Părintele Arsenie Boca: “Daca oamenii ti-ar face bine, tie ce cruce ti-ar mai ramanea? Tu fă bine şi aşteaptă răul. Binele ţi-l va răsplăti Dumnezeu”

Părintele Arsenie Boca: “Daca oamenii ti-ar face bine, tie ce cruce ti-ar mai ramanea? Tu fă bine şi aşteaptă răul. Binele ţi-l va răsplăti Dumnezeu”

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2020 in De Suflet

Dacă oamenii, rudele ţi-ar face bine, ţie ce cruce ţi-ar mai rămâne? Deci roagă-te pentru cei ce te blesteamă, fă bine celor ce-ţi fac rău; celui ce-ţi cere nedrept dă-i tot ce-i trebuie lui din lăcomie.

Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te asupreşte cu nedreptate, ca să nu calci legea iubirii de Dumnezeu şi de oameni, indiferent cum sunt ei. Tu fii cum trebuie. Tu să ai grijă să nu zici rău absolut nimănui, indiferent ce nedreptate ţi-ar face pentru că iertându-le toate, aşa urmezi lui Iisus, aşa ţii împotriva firii sau mai bine zis mai presus de fire legea lui Dumnezeu – a iubirii.

Cu toţi sunt fiii lui Dumnezeu, chiar dacă ei tăgăduiesc asta, iar tu trebuie să ştii că şi ei au un suflet de mântuit.

Părintele Arsenie Boca

Extras din ”Cuvinte vii”, Ed. Charisma, Deva, 2006

Sursa: ortodoxcrestin.com

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Să nu-i uităm pe oamenii care suferă!

Există şi alte feluri de milostenie duhovnicească. De exemplu, îl ajut trupeşte pe un om când nu poate să lucreze sau să se îngrijească. Există atâţia bolnavi, atâţia fraţi de-ai noştri care au nevoie de ajutor. Mă duc şi îl mângâi pe cel deznădăjduit. Toţi suferă de gânduri, de probleme sufleteşti şi toţi au nevoie de milostenia unui cuvânt bun, a unui cuvânt de mângâiere. Îi vizitez pe cei din temniţe, pe bolnavi, pe paralitici, pe păgâni. Îl aduc pe un păcătos la scaunul de mărturisire şi acolo i se iartă păcatele şi se face vrednic de viaţa cea veşnică. Aduc împăcarea unei familii, care este în primejdie să se despartă, şi n-o face. Ajut pe cineva să facă o faptă bună, de milostenie. Şi peste toate, milostenia duhovnicească este rugăciunea pe care o facem pentru toţi fraţii noştri şi, în special, pentru toţi vrăjmaşii noştri.

Noi, care ne numim sănătoşi, să nu-i uităm pe oamenii care suferă! Oamenii aceştia să nu lipsească din rugăciunile noastre şi din grija noastră, să-L rugăm pe Dumnezeu să le trimită răbdare, alinare, vindecare. Trebuie să ne familiarizăm cu durerea fraţilor noştri! Dacă nu facem astfel, nu avem iubire! Dacă-i uităm, ne găsim în afara iubirii lui Dumnezeu. Acesta îi încearcă pentru ca să-i aducă în Împărăţia Lui, iar noi trebuie să-i ajutăm. Să ne gândim, câţi oameni se găsesc în agonia morţii? Viaţa pe care au dus-o îi osândeşte, conştiinţa îi mustră şi le spune: „Acum ce se va întâmpla cu tine?”. Această durere şi această agonie să devină şi ale noastre, şi atunci Dumnezeu, „Cel ce cercetează inimile şi rărunchii”, va cunoaşte această iubire, o va consemna şi se va îndatora pentru ea. Nu doar în viaţa cealaltă ne va dărui şi ne va răsplăti, ci şi în viaţa aceasta va veni vremea când vom fi în greutăţi şi ne va da ajutor, şi-i va lumina pe alţi oameni să se roage pentru noi, aşa cum am făcut şi noi.

Sursa: ortodox.md

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!