Petele de sare de pe pantofi: cum să scapi de ele

Petele de sare de pe pantofi: cum să scapi de ele

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2022 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi si Trucuri

În fiecare an, odată cu debutul iernii, mă lupt cu o problemă pe care o au mulți iubitori de pantofi din piele . Din cauza vremii umede, a reactivilor și a sării presărate pe străzile orașului, pe pantofi și cizme apar pete albe. Iar a scăpa de ele este destul de dificil. Ștergerea cu o cârpă uscată sau umedă este ineficientă.

Cândva am citit-o într-o veche revistă, iar mama mea are cutii întregi cu ele, modalități interesante care ne ajută la eliminarea petelor de pe pantofi. Sunt simple și nu costă mult și, cel mai important, necesită lucruri care sunt disponibile în aproape fiecare casă.

Cum să îndepărtezi petele de pe pantofi: 3 trucuri simple

Oţet

Desigur, veți putea spune că este mai ușor să mergem la un magazin de specialitate și să achiziționăm un produs specializat care ne ajută să punem în ordine pantofii de iarnă și să îi protejăm de efectele negative ale sării de pe trotuare. Dar dacă doriți să economisiți bani și să faceți totul cât mai repede posibil, folosiți oțet obișnuit și apă.

Folosirea acestor două produse dau rezultate excelente pentru pantofii din piele. Materialul se păstrează în stare excelentă iar cizmele capătă un aspect nou. Așadar, pentru a elimina petele de pe pantofii din piele, urmează acești pași.

Se prepară o soluție formată dintr-o treime de oțet și două treimi de apă.

Înmuiați o bucată de cârpă moale în soluția de oțet.

Ștergeți toate dungile și zonele în care au apărut petele.

Apoi ștergeți uniform toată suprafața încălțămintei pentru a avea un aspect curat și fără pete.

Clorura de amoniu, ulei de ricin și ulei de pește

Petele de sare de pe pantofii din piele pot fi îndepărtate cu amoniac. Dacă tocmai ați venit de pe stradă, așteptați până când cizmele se usucă. Apoi înmuiați o cârpă în amoniac și ștergeți toate petele albe. Trebuie să ținem cont că, după orice astfel de procedură, este necesar să acoperiți suprafața pantofului cu cremă.

O altă modalitate interesantă este să folosești ulei de ricin și ulei de pește. Amestecați într-un raport de 1:3, o parte de ulei de ricin la trei părți de ulei de pește. Se încălzește într-o baie de apă până se omogenizează. Se lasă la răcit produsul rezultat la temperatura camerei și se unge cu el locurile de unde a albit sarea. Așteptați câteva ore sau mai multe până când dungile dispar complet.

Scapa de petele de pe piele intoarsa

Separat, vreau să menționez pielea de căprioară . Acest material este mai greu de curățat. Rețineți că înainte de fiecare procedură, suprafața trebuie tratată cu aburi pentru a se înmuia. Iar apoi, când pielea de căprioară este uscată, periați-o cu o perie din păr de cal.

Încercați să pregătiți o soluție de săpun și să o aplicați pe zonele albite. Sau frecați petele cu un cartof sau lămâie, iar apoi, când pantofii sunt uscați, periați uniform. Dar, în orice caz, înainte de a utiliza una dintre aceste metode, încercați-o pe o zonă mică de piele de căprioară pentru a elimina posibilitatea de deteriorare a materialului.

Deci, există o mulțime de moduri de a curăța pantofii. Puteți să o folosi pe oricare vă place. Îngrijirea adecvată a cizmelor vă va ajuta să le păstrați în stare bună pentru o perioadă lungă de timp. Iar la cum se scumpesc lucrurile în zilele noastre, este păcat să nu avem grijă de ele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!