Obiceiurile care te trag în jos și atrag o serie de eșecuri după ele

Obiceiurile care te trag în jos și atrag o serie de eșecuri după ele

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Fiecare persoană are o cantitate enormă de obiceiuri variate, atât bune, cât și rele. Unele obiceiuri par neînsemnate la prima vedere, dar din cauza lor, de cele mai multe ori, oamenii sunt urmăriți de eșecuri și nu reușesc să realizeze nimic în viață.

Nu se spune degeaba: “Cine este avertizat, este înarmat”. Până nu-ți dai seama că unele acțiuni te trag în jos, nu ar trebui să aștepți schimbări pozitive în viață. Chiar și după ce află care este problema, nu toată lumea are destul curaj și voință pentru a se schimba.

Iată care sunt principalele 5 obiceiuri negative de care suferă mai mult de 50% dintre oameni de pe Pământ.

1. Nu respecți promisiunile făcute ție însuți.

Chiar dacă mereu ne ținem promisiunile făcute altora, când vine vorba de noi înșine, considerăm în mod ciudat că este normal să încălcăm propria noastră promisiune.

De multe ori se întâmplă să facem asta fără să ne dăm seama. Totuși, ar trebui să înțelegem că promisiunile făcute nouă sunt la fel de importante ca și promisiunile făcute celorlalți, așadar, ele trebuie trebuie respectate.

De exemplu, la începutul anului ne-am promis că ne vom apuca de sport începând cu ziua de luni, dar în fiecare îi de luni găseam altceva de făcut și, în timp, am uitat de acest obiectiv din diverse motive.

2. Amânarea alarmei.

Mulți oameni pun mai multe alarme în loc să se ridice imediat din pat odată ce sună prima. În final, petrec întreaga zi obosiți și somnoroși. De ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, un ciclu de somn are 72 de minute.

Noi, atunci când amânăm alarma și ne întoarcem la somn pentru 5 minute, începem un ciclu nou de somn. Deoarece acest ciclu este întrerupt după câteva minute, noi ne vom simți mult mai obosiți când sună a doua alarmă, decât eram înainte să amânăm alarma, așadar, ne facem rău singuri.

3. Pierderea întregii zile pe rețelele sociale.

Cu ajutorul internetului, oamenilor li s-au deschis multe oportunități pe care nu îndrăzneau să le viseze înainte. Cu toate acestea, împreună cu asta, timpul petrecut în mod inutil s-a mărit.

Majoritatea oamenilor iau telefonul mobil în mână imediat după ce se trezesc și nu îl lasă din mână până când adorm. Nu rareori întâlnești familii în concediu, în care fiecare membru, în loc să se bucure de odihnă și comunicare, stă doar cu ochii în telefonul său.

4. Sentimentul constant de vinovăție pentru acțiunile și evenimentele trecute.

Gândindu-te la trecutul negativ, îți blochezi calea către viitor. Nu poți schimba trecutul, dar poți schimba modul în care privești evenimentele anterioare. Oricât de mult ai regreta acțiunile tale, în acest moment nu mai poți schimba nimic din ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Așadar, nu lăsa trecutul să îți influențeze prezentul și viitorul.

5. Nu poți spune ,,nu”, pentru că nu vrei să se supere lumea pe tine

Este un obicei foarte rău, deoarece incapacitatea ta de a refuza nu va duce la nimic bun. Dacă ești de acord cu ceva, dar în interiorul tău știi că nu vrei să faci acel lucru, pierzi multă energie și putere, precum și suferi din cauza diferitelor emoții negative.

Pur și simplu spune ,,nu” atunci când nu vrei să faci un anumit lucru. Persoanele apropiate te vor înțelege, iar cei care nu te înțeleg, probabil că nu merită să facă parte din viața ta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!