Povestea ghiocelului care a vestit primăvara! O primăvară minunată tuturor!

Povestea ghiocelului care a vestit primăvara! O primăvară minunată tuturor!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2023 in Pilde

A fost odată ca niciodată, într-un pâlc de pădure, un mic ghiocel care se trezi din somnul său de iarnă. Își deschise ochii și privi în jurul său, uimit de cât de diferit era totul față de momentul în care adormise. Toate copacii erau acoperiți de zăpadă, dar acum erau înmuguriți și începeau să se pregătească să înflorească. Pământul era moale și ud, iar soarele strălucea cald pe cer.

Ghiocelul era bucuros să fie treaz și să vadă cum se trezește natura după lungul somn de iarnă. Dar simțea și că trebuie să facă ceva important, să aducă o veste. Așa că s-a gândit să meargă la celelalte flori din pădure și să le spună că primăvara a venit.

A început să se deplaseze cu grijă prin zăpadă, uitându-se în jur pentru a găsi alte flori. În scurt timp, a întâlnit o tufă de ghiocei, care erau încă adormiți și care încă nu știau că primăvara sosise. Ghiocelul le-a spus că a venit momentul să se trezească și să înceapă să înflorească. Ghioceii s-au bucurat și au început să se deschidă, dezvăluindu-și florile albe și delicate.

Ghiocelul a continuat să călătorească prin pădure și să îi trezească pe toți cei care dormeau încă. A ajuns la o tufă de zambile și le-a spus și lor că primăvara a venit. Zambilă au răspuns la chemarea sa și și-au deschis florile într-un arc frumos.

Mai departe, ghiocelul a întâlnit o tufă de narcise și le-a vestit și lor că s-a sfârșit iarna. Narcisele s-au deschis cu încredere, lăsând să se vadă flori galbene cu petale delicate.

În cele din urmă, ghiocelul a ajuns la marginea pădurii și a privit spre dealuri și câmpii. Acolo, pe câmpuri, câteva zeci de păsări cântau vesel în soarele de primăvară. Ghiocelul le-a spus și lor că a venit timpul să construiască cuiburile și să înceapă să facă pui. Păsările au început să zboare agitat în jurul ghiocelului, și să culeagă fire de iarbă și crenguțe pentru cuiburi.

Ghiocelul s-a simțit fericit și împlinit că a putut aduce vestea cea mare, că a putut să îi trezească pe toți cei care dormeau!

“Primăvara este timpul regenerării, al creșterii și al refacerii. Este momentul când natura se trezește din somnul iernii și renunță la hainele sale reci și gri, înlocuindu-le cu culori vii și strălucitoare.” – Desmond Tutu

“Primăvara este când viața își face triumfală întoarcere. Este o explozie de culoare și de parfumuri, care te fac să te simți înviorat și înnoit.” – Ellen Hopkins

“Primăvara este o călătorie pe care o facem cu toții împreună – o călătorie în care descoperim noi culori, noi arome și noi sunete.” – Emily Dickinson

“Primăvara este un timp de optimism, de speranță și de renaștere. Este momentul când putem să uităm de greutățile trecutului și să ne concentrăm pe frumusețea și bucuria prezentului.” – Angela Ahrendts

“Primăvara este când natura își recapătă forța și își arată splendoarea. Este un timp pentru a ne bucura de frumusețea lumii din jurul nostru și pentru a ne reaminti că viața este o minune.” – Rachel Carson.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!