Parintele Calistrat ne vorbeste despre casatorie, relatii si viata dintre un barbat si o femeie!

Parintele Calistrat ne vorbeste despre casatorie, relatii si viata dintre un barbat si o femeie!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 September 2018 in De SufletPilde

Înțeleptul Solomon spune: la Pilde în Sfânta Scriptură, …”Femeia înțeleaptă este brățară de aur în mâna bărbatului său”.

Clipul video se regaseste la sfarsitul articolului!

– Aş fi tentat să afirm acum, la 25 de ani de spovedanie, că totuşi fidelitatea femeilor este mai mare față de barbații lor, decât a bărbaților față de femeile lor.

– Într-un cuvânt, sunt mai fidele decât bărbaţii în viața de familie și foarte responsabile.

– În sensul că femeile chiar se ataşează, iubesc şi chiar sunt familiste, dar în momentul când intră necredinţa şi îndoiala în sufletul lor, devin foarte hiper-acide şi chiar diabolice. Adică se răzbună în mod crunt, fără limite!

– Dezastrele pe care le vedem noi, uneori expuse pe sticlă, cele pe care le numim telenovele, au în conținut, multe exemple de drame sufleteşti, prezentate nouă, fie ca modele sau chiar ca exemple pozitive.Dar acestea sunt suflete pline de rănile păcatului, înfipte adânc ca niște cuțite însângerate!

– Pentru că idealurile la care au visat aceste femei toată viaţa, s-au prăbuşit şi nu mai pot schimba voința celor rătăcitori, care se coordonează după societatea libertină a poftelor expuse, un fel de tăvălugul de neoprit al dezmăţului şi al plăcerii.

– La spovedit aud mereu lecţii de viaţă, una este să te duci la psiholog să te consilieze şi alta este să mănânci pâine cu omul în casă și să-i descoperi plusurile și minusurile!

– Sufletul pereche este o jertfă! -Am citit la un autor, care scrie ceva frumos:

– “Din laptele mamei se nasc geniile, poeții, oamenii de ştiinţă, inginerul, omul de cultură, eroii, vitejii, ostaşii..”

– Vrând, sau nevrând trebuie să recunoaștem, că femeia rămâne un imens laborator de valori umane, intelectuale, morale, spirituale.

– Asta dacă nu privim femeia doar din vreun interes ieftin, cum ar fi: casnică, badantă, adică ceva util și necesar în gospodărie, asemănându-o cu un aspirator, sau cu maşina de spălat vase, ori maşina de spălat rufe, limitându-o doar la aceasta, este un lucru foarte grav!

– Şi atunci, așa ne explicăm cununia a două, a treia, concubinajul, divorțurile în numar dezastruos, şamd.

– La fel şi soţia, trebuie să-și cunoască îndatorirea şi să preţuiască prezenţa soţului în viaţa ei, dar numai cu dragoste și respect reciproc, bazat pe încredere și iubire, altfel familia este un mare eșec și nu conștientizăm, părânduni-se totul o normalitate…!!!

O pilda minunata : Tatăl nostru

Un om avea mai mulţi copii, dar era foarte supărat, fiindcă fiii săi se certau: ei, purtându-se cu răutate. Azi aşa, mâine aşa… într-un cuvânt, între flăcăi era mereu neînţelegere. Multă durere îi pricinuiau tatălui, care ar fi vrut să-i vadă trăind în pace şi înţelegere.

Vreţi să vă spun cine sunt fraţii aceştia atât de cruzi unii cu ceilalţi? Suntem noi, oamenii. Nu suntem noi toţi oamenii, fiii aceluiaşi tată, Dumnezeu? Ne înţelegem noi, unii cu ceilalţi? Ne iubim aproapele aşa cum ar trebui să o facem? Nu-L doare pe Dumnezeu când vede că între oameni e atâta neînţelegere, minciuni, hoţii, războaie, păcate de tot felul? De ce ne-a făcut Dumnezeu? Ne-a făcut pentru a ne iubi unii pe alţii, pentru ca fiecare să poarte grija celuilalt. Şi pentru fiecare bun creştin, pentru fiecare om care trăieşte fără păcate, în dragoste şi înţelegere cu cei de alături, Dumnezeu se bucură, la fel cum se bucură un tată pentru copiii lui.

Iubindu-ne unii pe alţii, căutând binele celorlalţi mai mult decât pe al nostru, devenim mai buni şi mai înţelepţi. Doar aşa ne apropiem, cu fiecare clipă, de Dumnezeu, de dragostea şi bunătatea Lui.

Iisus Hristos: “Să vă iubiţi unii pe alţii, aşa cum v-am iubit Eu!” ( Sfânta Scriptură).

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!