Poate te intrebi de ce iti da Dumnezeu atatea suferinte… o pilda pentru toate varstele

Publicitate

O pildă pentru toate vârstele. De ce ne dă Dumnezeu atâtea SUFERINȚE

Un om necăjit veni într-o zi la preot şi-i zise:

– Părinte, de ce oare Dumnezeu îmi dă mie atâtea suferinţe?

Preotul îi răspunse tot printr-o întrebare:

– Dumneata te uiţi numai la suferinţele pe care le primeşti, dar te uiţi oare şi la păcatele pe care le săvârşeşti? Sau oare dumneata eşti fără de păcat?

– Cum să fiu fără de păcat, părinte, că L-aş mânia pe Dumnezeu; am şi eu, ca orice om, păcatele mele.

– Bine zici, spuse preotul şi luând o haină prăfuită din cuier, cu care fusese la un drum lung, îl invită pe omul nostru în curtea casei.

Părintele întinse haina pe o frânghie, luă un băţ şi începu să bată în ea cu putere. Un praf gros se ivi de îndată şi el zise:

– Vezi, omule, acesta este păcatul pe care-l avem în haina sufletului nostru şi întocmai ca şi acest praf, păcatul nu va ieşi, dacă sufletul nu va fi lovit cu băţul suferinţelor. Înţelegi acum de ce Dumnezeu ne trimite suferinţe?

– Mare adevăr m-ai învăţat părinte; Mai bine să-mi dea Dumnezeu multe suferinţe şi să am sufletul curat, decât fără suferinţe şi să-mi ajungă sufletul întinat şi să merg în iad. Slavă Ţie Doamne, zise omul necăjit, căci adevărate sunt cuvintele: ,,Mari şi minunate sunt lucrurile Tale, Doamne!”.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

”Banii câștigați din înșelăciuni si nedreptăți sunt bani BLESTEMAȚI.”

Banii câștigați prin minciuni, nedreptăți și vicleșug atrag blestemul dumnezeiesc asupra celor ce se fac partași de ei.

Avocații și judecătorii care sunt părtinitori și mint cu scopul de a câștiga procese pe nedrept – mănâncă o pâine murdară.

Doctorii care fac avorturi (sau orice altă muncă necinstită), care iau bani pe operații mai mult decât trebuie – mănâncă o pâine murdară.

Publicitate

Patronii care nu-și plătesc angajații, sau nu le acordă drepturile ce li se cuvin, oprind banii pentru ei – mănâncă o pâine murdară.

Aceia care au fost ajutați în vreun fel și li s-au prestat servicii dar fără să-și plătească muncitorii – mănâncă o pâine murdară.

Cei care fac bani din afaceri necurate, vânzând la un preț dublu, câștigând bani din camătă – mănâncă o pâine murdară. Cei care împrumută și iau cu dobândă – mănâncă o pâine murdară.

Cei care vând lucruri, haine sau mâncare stricată la preț de marfă bună, punând apă în vin sau în lapte, amestecând mere mici printre mere mari și luând același preț – mănâncă o pâine murdară.

Banii câștigați din duminici și sărbători, nu sunt buni, sunt bani blestemați, Dumnezeu îngăduie să-i pierzi sau să ți se fure, pentru că întâi tu ai furat Ziua Lui – Sfânta Duminică. Sau îi pierzi pe la doctori și pe medicamente.

Și toți cei care câștigă bani de pe urma nedreptăților, mințind și înșelând, asuprind și calomniind săraci, orfani, văduve, lipsiți, nevoiași, bolnavi – mănâncă o pâine murdară.

Acești nedreptățiți strigă răzbunare, fiindcă li s-a furat dreptul lor câștigat prin muncă cinstită, cu sudoare, de banii lor folosindu-se tot bogații, asupritorii, ei cumpărându-și a doua vilă, a treia mașină, lipsind pe sărac de pâinea de pe masă. Câte lacrimi am strânge, dacă am stoarce toate casele și mașinile de lux ale bagaților?

Și chiar de nu-i blesteamă nimeni pe acești asupritori, blestemul dumnezeiesc tot îi ajunge, căci se îmbolnăvesc ei sau copiii lor, pierzând acești bani îndoit pe la doctori, sau le mor vitele, sau pământul nu-și mai dă rodul ca altă dată… Căci nedreptatea este păcat strigător la cer!!! Dacă dintr-un lucru rău primești un câștig, socotește că acest beneficiu este un zălog al nenorocirii.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Ai grija cum ii consideri pe oamenii din viata ta! Vei întâlni 3 tipuri de oameni: cei care te vor ajuta, cei care te vor trage în jos şi cei cărora nu le va păsa!

Publicitate

Vreau să împărtăşesc cu voi un lucru pe care îl ştiu de o grămadă de vreme, dar pe care l-am înţeles abia recent.

Am înţeles că nu toţi oamenii intră în viaţa ta pentru a te ajuta, pentru a te învăţa ceva sau pentru că au nevoie de ajutorul tău. Mulţi oameni apar pentru a te testa. Aceştia nu au un scop precis, ci apar doar ca decor, dar de care te împiedici pentru că le dai importanţă mai mult decât ar trebui. Nu te complica, sunt oameni cărora nu le pasă de alţii. Dacă ai ajuns la ei pentru un sfat sau să îţi descarci inima, atunci Dumnezeu cu mila…

Există oameni care te vor ajuta într-un fel sau altul. Nu vorbesc de ajutorul fizic sau despre bani atunci când ai nevoie, ci de dezvoltarea ta personală. Adevăratul ajutor va veni de la cei care sunt suficient de deschişi cât să îţi spună direct unde greşeşti, cărora le pasă de tine şi care îţi deschid ochii către nişte lucruri evidente pentru toţi, mai puţin pentru tine. Pe aceşti oameni te vei supăra la început pentru sinceritate, dar la final vei ajunge să le mulţumeşti! Totuşi, ai grijă la răutăţi.

Există şi oameni care consideră că le ştiu pe toate, care sunt dispuşi să îţi bage pe gât propriile lor opinii doar ca să îţi dovedească cât sunt de înţelepţi. Ei apelează la exemplul propriu într-un mod excesiv, spunându-ţi cât de bine le este şi cât bine fac pentru alţii. Fugi! Nu asculta prostiile astea, ai încredere în propria gândire şi acceptă criticile când le simţi şi le conştientizezi. O persoană cu o părere extrem de bună despre ea însăşi nu este o influenţă pe care să o vrei în viaţa ta pentru că tot ce vei învăţa este să judeci.

Acceptă-te aşa cum eşti, gândeşte pentru tine şi lasă-i pe cei care au cu adevărat ceva de spus să vorbească.

Publicitate

Când vine vorba de oamenii care te trag în jos, lucrurile stau destul de simplu. Imaginează-ţi că stai pe un munte şi la baza acestuia este cineva care nu poate urca singur. Cum este mai uşor să ajungeţi la acelaşi nivel? Să îl tragi tu lângă tine cu toată forţa, să îl ajuţi să urce…sau să cobori la nivelul lui şi să rămâneţi amândoi acolo? Gravitaţia te va ajuta să ajungi jos, precum va face şi cel de la baza muntelui. Vei fi „ajutat” să cazi de cei care nu pot să ajungă la nivelul tău, pentru că sunt atât de doritori să te depăşească.

Aceşti oameni de cele mai multe ori văd viaţa ca pe o cursă şi nu se sfiesc să te accidenteze pentru a te depăşi dacă nu pot ţine pasul cu ritmul tău. Cred că nu are rost să îţi spun că valorezi mult şi că trebuie să nu te laşi târât pe o pantă. Vei întâlni asemenea oameni cu siguranţă, dar învaţă de la ei să te fereşti, nu îi lua în seamă când încearcă să îţi spulbere planurile!

Trăim în comunitate, înconjuraţi de oameni. Oricât de mult am încerca să ne descurcăm singuri, la un moment dat va trebui să intrăm în contact cu ei. Ascultă-i pe cei care au ceva bun de împărtăşit cu tine şi pe cei care nu îţi aduc nimic bun lasă-i să vorbească degeaba.

De asemenea, vei fi şi tu pus în postura de a ajuta. Dacă ai decis să o faci, fă-o cu toată inima, dă un sfat doar dacă poţi să schimbi ceva în bine prin el. Cel mai important, nu aştepta răsplată şi nu ajuta pentru a cere mai târziu ceva de la persoana respectivă. Dacă ajuţi cu toată inima, cel mai probabil nu vei primi nimic, dar abia atunci vei fi ajutat cu adevărat. Nu aştepta apreciere şi nu fi dezamăgit dacă persoana pe care ai ajutat-o cândva a uitat de existenţa ta. Mergi mai departe şi intră în vieţile oamenilor ca să le faci un bine, nu pentru a primi ceva, nici măcar recunoştinţă.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala