Poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare – la 40, dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții

Poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare – la 40, dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 April 2020 in Frumusete

Coco Chanel este una dintre cele mai puternice figuri din lumea modei, carismatică și inovatoare. S-a născut într-o familie sărăcă și a crescut la orfelinat, pentru ca mai târiu să revolutionize lumea modei. Coco Chanel ne-a dăruit unul dintre cele mai cunoscute și folosite parfumuri din lume, celebrul Chanel No. 5, dar a fost și cea care a impus în modă pantalonii pentru femei.

La acea vreme, Coco a scandalizat opinia publică când și-a făcut apariția la Veneția îmbrăcată în pantaloni. Și-a urmat propriul instinct despre eleganță, în speranța că moda se va raporta la ea și nu invers. Așa s-a și întâmplat! Dar, pe lângă toate acestea, Coco Chanel, care s-a născut în 1883 în Saumur, Maine-et-Loire, Franța, și-a impus și viziunea ei originală asupra vieții și lumii, iar câteva dintre frazele sale au devenit nemuritoare.

Iată câteva dintre paradoxurile lui Coco Chanel:

– Vârsta nu este cel mai important lucru pentru o femeie: poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare – la 40 , dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții tale.

– Atenție! Nu vi se va da o a doua șansă pentru a produce o „primă impresie”!

– Mâinile reprezintă cartea de vizită a femeii. Gâtul – este buletinul, iar sânii – pașaportul!

– Cu cât bărbatul este mai prost și mai ratat, cu atât pretențiile lui față de femeie sunt mai mari!

– Bărbatul care este predispus la a face gesturi, este condamnat să fie iubit.

– Dacă o femeie v-a fermecat, cu frumusețea sa, dar nu vă puteți aminti cu ce a fost îmbrăcată, înseamnă că ținuta ei a fost perfectă.

-Accesoriul ideal pentru orice femeie – este un bărbat frumos.

-Nimic nu îmbătrânește mai tare o femeie, decât o ținută prea sofisticată.

-Adevărata mărinimie este atunci când ierți oamenii nerecunoscători.

– Pentru libertate,nici o sumă de bani nu este exagerat de mare.

– Există oameni care au bani, și oameni bogați.

– Totul se află în mâinile noastre , de aceea nu avem voie să-i dăm drumul!

-Noi, femeile, avem nevoie de frumuseţe ca să ne iubească bărbaţii şi de prostie ca să-i iubim.

– Femeile trebuie să le spună mereu bărbaţilor că ei sunt cei puternici, cei mari, cei minunaţi. Dar adevărul este că femeile sunt cele puternice.

-Femeile luptau pe vremuri pe teren propriu şi fiecare înfrângere era o victorie. Acum ele luptă pe teritoriul bărbaţilor, unde fiecare victorie e o înfrângere.

-Nu sunt geloasă dacă îmi văd fostul iubit cu altă femeie. Mama m-a învăţat să împart jucăriile vechi copiilor mai puţin norocoşi.

-O femeie are vârsta pe care o merită.

-Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii întotdeauna diferit.

-Nimeni nu este tânăr după 40 de ani, dar poţi fi irezistibil la orice vârstă.

Prima creatoare care introduce jerseul în modă şi are curajul să îmbrace pantaloni, Gabrielle „Coco“ Chanel, rămâne una dintre ele mai influente femei al secolului XX.

În cartea sa, „Coco Chanel, Innovator and Icon“, Aime Joseph o consideră drept cea mai influentă şi inovatoare creatoare de modă de până acum. Despre Coco, Christian Dior spunea: „Cu un pulover negru şi câteva şiraguri de perle a revoluţionat moda“. Coco Chanel a rămas celebră nu numai pentru rochia scurtă, neagră, şi pentru parfumul „Chanel nr. 5“, ci şi pentru taioarele, pantofii, poşetele şi bijuteriile create.

Stilul lui Gabrielle Chanel a fost revoluţionar pentru anii ’20: a creat nu doar haine noi şi o nouă marcă, ci un nou stil de viaţă. A creat mai ales pălării şi doar după câţiva ani a început să deseneze haine. Mai apoi s-a decis să creeze genţile gigantice, parfumuri (de amintit istoricul Chanel n°5), încălţăminte bicoloră, ceasuri unisex şi bijuterii. Interpretând spiritul modernist al epocii, Chanel caută noua imagine de femeie liberă şi independentă de bărbaţi: o femeie revoluţionară, modernă şi de avangardă.

Alb şi negru, culorile preferate

Ţesăturile preferate ale lui Chanel erau tweed şi jersey, iar taiorul a devenit „un must“. Culorile preferate şi cel mai des folosite erau negrul, albul, la care se mai adaugă şi albastrul-închis, bejul şi griul. Conştientizarea propriul corp, comoditatea, masculinitatea, eventual combinată cu feminitatea sunt principiile de bază cu care Coco prin creaţiile sale a sedus femei, dar şi bărbaţi. Stilul său este cunoscut în istorie ca fiind sinonim cu eleganţa, rafinamentul şi modernitatea, combinate cu confortul.

Cea mai mare creatoare a secolului al XX-lea

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (n. 19 august 1883- d. 10 ianuarie 1971) este considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea, alături de nume precum Paul Poiret, Christian Dior, Christian Lacroix, Guy Laroche, Nina Ricci sau Givenchy. Publicaţia Time a considerat-o una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.

Gabrielle Chanel moare la vârsta de 87 de ani, într-o duminică, în apartamentul ei din Hotel Ritz din Paris, pe 10 ianuarie 1971. După moartea ei preiau conducerea Yvonne Dudel, Jean Cazaubon şi Philippe Guibourge. Marca Chanel este una din cele mai recunoscute mărci din lumea modei. În prezent, casa de modă este pe mâna lui Alain Wertheimer şi Gerard Wertheimer, nepoţii lui Pierre Wertheimer, partener de afaceri cu Chanel.

Iată 20 de citate celebre ale faimoasei Coco Chanel:

1. O femeie are vârsta pe care o merită.

2. Vinovăţia este, probabil, cel mai dureros partener de moarte.

3. Eu nu fac modă, eu sunt moda.

4. Pentru fi de neînlocuit, trebuie să fii întotdeauna diferită.

5. Luxul trebuie să fie confortabil. Altfel nu mai e lux.

6. Simplitatea este cheia eleganţei adevărate.

7. Oamenii se pot obişnui cu urâţenia, dar nu cu neglijenţa.

8. Nu este nimic mai rău decât singurătatea. Singurătatea poate ajuta un bărbat să se realizeze, dar poate distruge o femeie.

9. Educaţia unei femei ţine de două lecţii: nu ieşi din casă fără ciorapi, nu ieşi fără o pălărie.

10. Au existat mai multe ducese de Westminster, dar există o singură Chanel.

11. Moda este făcută pentru a face lucrurile demodate. Cele care pot crea sunt rare; cele care nu pot sunt numeroase. Prin urmare, acestea din urmă sunt mai puternice.

12. Pasiunea trece, plictiseala rămâne.

13. O femeie care nu se parfumează nu are viitor.

14. Caută o femeie în rochie. Dacă nu există nicio femeie, nu va exista nici rochia.

15. Poţi arăta superb la 30 de ani, şarmantă la 40 de ani şi irezistibilă pentru tot restul vieţii.

16. Noi, femeile, avem nevoie de frumuseţe ca să ne iubească bărbaţii şi de prostie ca să-i iubim.

17. Sunt oameni care au bani şi oameni care sunt bogaţi.

18. Îmbracă-te prost, îşi vor aminti rochia; îmbracă-te impecabil, îşi vor aminti femeia.

19. Dacă nu te-ai născut cu aripi, nu face nimic pentru a împiedica creşterea lor.

20. Trăieşti doar o dată; e posibil să ţi se pară amuzant.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!