Ochii sunt imaginea reflectata a emotiilor noastre. Privindu-i, ceilalti pot sa vada ceea ce noi simtim. Si mai mult…

Ochii sunt imaginea reflectata a emotiilor noastre. Privindu-i, ceilalti pot sa vada ceea ce noi simtim. Si mai mult…

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2019 in Curiozități

Indiferent ca avem ochii albastri, verzi sau caprui, nuanta pe care o posedam spune mai multe decat credem despre propria personalitate…

De o perioada lunga de timp, psihologii au descris anumite aspecte comportamentale ale persoanelor pe baza reactiilor oculare. De exemplu, atunci cand cineva nu ne priveste in ochi atunci cand raspunde la o intrebare pe care noi o punem, probabil ca nu este in totalitate sincer. Alt exemplu este intensitatea cu care stralucesc ochii nostri atunci cand experimentam stari extreme de bucurie sau furie.

Asadar, ochii sunt imaginea reflectata a emotiilor noastre. Privindu-i, ceilalti pot sa vada ceea ce noi simtim. Si mai mult…

Ochiul, in special irisul acestuia, este un indicator al sanatatii noastre si baza unui domeniu de studiu numit IRIDOLOGIE. Asadar, pentru iridologi, ochii sunt oglinda sanatatii interioare a unei persoane. Iridologii studiaza irisul, pupila si sclerotica, fiind atenti mai ales la culoarea si semnele marunte ascunse in aceste parti ale ochiului, comparand rezultatele unui individ cu o schema predeterminata – anumite zone componente ale ochiului corespund anumitor parti ale corpului. Diagnosticul este apoi bazat pe compararea discrepantelor iesite la iveala.

O alta abordare de analiza demonstreaza faptul ca, in functie de culoare, ochii sunt indicatori ai personalitatii si ai abilitatilor noastre.

Ochii, imaginea reflectata a personalitatii noastre.

Culoarea ochilor reflecta individualitatea si depinde in intregime de conformatia genetica a fiecarui individ in parte. Cantitatea si tipul de pigment din iris “creeaza” culoarea pe care o vor avea ochii nostri. La oameni, categoriile de baza sunt caprui, albastru si verde. Cei mai comuni sunt ochii caprui (datorita naturii dominante genetic), urmati de ochii albastri si apoi de cei verzi. Alte culori sunt combinatii ale acestor pigmenti de baza prezenti in iris. Astfel, pe langa cele trei culori de baza, ochii nostri pot fi negri (in special cei ai asiaticilor si americanilor nativi), caprui deschis, gri sau chiar violet (cazuri intalnite doar la europeni si descendentii acestora).

Pe parcursul anilor, oamenii de stiinta si-au dat seama ca ochii reflecta trasaturi de personalitate ale indivizilor prin culoare. In consecinta, ochii caprui simbolizeaza inteligenta, ochii albastri – caracterul bland, iar ochii verzi – personalitate inselatoare (Ochii verzi niciodata sa nu-i crezi). Legatura dintre culoarea ochilor si personalitate i-a uimit pe oamenii de stiinta si le-a dat un imbold pentru a face cercetari mai amanuntite, diferite observatii si studii scotand la iveala informatii extrem de interesante. De exemplu, persoanele cu ochii de culoare inchisa au abilitatile sociale si comunicationale mult mai dezvoltate decat cele cu ochii de culoare deschisa, pe cand o persoana cu ochii albastri va fi intotdeauna un strateg mai bun decat una cu ochi caprui.

Ochii – personalitate prin culoare.

Ochii albastri

Ochii albastri sunt cei mai atragatori. Deoarece gena care genereaza aceasta culoare este recesiva, bebelusii cu ochi albastri se nasc din ce in ce mai rar. Fiind cea mai deschisa nuanta de culoare a privirii, aceasta atrage atentia extrem de usor, oamenii cu ochii albastri fiind considerati sensibili, adorabili si atragatori. Ca si companie, persoanele cu aceasta culoare de ochi sunt extrem de placute, politicoase si energizante. Pot aduce cu usurinta zambetul pe fetele celor din jur la fel cum, in situatii tensionate, isi pastreaza calmul si analizeaza clar problemele.

Ochii de culoare albastru deschis sunt in general detinuti de persoane care adora pacea, in timp ce ochii de culoare albastru intens indica o personalitate intensa, insa si spirituala.

Ochii verzi

Ochii verzi sunt extrem de rari si au nuante hipnotizante, proiectand asupra celor din jur mister si o personalitate rebela. Persoanele cu aceasta culoare de ochi au un caracter puternic si sunt lideri innascuti. Pot percepe cu usurinta puncte diferite de vedere si aplaneaza cu succes orice conflict. Trasatura definitorie a celor cu ochii verzi este modul direct in care spun lucrurilor pe nume.

Extrem de afectuosi cu persoanele dragi, cei cu ochii verzi se apropie greu de oameni noi, importanta pentru ei fiind increderea in celalalt.

Ochii caprui deschis

Acestia sunt un amestec intre ochii caprui/negri si cei verzi. Persoanele ce au ochii de aceasta culoare se adapteaza foarte usor in medii diferite, fiind firi spontane, iubitoare si sociabile. Mai mult, ele pot imprumuta trasaturi de personalitate atat de la ochii verzi, cat si de la cei caprui, in functie de nuanta predominanta. La fel, in functie de starea de spirit, ochii caprui isi pot schimba naunta spre deschis (bucurie) sau inchis (tristete sau nervozitate).

Imprevizibilul este cuvantul care defineste indivizii ce au ochii caprui deschis.

Ochii caprui/negri

Oamenii ce au ochii caprui inchis sau negri sunt considerati responsabili si demni de incredere. Dau sfaturi foarte bune si, de asemenea, stiu sa duca orice conversatie in directia dorita. Fiind atat de priceputi la cuvinte, sunt apreciati de toate persoanele din jur si, mai ales, de partenerii lor.

Persoanele cu ochi caprui sau negri au un caracter pragmatic, sensibil, dar si extrem de precaut.

Ochii gri

Ca si personalitate, oamenii cu ochii gri sunt foarte increzatori in propriile puteri. In relatii sunt pasionali, iar la locul de munca au o fire plina de imaginatie, creativa. Iau capitolul emotional in serios, fiind extrem de romantici.

Orice culoare ar avea ochii, te vei confrunta cu anumite stereotipuri legate de nuanta lor. Aminteste-ti totusi ca te-ai nascut cu ea pentru un anumit motiv. Culoarea pe care o au ochii tai este unica si se potriveste perfect cu personalitatea ta! Nu incerca niciodata sa te schimba!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!