Poate ca niciodata nu va fi totul perfect, dar asta nu inseamna ca trebuie sa asteptati momentul perfect pentru a va bucura de viata! Traiti viata ca pe o arta, nu traiti lasandu-va coplesiti de nemultumiri, griji si nelinisti…

Poate ca niciodata nu va fi totul perfect, dar asta nu inseamna ca trebuie sa asteptati momentul perfect pentru a va bucura de viata! Traiti viata ca pe o arta, nu traiti lasandu-va coplesiti de nemultumiri, griji si nelinisti…

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 February 2020 in De Suflet

Putem face din viata noastra o opera de arta! Putem invata sa traim frumos pentru ca, dincolo de toate greutatile si nesigurantele vietii acesteia, ea este si poate fi minunata!

Avem datoria fata de noi sa descoperim ca viata e rezultatul alegerilor noastre. Poate nu o putem schimba intotdeauna, dar cu siguranta o putem privi diferit asa incat sa ne gasim echilibrul, sa traim frumos, sa ne bucuram de tot ce avem si sa raspundem plini de recunostinta pentru tot ce primim.

Nu putem trai lasandu-ne coplesiti de nemultumiri, griji si nelinisti. Nu putem trai in asteptare si invinuind orice ne displace. Viata ne obliga sa ne schimbam atitudinea in fata ei daca vrem sa ne pastram sanatatea. Nu mai putem trai ignorand aceasta realitate. Viata e mereu in schimbare, solicitarile sunt tot mai mari si pentru a supravietui trebuie sa invatam sa traim in acord cu noi, in armonie cu ceilalti si in pas cu viata. Traim intr-o epoca in care evoluam intr-un ritm alert si nu putem ramane nepasatori fata de ce simtim, cum gandim si cum ne comportam.

De toate acestea depinde felul in care noi ne raportam apoi la ceilalti. Si pentru ca nu putem trai singuri, viata ne indeamna sa ne desavarsim arta de a trai impreuna cu ceilalti, impartasind tandretea comuniunii pentru a crea o lume mai buna, mai frumoasa. Aminteste-ti ca tu poti face din viata ta o arta a frumosului de care sa te bucuri impreuna cu cei cu care iti vei impartasi viata! Numai ganduri bune! Aveti grija de voi si de toti cei dragi voua!

Stiu ca e mai simplu sa nu intelegi oamenii ce nu respira dupa pulsul tau, ce nu traiesc dupa rutina ta si ce nu au planurile pe care le ai tu. Insa de ce ne-ar privi mereu soarta celorlalti? Ne-am gandit pentru o clipa ca poate acei oameni sunt fericiti asa cum traiesc, asa cum gandesc si asa cum isi proiecteaza viitorul? Intr-un final daca stam sa ne gandim… nu ne afecteaza cu nimic faptul ca oamenii au visuri, ar fi bine daca am inceta sa le cenzuram mereu.

Sa fi puternic e una din principalele atuuri atunci cand indraznesti sa visezi si sa iti asumi asta in fata oamenilor. Trebuie sa fi pregatit sa te explici, sa te justifici si sa iti aduci argumente pentru a-ti sustine visul. Oh, devine obositor la un moment dat, insa nu inceta sa visezi, dincolo de eticheta de naiv ce ti se pune sau dincolo de mentalitatiile ce te ingradesc, pentru ca nu ai nevoie decat de linistea ce ti-o creezi tu prin visul tau, asta e tot. M-am invatat sa imi dau sfaturi singura si ma ascult pentru ca doar eu pot sti cel mai bine ce imi doresc cu adevarat si ce ma face fericita.

Am decis ca vreau esenta din viata asta si nu superficialitatea, iar ascultandu-mi inima nu aveam oricum alta oportunitate decat sa traiesc dupa puls. Am inceput sa iau decizii radicale si sa ma arunc in mijlocul furtunii fara sa imi fie frica, pentru ca orice vant s-a dovedit a fi un bun invatator si orice raza de soare a aparut dupa aceea am primit-o ca pe o reala binecuvantare. ..!!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!