Pisicile au fost recunoscute oficial ca animale vindecătoare

Pisicile au fost recunoscute oficial ca animale vindecătoare

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2020 in CuriozitățiSanatateSpiritualitate

S-a stabilit că torsul pisicilor influențează rata de vindecare a diferitelor boli la om și, de asemenea, ameliorează stresul și dificultățile de respirație.

Se știe de mult că pisicile și, în special, torsul lor, au un efect pozitiv asupra oamenilor. Ele calmează nervii, ajută la normalizarea tensiunii care a crescut din cauza sentimentelor puternice.

Potrivit cercetătorilor, s-a constatat că torsul pisicilor influențează rata de vindecare a diferitelor boli la om și, de asemenea, ameliorează stresul și dificultățile de respirație.

A fost efectuat un experiment în care oamenii de știință au calculat: pisicile torc cu o frecvență de până la 150 Hz. Expunerea la undele sonore la astfel de frecvențe are un efect pozitiv asupra funcțiilor regenerative ale corpului uman. Aceasta înseamnă că pisicile pot accelera de fapt vindecarea mușchilor și oaselor la oameni.

Când vine vorba de dificultăți de respirație, torsul pisicii tale te va ajuta să rezolvi și această problemă. Studiul a demonstrat că proprietarii de pisici domestice erau mai puțin predispuși decât alții să meargă la medici cu plângeri de boli ale sistemului cardiovascular și probleme cu nervii.

Experții au acordat atenție și pisicilor. Aceștia au descoperit că pisicile normalizează tensiunea arterială și ritmul cardiac. Voluntarii și-au măsurat tensiunea arterială, pulsul și au făcut chiar și o electro cardiogramă (EKG) la începutul experimentului. Apoi li s-a permis să asculte o înregistrare cu o pisică torcând în intervalul de 100-120 Hz timp de 10 minute. În paralel, voluntarilor li s-au arătat fotografii cu pisici. După aceasta, evaluarea stării voluntarilor a fost repetată.

Potrivit oamenilor de știință, electro cardiograma se schimba în timp real, apropiindu-se de normal. Inițial, presiunea era mare (aproximativ 126 la fete și 155 la tineri). Dar zgomotul a permis reducerea presiunii (pentru fete de până la 119, iar pentru tineri – până la 152). Ritmul cardiac a fost stabilizat la toți voluntarii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!