Oamenii toxici nu își cer scuze niciodată și nu recunosc că au greșit. Iată cum să-i recunoști ușor.

Oamenii toxici nu își cer scuze niciodată și nu recunosc că au greșit. Iată cum să-i recunoști ușor.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2020 in PersonalitateSfaturiSpiritualitateViata

Pe oamenii toxici îi poți întâlni oriunde, fie că sunt la serviciu sau în viața de zi cu zi, aceștia îți fură energia pozitivă, îți strică buna dispoziție și te lasă la sfârșit doar cu gânduri negative.

Ține minte că nu ai cum să schimbi o persoană toxică, deci nici nu are rost să încerci. Este mult mai ușor și mai sănătos să excluzi astfel de oameni din viața ta, pentru a nu te mai putea răni.

Există mai multe niveluri de toxicitate. Pe cele mici le poți accepta, dar când se întrece limita trebuie să rupi legătura cu ei cât mai repede, dar pentru a face asta, trebuie mai întâi să îi identifici.

Cum să recunoști oamenii toxici:

Nu vor să-și ceară scuze

Oamenii toxici nu vor deloc să-și ceară scuze. Mai exact, ori nu își cer scuze deloc și nu-și recunosc greșelile, ori încearcă să dea vina pe altcineva, cert este că își vor recunoaște greșeala doar când sunt presate sau când există dovezi împotriva lor.

Îi fac pe ceilalți vinovați

Îi fac pe cei din jurul lor să se simtă vinovați în permanență. Oamenii otrăvitori îi fac pe ceilalți să-și ceară scuze din orice ca să pară mereu că sunt de vină pentru. Dar în majoritatea cazurilor nu există niciun motiv rezonabil pentru a-și cere scuze, așa că fi atent dacă te găsești într-o situație asemănătoare.

Te fac să aștepți sau schimbă planurile

Unei persoane toxice nu îi pasă dacă te face să aștepți după ea în mod constant. Ea te va face să aștepți mereu sau va schimba planurile în ultimul moment fără să îi pese cum te poate afecta pe tine lucrul ăsta. Le pasă doar de interesele lor.

Te devalorizează

Oamenii toxici ne pot devaloriza pe noi sau pe lucrurile noastre chiar în față. Ne vor subestima calitățile și abilitățile, dacă am făcut ceva bun vor spune că nu este mare lucru. De asemenea, lucrurile noastre, oricât de scumpe ar fi, le vor numi ieftine, urâte și folosite.

Nu le pasă de problemele tale personale

Este imposibil să poți purta o discuție serioasă cu ei, lor nu le pasă de problemele tale. Așa este, dacă nu au niciun interes ascuns, oamenii toxici nu vor să te ajute să îți rezolvi problemele. Iar dacă vor, de cele mai multe ori vor să știe detalii sau secrete din viața ta pentru a le folosi mai târziu.

Nu poți avea o relație cu ei

Este imposibil să avem relații sănătoase cu oameni toxici , indiferent cât de mult am încerca să netezim lucrurile sau să reparăm situația. Vom simți că ne străduim prea mult în această relație, iar noi nu primim nimic în schimb. Acestea sunt relații sănătoase, în care nu poți fi fericit, mai bine renunță la ele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!