Oglinzile spirituale – cele 5 legi care iti vor imbunatati viata. Tine cont de ele in viata ta

Publicitate

In acest mare joc numit viata, lumea este oglinda ta. Ea iti reflecta inapoi ceea ce oferi in exteriorul tau. In cazul in care esti inconjurat de durere si tristete, atunci asta proiectezi. In cazul in care nu-ti place reflectia pe care ti-o arata viata, poti face alegerea de a schimba radacina acestei reflectii.

Monitorizeaza-ti gandurile si acorda o atentie deosebita calitatii lor, deoarece gandurile tale detin o putere mult mai mare decat ti-ai putea imagina vreodata. Aceasta este diferenta dintre crearea constienta si crearea inconstienta a vietii. Gandurile care iti trec prin minte se afla intr-o foarte stransa legatura cu ceea ce iti va arata viata. Cu alte cuvinte, vei primi ceea ce transmiti.

Obiectivul in acest joc numit viata este acela de a te trezi din vis si de a deveni un “jucator constient”, de a-ti aminti cine esti cu adevarat in timpul jocului si apoi, de a lucra la lucrurile pentru care ai venit aici cu adevarat. Scopul tau principal in viata este acela de a lucra cu tine, de a te dezvolta si de a te transforma intr-o fiinta mult mai pozitiva si mai iubitoare.

Foloseste-te de emotiile negativa atunci cand acestea isi fac aparitia ca ceea ce sunt cu adevarat, niste instrumente foarte folositoare. Antreneaza-te sa observi rapid momentele in care negativitatea isi face aparitia in interiorul tau. In momentele in care te surprinzi proiectand un gand negativ, aminteste-ti ca toate gandurile creeaza si intreaba-te daca asta este ce iti doresti cu adevarat sa creezi. Raspunzi negativitatii cu mult mai multa negativitate? Sau alegi sa privesti negativitatea ca fiind ceea ce este cu adevarat, un instrument care iti ofera o oportunitate?

Exista o simpla metoda care te va ajuta sa-ti verifici progresul. In ciuda evenimentelor si situatiilor care au loc in jurul tau, cat de iubitoare si armonioase sunt relatiile tale personale? In cate argumente esti implicat de-a lungul unei zile? Aminteste-ti, lumea este oglinda ta. Iti reflecta inapoi reflectia pe care ai proiectat-o tu insuti. De aceea, calitatea relatiilor cu cei din jurul tau este o oglinda excelenta prin intermediul careia iti poti evalua calitatea vietii.

Iata care sunt cele CINCI legi ale oglinzilor spirituale:

Legea #1. Tot ceea ce nu-mi place la ceilalti sau ma deranjeaza, se afla si in interiorul meu, deci tot ceea ce eu critic in celalalt, critic in mine insumi. Luptand impotriva sa, lupt impotriva mea.

Legea #2. In cazul in care sunt afectat emotional atunci cand ceilalti ma critica sau incearca sa ma scchimbe, inseamna ca exista o problema nerezolvata in interiorul meu. Egoul meu este cel jignit, deoarece am un ego foarte puternic.

Publicitate

Legea #3. Daca altii critica ceva la mine, incercand sa ma schimbe, dar pe mine nu ma deranjeaza, in acest caz este problema lor. Aceasta este propria lor neputinta pe care o reflecta asupra mea, pentru ca ei nu pot, nu au curajul sa recunoasca si sa accepte in ei insisi. Nu le convine sau le este teama.

Legea #4. Tot ceea ce pot aprecia in ceilalti, apreciez si in mine. Recunoscand existenta unor calitati in ceilalti, le recunosc existenta si in mine.

Legea #5. Lumea este o oglinda. Daca ma privesc in ea, ma vad pe mine. Daca zambesc, lumea imi zambeste. Daca ma uit urat si ea ma priveste urat. In mod constant lumea ma oglindeste.

Povestire cu tâlc: ”Casa cu o mie de oglinzi”

Cu mult timp în urmă, într-un orăşel din Dacialand, exista o casă cunoscută sub numele de “Casa cu o mie de oglinzi”.

Într-o zi, un căţeluş mititel, vesel din fire, aflând de această casă, s-a hotărât să o viziteze. Bucuros că a ajuns la destinaţie, sărind fericit pe scări, a intrat în casă. S-a uitat pe hol dând din coadă, cu urechiuşele ciulite de emoţie, când ce să vezi! Surpriză! S-a trezit că era privit de alti o mie de căţeluşi fericiți şi prietenoşi care dădeau din coadă ca şi el.

A zâmbit şi a primit înapoi o mie de zâmbete, la fel de calde şi prietenoase. Era normal, doar era casa celor o mie de oglinzi. Când a plecat, s-a gândit: “Este un loc minunat. Mă voi întoarce să-l vizitez şi altădată!”.

În acelasi orăşel, alt câine, care nu era la fel de fericit şi prietenos ca primul, s-a hotărât şi el să viziteze casa. A urcat cu teamă scările, apoi, cu coada între picioare şi cu capul plecat, a intrat în casă.

Când a văzut o mie de câini neprietenoşi uitându-se la el, s-a speriat de i s-a zbârlit părul pe spate, mârâind şi arătându-şi colţii. Când ceilalţi o mie de câini din oglinzi şi-au arătat şi ei colţii, a fugit speriat. Odată ieşit afară, s-a gândit: “E un loc îngrozitor, nu mă mai întorc acolo niciodată!”.

Morala: Toate chipurile sunt oglinzi. Lumea este ca o oglindă. Dacă vei arăta lumii o figură acră, lumea îţi va arăta, la fel, o figură acră; dacă vei zâmbi, lumea îţi va zâmbi şi ea. Mai mult, dacă vei arăta lumii întotdeauna caracterul tău frumos, lumea şi viaţa îţi vor arăta partea frumoasă.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Mici secrete ale fericirii pe langa care trecem fara sa realizam

Publicitate

Când dăruieşti cuiva drag un cadou, de obicei faci aceasta cu anumite intenţii bine definite. Un casetofon stereo, de exemplu, este însoţit de o broşură cu instrucţiunile de utilizare, o maşină de asemenea va fi înzestrată cu un manual de folosire.

În cazul de faţă, viaţa ta este un cadou nebănuit. De felul în care acţionezi depind multe în viaţa ta. Doreşti tu să ştii cum să îţi faci viaţa mult mai bună? Sau, altfel spus, cu adevărat foarte bună? Pentru aceasta trebuie ca în tine să nu mai fie nelinişte, supărare, teamă, egoism, gelozie, refulări, iritare, resentimente, plictiseală. Suferinţă, nefericire, ignoranţă, căci toate acestea te vor face să fii în rezonanţă cu stări energetice corespondente din univers care îţi vor întreţine mereu aceste stări dureroase.

Probabil tu nu crezi că aşa ceva este posibil, nu-i aşa?

Află atunci că pentru fiinţa umană totul este cu putinţă, deşi nu totul este permis. Neîncrederea ta există numai fiindcă nu ţi s-au revelat niciodată până acum direcţiile după care să te ghidezi, ca să reuşeşti să fii cât mai des fericit. Acţionează însă cu tenacitate chiar acum, căci adesea oamenii se împiedică de adevăr, dar se ridică şi merg mai departe nemodificaţi.

Primul pas care te va ajuta imens să realizezi aceasta, este să înţelegi că modul în care tu încerci acum să îţi faci viaţa mai bună, te va face aproape întotdeauna să oscilezi între o fericire trecătoare şi nefericire.

Dacă tu nu eşti aproape în mod constant fericit, sau cu alte cuvinte, cam tot timpul – înseamnă că treci prin viaţă aşa cum trece gâsca prin apă, fără să beneficiezi aproape deloc de potenţialul latent gigantic cu care fiecare dintre noi este totuşi înzestrat la naştere.

Cunoşti măcar o singură persoană pe care tu o ştii că este în permanenţă fericită şi la care să te poţi raporta ca fiind un model? Dacă da, fii sigur că acea persoană îşi foloseşte într-o oarecare măsură “conştiinţa”, sau altfel spus supramentalul. Persoanele care îşi folosesc în mod constant “conştiinţa superioară” nu resimt niciodată stări penibile ca: dezamăgire, egoism, neîmplinire, suferinţă.

Ştii că şi tu tragi din greu să ajungi la liman. Noi ştim chiar mai mult decât tine, că tu eşti o persoană bine intenţionată. Oare ce nu este în regulă în cazul tău?

Persoanele care sunt nefericite, cel mai adesea nu ştiu de ce sunt nefericite. Dacă ar şti de ce le apare nefericirea, multe ar începe imediat să-şi corecteze această situaţie, pentru a fi fericite la rândul lor. Dar ele nu o fac tocmai… pentru că nu cunosc cauzele nefericirii lor.

Cauza nefericirii nu este niciodată un mister decât pentru cel ignorant şi inert care se abandonează în “voia” sorţii. Ea este chiar foarte evidentă pentru acela care poate să vadă şi să simtă empatic. După ce ai citit aceste rânduri, probabil eşti gata să studiezi cauza nefericirii – a întregii nefericiri – astfel încât să reuşeşti să fii fericit aproape tot timpul. Da, aproape tot timpul… Chiar şi în situaţiile care înainte te făceau să te simţi cel mai nenorocit om (boala, lipsa banilor, calamităţi de tot felul, pierdere a fiinţei iubite, abandon, moartea celor apropiaţi, etc., etc.).

Eşti gata acum să înţelegi şi mai ales să aplici practic aceste principii? Metoda ţi se va părea probabil prea simplă şi datorită superficialităţii s-ar putea să o ignori mult prea repede, înainte de a te convinge de valoarea ei. Citeşte deci cu atenţie şi nu te grăbi să treci peste aceste rânduri fără să înţelegi cu adevărat în ce mod se potriveşte ceea ce descoperi, condiţiilor specifice ale propriei sale vieţi.

Este important să avem în vedere încă de la început că, a pune în practică aceste principii nu este chiar aşa de simplu, toate acestea necesitând cel mai adesea un bărbat puternic sau o femeie puternică, la care există curiozitate, perseverenţă şi răbdare. Merită totuşi să încerci. În afara nefericirii nu ai nimic de pierdut.

Iată deci primul secret:

În general tu, automat, te confrunţi cu stări mai mult sau mai puţin intense de nefericire, atunci când persoanele sau situaţiile din jurul tău nu se potrivesc deloc aşteptărilor tale anticipative.

Cu alte cuvinte, trebuie să devii conştient că aşteptările tale îţi determină adeseori nefericirea. Dorinţele tale neîmplinite te fac cel mai adesea să suferi – nu lumea, nu oamenii din jurul tău, ci chiar propria ta persoană! Să numim acum aceste dorinţe şi aşteptări fantasmagorice, “înlănţuiri”.

Publicitate

O înlănţuire este ceva eronat şi halucinant ce condiţionează atât mintea cât şi trupul şi dacă nu este satisfăcută automat va atrage după sine o emoţie negativă… supărare, teamă, gelozie, nelinişte, resentiment, tristeţe, etc., etc.
Toate dorinţele noastre neîndeplinite sunt înlănţuiri şi toate înlănţuirile sunt întreaga şi singura cauză a nefericirii noastre!!!

Ce te face oare să reacţionezi automat întocmai ca un robot şi să devii imediat neliniştit dacă lumea exterioară nu se potriveşte cu reprezentarea ta fantezistă sau altfel spus cu programul tău interior, eronat elaborat? Ai de gând ca întotdeauna să laşi lumea şi oamenii din jurul tău să-ţi manipuleze în mod insidios viaţa? Vrei să te abandonezi ca şi până acum în “voia” destinului, lăsând în mod prosteşte ca fericirea ta să depindă în totalitate doar de lumea exterioară?

Dacă vei ajunge să fii armonios structurat lăuntric şi lucid, lumea exterioară se va reflecta transformată în tine şi nu va mai putea niciodată să te facă să devii nefericit. Numai tu poţi – datorită ignoranţei şi imaginaţiei tale haotice – să-ţi creezi nefericirea.

Un exemplu: Nu trebuie să te superi niciodată dacă cineva te critică vehement. Este bine să ştii că nu există în Univers nici o lege care să te determine să îţi fie frică de ceva sau cineva şi care să-ţi provoace teama, furia sau o anumită stare de neadaptare. Tu nu trebuie de asemenea să te superi dacă persoanele din jurul tău nu fac totdeauna ceea ce au promis.

Probabil că ţi-ai dedicat întreaga viaţă încercând de unul singur să transformi lumea exterioară pentru a putea fi tu lăuntric fericit. Analizând toate acestea acum, retrospectiv, consideri că oare ai reuşit? Eşti tu oare fericit aproape tot timpul? Ai reuşit pe deplin să controlezi lumea într-o asemenea măsură, încât aceasta să nu mai poată să te facă nefericit, astfel ca nici în viitor să nu se mai poată niciodată întâmpla aceasta?

Eul tău lăuntric îţi va permite să realizezi adesea prin analiză obiectivă, că nu oamenii din jurul tău te fac să te simţi nefericit de cele mai multe ori. Tu eşti cel care te faci pe tine însuţi nefericit! Datorită modului tău greşit de gândire şi acţiune care operează prin fantezia ta dezlănţuită şi amăgitoare.

Când vei ajunge să înţelegi şi să aplici cât mai des practic ştiinţa de a fi fericit, vei realiza cu luciditate că sunt:

1) evenimente exterioare obiective şi

2) programul tău predominant interior ce determină reacţia sau răspunsul tău la toate evenimentele exterioare.

Fii cât mai lucid întotdeauna. Viaţa este un misterios joc divin. Tu ştii cum este viaţa – câteodată câştigi, dar alteori pierzi. Atunci când pierzi destul de des datorită implicării exagerate şi iluziilor, tu poţi să generezi multă suferinţă în viaţa ta. Aceasta se întâmplă cel mai adesea pentru că nu ţi-ai antrenat biocomputerul (mentalul tău), ca să nu apară în mod automat în tine furie, teamă, gelozie sau nefericire, atunci când oamenii, situaţiile sau lucrurile din jurul tău nu se potrivesc cu programul imaginat pe care l-ai creat şi l-ai depozitat în mintea ta…

Probabil că până acum nimeni, niciodată nu ţi-a explicat cum poţi să-ţi foloseşti mai bine extraordinarul tău biocomputer (mentalul), pentru a îndeplini orice operaţiune prompt şi bine; de altfel tu ştii că orice computer implică o anumită iscusinţă pentru a-i utiliza în totalitate minunatele caracteristici pe care el are incluse în vederea efectuării anumitor operaţii specifice.

Societatea în care ai fost educat şi crescut te-a făcut probabil şi pe tine să crezi că, cu adevărat “câştigi” şi eşti capabil să trăieşti o viaţă fericită numai dacă ai:

-mai mulţi bani…

-sau mai mult prestigiu

-sau mai multe cunoştinţe teoretice

-sau mai multe hobby-uri

-sau mai mulţi prieteni

-sau mai multă “marfă” pe care să o cumperi din magazine.

Ai acumulat probabil multe bunuri materiale “marfă”, nu este aşa? Ei, acum poţi spune că eşti cu adevărat întotdeauna fericit? Chiar întotdeauna? Eşti cu adevărat mereu îndrăgostit de viaţă? Eşti îndrăgostit de faptul de a saluta fiecare nouă zi a vieţii tale?

Orice zi poate fi pentru tine o feerică sărbătoare… Fiecare nouă zi poate fi pentru tine o aventură fascinantă. Hai să reînvăţăm să ne bucurăm de fiecare nouă zi ca nişte copii… Întotdeauna! Şi sub toate formele care ne stau în putinţă!

Fragment din volumul “Fericirea pentru fiecare” de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet