Oboseala constantă, pierderea vederii și creșterea în greutate – toate acestea determină un deficit de o singură vitamină!

Oboseala constantă, pierderea vederii și creșterea în greutate – toate acestea determină un deficit de o singură vitamină!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2021 in SanatateSfaturi

Corpul nostru este un sistem clar și coerent în care fiecare element este la fel de important. Toate aceste șuruburi sunt indispensabile și, dacă ceva nu merge bine, sistemul nu funcționează bine. De obicei, totul începe cu mici probleme, ducând la consecințe mai grave. Adesea, punctul de plecare este lipsa uneia dintre vitamine.

Una dintre cele mai importante vitamine din corpul nostru este vitamina B12, deoarece promovează metabolismul normal și funcția celulară optimă.

O altă funcție importantă este participarea la producția de colină, care rezistă obiceiurilor noastre rele și previne degenerarea grasă a ficatului. Este, de asemenea, implicat în sinteza aminoacizilor, care afectează în cele din urmă activitatea mentală și starea de spirit a unei persoane.

Când organismului îi lipsește vitamina B12, începe să trimită semnale sub forma diferitelor simptome. Este important să răspundem la aceasta în timp util și să restabilim deficitul pentru a preveni viitoarele probleme de sănătate.

8 SIMPTOME PRINCIPALE

Oboseala constantă este primul semn al deficitului de vitamina B12. Aceasta include și o stare rea și slăbiciune. Simptomele sunt similare cu simptomele depresiei, așa că oamenii merg adesea la psiholog din această cauză. În general, oboseala poate apărea din diverse motive, nu ar trebui să trageți concluzii pripite, este mai bine să faceți teste.

Slăbiciune musculara. Lipsa vitaminei B12 cauzează nu numai oboseală generală, ci și slăbiciune musculară, letargie, lene.

Furnicături sau amorțeală. B12 este responsabil pentru producerea de celule roșii din sânge care livrează oxigen către celule. Scăderea nivelului de oxigen poate provoca furnicături și amorțeală la nivelul extremităților.

Tulburări de memorie. Ai observat că în ultima vreme ai început să uiți numerele sau nu îți mai poți aminti numele unei persoanei? Acest lucru se poate datora lipsei de vitamina B12.

Piele palida. Din cauza lipsei acestei vitamine, celulele roșii din sânge pot fi distruse, eliberând bilirubina pigmentului biliar. Acest lucru poate face pielea palidă.

Deteriorarea senzațiilor gustative. Acest simptom apare la aproximativ jumătate dintre persoanele cu deficit de vitamine. Apare o scădere a gustului resimțit de papilele gustative de pe limbă, în special pe părți laterale.

Deteriorarea vederii. În unele cazuri, deficiența de B12 poate afecta nervul optic, vasele retiniene, poate provoca vederea dublă, umbrire, estompare sau chiar orbire temporară.

Tulburări emoționale. Vitamina B12 stimulează producția de serotonină, dar dacă nu este suficientă, poate duce la tulburări emoționale. Acest lucru este exprimat și în manifestări precum schimbări bruște ale dispoziției, iritabilitate sau plâns.

Pentru a evita deficitul de vitamine, trebuie să vă analizați puțin alimentația. Trebuie să adăugați următoarele produse: carne de vită și ficat de vită, carne de pasăre, ouă, cereale. La urma urmei, cel mai adesea deficitul de vitamine apare tocmai din cauza unei alimentații dezechilibrate, dar și a unui consum excesiv de cafea.

Persoanele în vârstă și vegetarienii sunt, de asemenea, expuse riscului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!