucifer. Cand a inteles durerea si suferinta era deja tarziu.

In mintea omului aparuse viclenia [ s-au ascuns de Domnul poate, poate, nu-i va observa ]. Si asa Dumnezeu a trebuit sa-si foloseasca toate atributele sale. Creator, Mantuitor, Judecator. Ca prin aceste atribute sa ajunga in timp, din nou la inima oamenilor. De aceea Mantuitorul lumii pune accent imens pe iubire. Lasa totul deoparte . Pana si purificarea prin post ia alt loc. Purificare pe care el insusi a trecut-o timp de 40 de zile.

Lasati tot si iubiti, cel mai usor si totusi complicat pentru firea naravasa si condusa de orgolii a omului. Tot Mantuitorul ne arata si drumul spre iubire. El stie ca oamenii trebuiesc indrumati. Vorbeste in pilde. Vorbeste despre samanta care cade pe pamant manos sau din contra, pe stanca . Aici este intelegerea. Inceputul oricarui lucru datator de viata este o saminta. Aici intervine contemplatia. Priveste saminta cat este de mica. Insa ce forte nebanuite si nevazute ascunde? Si daca acolo sunt aceste forte, cum le folosim. Asa la intamplare?

Nu, nicidecum. Ii trebuie loc adecvat. Samantei ii trebuie pamant bun,  adanc, cu soare caldura si lumina. Asa si omului ii trebuie inima plina de iubire, caldura, apa lacrimi, lumina , pentru a creste mare si puternic. Si ii trebuie si timp, adica rabdare. Invataturile pe care Mantuitorul le-a dat au fost speciale. Ele nu ne lasa sa cadem, Iisus insasi ne trage dupa el. In semnul Sfintei cruci gasim cele doua planuri . Inaltarea si caderea. Un plan vertical de sus in jos, si unul orizontal de la dreapta spre stanga . Adica mantuirea vine de sus in jos [verticala] . In caderea noastra [orizontala] ne mantuim prin inima [de la dreapta spre stanga] . Iar in mijlocul crucii gasim cele doua planuri [binele si raul ]formand un tot unitar, amestecandu-se si alchimizandu-se, formand planul creatiei.

Crucea se porneste de sus in jos, niciodata de jos in sus. Lumina vine de sus. Apoi se duce in dreptul ombilicului [cordonul de argint ] si apoi se uneste acest culoar divin cu orizontala materiei. De aceea e bine sa stim ce simbolistica folosim. Ati observat cand va rugati privirea voastra se indreapta spre cer pentru ca sus sunt planurile superioare. Jos sunt cele inferioare. Incercati cand mergeti pe strada sa pastrati privirea sus ,sa accesati planurile superioare. Lasati materia, grosierul de jos. Cand va rugati, cand aveti nelamuriri cu privire la orice, cereti indrumare .

Ridicati-va privirea sus spre ceruri si cereti ajutor, sa fiti luminati si inteleptiti de Duhul Sfant . Cereti coborare de Daruri si Haruri tot prin Duhul Sfant. Toate se fac prin Duhul Sfant . Tot ce vine de la Tatal, vine In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Treimea cea nedespartita si de viata facatoare. Maicuta Domnului este mare milostiva de oameni si cale spre Dumnezeu. Ea este mijlocitoarea neamului omenesc.

Daca nu aveti chemare la posturi si disciplina mintii incercati macar din cand in cand sa treceti cu vederea cate un neajuns. Cand va indreptati spre slujba tineti mintea in frau .Binecuvantati tot si iertati.

Chiar daca nu sunteti iertati, voi iertati. Lasati planurile superioare sa-si faca treaba . Gandurile mici incurca lumina, gindurile de pace si iubire dezleaga si pun baze de temelie. Fiti observatori fini si observind detaliile veti cunoaste lumea in care locuiti sau traiti.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!