Oricat de ocupat ai fi, fa-ti timp si pentru parintii tai, nu uita de ei… o sa regreti cand nu vor mai fi …

Oricat de ocupat ai fi, fa-ti timp si pentru parintii tai, nu uita de ei… o sa regreti cand nu vor mai fi …

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2020 in De Suflet

O scrisoare deschisa de la mama si tata pentru copilul lor.

Dragul nostru copil,

Cand vom fi batrani, sper sa ne intelegi si sa ai rabdare cu noi.

Daca vom sparge o farfurie sau vom varsa supa pe masa pentru ca ne pierdem vederea, te rugam sa nu tipi la noi. Persoanele mai in varsta sunt sensibile… asa ca incearca sa nu ne ocarasti.

Cand auzul nostru se va inrautati si nu vom auzi ceea ce spui, speram sa nu ne strigi “Surzilor!”… te rugam sa repeti ce ati spus sau sa scrii pe o foaie.

Ne pare rau, copilul nostru. Imbatranim… Cand genunchii nostri vor fi tot mai fragili speram sa ai rabdare si sa ne ajuti sa ne ridicam asa cum te ajutam si noi cand erai mic si te invatam sa mergi.

Te rugam sa iti fie mila de noi… si sa nu te superi cand repetam aceleasi lucruri de sute de ori. Speram sa ne asculti si sa nu razi de noi sau sa te saturi de noi.

Iti mai amintesti cand erai mic si iti doreai foarte mult un balon? Ai repetat asta de sute de ori pana cand ai obtinut ce ai vrut.

Ne pare rau daca nu o sa mai mirosim bine. Mirosul nostru va fi de oameni batrani… asa ca te rugam sa nu ne fortezi sa facem dus, corpurile noastre vor fi foarte slabite si oamenii batrani se imbolnavesc foarte repede cand le este frig. Speram sa nu iti fie scarba de noi sau sa ne dispretuiesti.

Iti mai amintesti cand erai mic? Alergam dupa tine pentru ca nu voiai sa faci dus.

Speram din tot sufletul sa ai rabdare cu noi cand vom fi irascibili. Face parte din procesul de imbatranire, vei intelege si tu asta cand vei imbatrani.

Si… daca vreodata vei avea timp liber, chiar si pentru cateva secunde, sper sa putem vorbi. Suntem tot timpul singuri, doar noi doi si nu avem pe nimeni cu care sa mai vorbim. Stim ca esti foarte ocupat la munca insa, chiar daca nu te intereseaza nicio poveste, te rugam sa ai putin timp si pentru noi.

Iti mai amintesti cand erai mic? Iti ascultam povestile despre ursuletul tau de plus. Cand va veni momentul si nu ne vom mai putea ridica din pat, speram sa ai rabdare si sa ai grija de noi.

NE PARE RAU… daca din greseala vom uda patul sau vom face mizerie.

Te rugam sa fii ingaduitor cu noi in ultimele clipe ale vietii noastre. Oricum, nu vom mai fi pe aici pentru mult timp.

Cand va veni momentul mortii nostre, speram sa ne tii de mana si sa ne dai puterea de a infrunta moarte inevitabila… si sa nu iti faci griji. Cand il voi intalni pe Dumnezeu, ii voi sopti la ureche sa te binecuvanteze.. pentru ca ti-ai iubit mama si tata.

Iti multumim din suflet pentru toata grija ta.

Te iubim mai mult decat orice pe lumea asta.

Cu drag,
batranii tai.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!