Parfumul va mirosi mai mult și mai plăcut dacă țineți cont de aceste 5 reguli

Parfumul va mirosi mai mult și mai plăcut dacă țineți cont de aceste 5 reguli

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2022 in FrumuseteLifeStyleSfaturi si Trucuri

Alegerea parfumului potrivit este un lucru destul de dificil, doar 50% din cazuri sunt un succes.

La fel ca o ținută frumoasă, care ți se potrivește perfect, parfumul trebuie ales după caracteristicile și plăcerile tale. Nu contează dacă este scump sau ieftin, parfumul trebuie folosit cu înțelepciune. La urma urmei, dacă te dai cu prea mult parfum, acest lucru nu face decât să irosească parfumul tău preferat și chiar să schimbe notele aromei în așa măsură încât cei din jurul tău vor sta puțin mai departe de tine.

Din fericire, experții în parfumuri ne-au prezentat câteva trucuri cu ajutorul cărora parfumul tău va rezista mai mult timp și va scoate în evidență notele frumoase.

1. Alegeți produse de corp similare cu parfumul

Pentru ca parfumul tău să miroasă așa cum ar trebui, alege creme de corp și deodorante care să fie ori similare, ori neutre. Niciun alt parfum nu ar trebui să schimbe mirosul parfumului tău frumos. Cel mai ideal ar fi ca deodorantele și cremele tale de corp să nu conțină parfumuri. Desigur, pentru a spori aroma, poți folosi o cremă de corp parfumată de aceeași marcă și linie ca și parfumul tău.

2. Fiecare parfum are timpul lui

Nu degeaba experții împart parfumurile în categorii, ele sunt de zi și seară, de iarnă și vară. Prin urmare, este foarte important să respectați sincronizarea parfumului cu aceste criterii. În timpul zilei și în sezonul cald, se recomandă să acordați atenție parfumurilor ușoare. Dar în timpul ieșirilor de seară și odată cu apariția vremii reci, puteți aplica în siguranță arome mai tari și saturate cu aromă.

3. Aplicați parfumul numai pe piele!

Mulți oameni își pun parfum pe haine. Ei spun că în acest fel aroma persistă mai mult și miroase mai bine. Dar în realitate, regula este să aplicați parfumul numai pe pielea curată. Da, blana, lâna, inul și bumbacul păstrează cel mai bine mirosurile, iar o haină de blană își poate păstra parfumul timp de aproximativ un an.

Prin urmare, dacă folosiți diverse parfumuri, este mai bine să nu le aplicați pe haine, pentru că pot dezvălui o aromă neplăcută. Și parfumurile de nișă trebuie aplicate strict pe piele. La urma urmei, ele se setează pe piele ținând cont de PH-ul individual al pielii și, prin urmare, miros diferit pentru fiecare. Pe lângă asta, componentele uleioase din ele pot păta țesăturile ușoare.

4. Nu frecați parfumul

Cea mai frecventă greșeală este să freci parfumul. De exemplu, aplicați pe încheietura mâinii, frecați parfumul între două mâini și apoi pe gât. În acest fel distrugi moleculele unice ale compoziției parfumului. Aplică-le doar cu ajutorul pulverizatorului, iar dacă vrei neapărat să îl pui de pe o mână pe alta, fă acest lucru cu o atingere ușoară a degetului.

5. Aplică parfum în anumite puncte

Pentru ca parfumul să se dezvăluie în cel mai bun mod, aplică-l în anumite puncte în care pulsația este crescută. Aceasta este zona din spatele urechilor, pe încheieturi și la îndoirea coatelor. Dar nu ar trebui să aplici ulei de parfum în spatele urechilor, deoarece există multe glande sudoripare care pot distorsiona aroma parfumurilor.

În sezonul rece, parfumierii recomandă aplicarea de parfum pe ceafă. Acolo, mirosul persistă cel mai mult și se simte puternic în locurile cu o mulțime mare de oameni. Dar vara, este mai bine să evitați această zonă, astfel încât aroma să nu fie prea intensă la căldură.

Nu în ultimul rând, pe păr. Atunci când aplicați parfum pe păr, nu trebuie să pulverizați direct pe el, ci pe pieptene, în acest fel puteți distribui mai bine mirosul. Este bine să nu stea tot în același loc, la urma urmei, parfumurile pot usca părul, dar în cantități foarte mici distribuite uniform nu este o problemă.

Iar pentru aromatizarea șamponului sau cremei, parfumurile cu ulei sunt cele mai potrivite – doar adăugați câteva picături de lichid în sticlă. În acest fel spălarea părului se va transforma într-o plăcere.

6. Aplicați parfum înainte de a pune bijuteriile:

Bijuteriile pot oxida cu ușurință, ceea ce va strica și aspectul lor, dar și aroma parfumului. Parfumurile rezistă cel mai bine pe pielea grasă. Prin urmare, înainte de a le aplica, este bine să hidratați pielea cu o loțiune sau o cremă cu miros neutru.

Voi respectați aceste regulile de aplicare a parfumului? Spuneți-ne în comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!