Paulo Coelho ne explica diferenta dintre femeile mature si cele imature! – “Nu te nasti femeie – ci devii femeie, nu te nasti mama – ci devii mama, nu esti sotie – devii sotie…”

Paulo Coelho ne explica diferenta dintre femeile mature si cele imature! – “Nu te nasti femeie – ci devii femeie, nu te nasti mama – ci devii mama, nu esti sotie – devii sotie…”

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 September 2019 in Dezvoltare Personala

“Nu-ţi pierde timpul cu explicaţii. Oamenii aud doar ceea ce vor să audă.” –  Paulo Coelho

De la fetita la adolescenta, de la adolescenta la adult si de la adult la femeia matura, este un parcurs foarte lung, un drum ale carui etape sunt caracterizate, fiecare, de momente cu totul speciale care tin de evolutia psiho-emotionala a femeii. Aparenta ‘’imaturitatii’’ da cont tocmai de aceasta evolutie, de trecutul femeii ‘’imature’’.

Fiecare femeie are ca prim model de feminitate si de maturitate feminina propria sa mama – trecutul nu poate fi sters si nici negat, tiparele se inregistreaza inconstient si au o viata lunga …

Nu te nasti femeie – ci devii femeie, nu te nasti mama – ci devii mama, nu esti sotie – devii sotie… Cu ajutorul imaturitatii, al greselilor si poate chiar cu ajutorul durerilor pe care aceasta le presupune in fiecare etapa, fetita, femeia, mama, sotia, se poate cizela, pana devine o perla – perla din imaginea care insoteste acest articol.

Procesul de formare a unei perle nu este nici acum clarificat complet. Conform unor cercetari de data recenta, raspunzatoare de formarea perlei ar fi celulele epiteliale ranite ale scoicii, care sufera de o boala parazitara, scoica incercand sa neutralizeze parazitul prin invelirea cu sidef.

Deci, pentru o perla … drumul este anevoios, iar ranile cat se poate de folositoare.

De la femeia imatura la femeia matura sau la femeia-perla, drumul este la fel de anevoios – societatea se grabeste sa puna la zid femeile ‘’imature’’, dar uita ca trecutul are o pondere semnficativa in cadrul tabloului femeii imature.

Bebelus-copil-adolescent-adult-matur … Etape care contin, fiecare, alte mici dar semnificative trepte de evolutie, care contin, de fapt, trecutul fiecaruia dintre noi. Maturizarea emotionala nu are intotdeauna legatura cu varsta biologica, cresterea emotionala nu este un proces la fel de usor cum este cresterea din punct de vedere fizic, iar aparenta imaturitate nu este de condamnat si nici de ascuns sub masti de femei mature – fiecare are trecutul sau, lectiile sale si etapele sale de crestere si de evolutie, chiar daca intre acestea exista si momente de stagnare sau de regres – totul se intampla pentru maturizare.

Sunt convinsa ca in fiecare dintre voi exista deja o perla, care are trecutul sau foarte valoros!

Lecţiile vin întotdeauna atunci când eşti pregătit, iar dacă vei fi atent la semne, vei afla mereu ce-ţi trebuie pentru pasul următor.

Femeile imature îşi păstrează agenda complet goală şi aşteaptă să le sune un bărbat.

Femeile mature îşi fac propriile planuri şi îi spun cu graţie bărbatului pe care îl apreciază că este binevenit în acele activităţi la care doreşte să participe.

Femeile imature vor să-l controleze pe bărbatul din viaţa lor.

Femeile mature ştiu că, dacă bărbatul este cu adevărat al lor, controlatul este absolut inutil.

Femeile imature îl „verifică” pe bărbatul care nu le-a sunat.

Femeile mature sunt prea ocupate ca să observe că el nu a sunat.

Femeile imature încearcă să „înlănţuiască” un bărbat utilizând sexul.

Femeile mature ştiu că numai sex-appealul de tip mental poate determina un bărbat să vrea să te „înlănţuiască” el pe tine.

Femeile imature falsifică manifestările plăcerii sexuale, ori aşteaptă cuminţi să termine bărbatul ceea ce face el acolo în mod egoist ori prostesc…

Femeile mature, în aceeaşi situaţie, spun „Opreşte-te”, se ridică, se îmbracă şi pleacă.

Femeilor imature le este frică de perioadele în care sunt pe cont propriu.

Femeile mature apreciază aceste perioade şi le utilizează ca timp preţios, în care poţi realiza mari progrese personale.

Femeile imature ignoră „băieţii buni”.

Femeile mature ignoră „băieţii răi”

Femeile imature sunt permanent îngrijorate că nu sunt suficient de frumoase sau bune pentru un anume bărbat.

Femeile mature ştiu că sunt suficient de frumoase sau suficient de bune pentru oricare bărbat.

Femeile imature încearcă să monopolizeze tot timpul bărbatului lor.

Femeia matură realizează că îi poate oferi liniştită spaţiul de care are nevoie unui bărbat – asta va face timpul petrecut apoi în cuplu chiar mai plăcut şi special – şi pleacă să se distreze cu proprii prieteni.

Femeile imature gândesc că un bărbat care plânge este un bărbat slab…

Femeile mature îi oferă acestuia un umăr pe care să plângă şi o batistă.

Femeile imature vor să fie răsfăţate şi îi spun asta în mod răspicat bărbatului lor.

Femeile mature îi „arată” bărbatului ce înseamnă răsfăţul şi îl fac să se simtă suficient de confortabil ca să poată răspunde cu reciprocitate fără teama că-şi va pierde „bărbăţia”.

Femeile imature sunt rănite de un bărbat şi-i fac pe toţi ceilalţi bărbaţi să plătească păcatele aceluia.

Femeile mature ştiu că acela a fost doar UN bărbat.

Femeile imature se îndrăgostesc şi vânează obiectul afecţiunii lor până în pânzele albe, ignorând toate semnalele pe care le primesc şi toate realităţile care nu se potrivesc cu iluziile lor dragi.

Femeile mature ştiu că, uneori, cel pe care îl iubeşti nu te poate iubi pe tine şi îşi văd de viaţa lor mai departe, fără amărăciune şi furie.

de Paulo Coelho

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!