Pilda despre lenea din “Colecția Diavolului”

Pilda despre lenea din “Colecția Diavolului”

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPildeSfaturi

Recomandat să fie citită de toată lumea:

„Cu mulți ani în urmă, Diavolul a decis să se laude și a expus în fața tuturor uneltele meseriei sale. Le-a așezat cu grijă într-o vitrină de sticlă și le-a atașat etichete pentru ca toți să știe ce sunt și care este valoarea fiecăruia dintre ele.

Ce colecție frumoasă era aceea! Aici se aflau strălucitorul Pumnal al Invidiei, Ciocanul Mâniei și Capcana Lăcomiei. Cu dragoste, toate instrumentele Fricii, Mândriei și Urii erau așezate pe rafturi. Toate aceste instrumente erau așezate pe pernițe frumoase și încântau fiecare vizitator al Infernului.

Pe cel mai înalt raft se afla un mic ciocănel de lemn, neatrăgător și destul de uzat, cu o etichetă pe care scria “Lene”. În mod surprinzător, prețul lui era mai mare decât al tuturor celorlalte instrumente adunate la un loc.

La întrebarea de ce Diavolul apreciază atât de mult acest obiect, el a răspuns:

— Acesta este singurul instrument din arsenalul meu în care pot avea încredere, dacă toate celelalte se dovedesc neputincioase. – Dar dacă reușesc să-l bat în mintea unui om, el deschide ușa pentru toate celelalte instrumente…”

Această pildă ne învață că lenea poate fi unul dintre cele mai puternice instrumente al Diavolului. De multe ori, oamenii tind să subestimeze puterea leneșului și să creadă că nu este la fel de dăunătoare ca alte păcate sau slăbiciuni. Cu toate acestea, pilda ne arată că lenea poate fi o poartă de intrare pentru toate celelalte păcate și vicii.

Diavolul știe că atunci când cineva se lasă pradă lenei, devine vulnerabil la influențele negative și poate deveni ușor victimă pentru ispitele lui. Prin urmare, el apreciază atât de mult lenea și încearcă să o cultive în mințile oamenilor.

Pilda ne învață să fim vigilenți și să ne păzim de lene. Trebuie să fim conștienți de importanța acțiunii și să nu lăsăm lenea să ne domine. Altfel, am putea deschide ușa pentru toate celelalte păcate și să ne pierdem pe noi înșine în proces. Este important să ne amintim că lenea este un inamic subestimat, iar vigilenta noastră este cheia pentru a ne proteja de influențele sale negative.

În plus, această pildă ne învață că uneori cele mai neînsemnate lucruri pot avea cea mai mare putere. Ciocănelul de lemn cu eticheta “Lene” era cel mai prețios instrument din colecția Diavolului, deși părea neînsemnat. Acest lucru ne amintește să nu subestimăm niciodată importanța micilor acțiuni și să fim atenți la detaliile aparent neînsemnate din viața noastră.

În concluzie, pilda despre lene ne învață că trebuie să fim vigilenți și să ne păzim de influențele negative, indiferent cât de mici sau neînsemnate par acestea. Lenea poate fi un instrument puternic al Diavolului, dar având conștiință și determinare, putem să-i rezistăm și să ne protejăm de ispitele sale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!