Oțetul de mere are cel puțin 13 proprietăți benefice. Bine de știut!

Oțetul de mere are cel puțin 13 proprietăți benefice. Bine de știut!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2020 in SanatateSfaturiViata

Oțetul de mere este un produs natural, a cărui efect este puternic fără îndoială. Oțetul de mere conține multe substanțe biologic active care pot combate bacteriile.

Iată care sunt beneficiile utilizării sau consumului oțetului de mere:

1. Te ajută să scapi de durerile în gât

Se amestecă un sfert de cană de oțet de mere și 1 cană de apă caldă. Clătește gâtul cu acest amestec la cel mai mic indiciu de durere în gât, toate bacteriile din gură vor fi distruse.

2. Te scapă de arsurile la stomac

Amestecă o linguriță de oțet de mere cu un pahar de apă. Acest amestec te va ajuta să faci față arsurilor la stomac. Oțetul de mere este un substitut natural pentru antiacide.

3. Luptă împotriva congestiei nazale

Dacă îți curge nasul sau ai nasul înfundat, bea un pahar de apă cu 1 linguriță de oțet de mere. Oțetul conține vitaminele A, B1, B2, B6, C, precum și acizi acetic, malic, lactic, citric.

4. Previne formarea mătreții

Oțetul de mere întărește părul, îi face moale și strălucitor, și pe deasupra distruge mătreața.
Amestecă un sfert de cană de oțet cu un sfert de cană de apă, clătește-ți părul cu acest amestec după spălare. Lasă soluția pe păr timp de 15 minute și mătreața va dispărea fără urmă.

5. Tratează convulsiile

Convulsiile indică adesea deficitul de potasiu. Amestecă 2 linguri de oțet cu 1 linguriță de miere și un pahar cu apă caldă, va fi un remediu foarte bun pentru convulsii. conține magneziu, fier, fosfor, cupru și sulf.

6. Calmează mâncărimile

Dacă te mănâncă pielea, aplică puțin oțet pe zona afectată folosind o bucată de material  din bumbac. Proprietățile antifungice și antibacteriene ale oțetului te vor ajuta să calmezi mâncărimile pielii!

7. Îndepărtează verucilele

Negii virali pot fi îndepărtați prin aplicarea oțetului de mere în fiecare zi. Aplică în mod regulat și cu siguranță vei observa rezultatul.

8. Te scapă de mirosul picioarelor

Dacă te speli cu oțet de mere în fiecare seară, vei putea uita de transpirația și mirosul picioarelor. Oțetul va combate bacteriile de pe picioare datorită proprietăților sale antimicrobiene.

9. Previne balonarea

Pentru a evita balonarea, bea un pahar de apă cu oțet înainte de a mânca. Acest amestec va ajuta la îmbunătățirea digestiei și la îmbunătățirea funcționării tractului gastro-intestinal.

10. Te scapă miros în casă sau în frigider

Diluează oțetul cu apă și soluție salină și șterge cu acest amestec suprafețele din casă și din frigider, poți fi sigur că vei scăpa de mirosurile neplăcute.

11. Va desfunda scurgerea 

Se amestecă o cană de oțet cu o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Amestecul va desfunda și curăța perfect scurgerea și va distruge toate mirosurile.

12. Distruge mucegaiul

Mucegaiul de pe gresie sau din interiorul mașinii de spălat este obișnuit. Oțetul va ajuta să îndepărtezi mucegaiul de pe orice suprafață, poți chiar să adaugi oțet când speli lucrurile.

13. Va curăța petele de pe mobilier

Amestecă niște oțet cu sare și șterge petele de pe mobilier, covoare și țesături. Vor fi curățate instantaneu cu ajutorul oțetului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!