Oamenii hotărâți să fie săraci: 10 semne care arată că respingi banii deși nu îți dai seama

Oamenii hotărâți să fie săraci: 10 semne care arată că respingi banii deși nu îți dai seama

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Anumite atitudini din viața noastră atrage ghinionul și ne țin departe de bani. Din acest motiv este foarte important să rămânem mereu pozitivi și să avem o atitudine care ne ajută să atragem banii, nu să-i fugărească.

Iată 10 semne că din vina ta nu atragi banii 

1. Îți este milă de tine.

Oamenii care sunt hotărâți să fie săraci le este milă de ei și cred că nu sunt destinați să fie bogați. Unei persoane îi pare rău că s-a născut femeie (pentru că bărbații au mai multe oportunități), altei persoane îi pare rău că este plinuță (pentru că oamenii slabi obțin locuri de muncă mai bune), cuiva îi pare rău de înălțimea, naționalitatea, culoarea pielii, religia strămoșilor lor, unor oameni le pare rău că nu sunt încă căsătoriți, alții plâng din cauză că sunt căsătoriți, tinerii văd sursa problemelor în lipsă de experiență, bătrânii – din cauza vârstei lor.

Dacă îți este milă de tine din cauza unor aspecte pentru care te consideri mai inferior, nu vei atrage niciodată bogăția.

2. Ești în căutarea constantă a unei etichete de preț cu inscripția „Reducere” și a unui magazin cu banner „Reducere” – acestea sunt semne clare că ai deja al doilea obicei al oamenilor săraci.

A lupta pentru a face economie la orice nu este un semn de înțelepciune, ci un indicator că simți un dezechilibru dintre venituri și cheltuieli și abordezi situația din partea greșită. O persoană programată pentru bogăție este gata să plătească pentru lucruri valoarea lor reală.

3. Faci lucruri pe care le urăști.

Maria urăște să spele vase, dar nimeni nu vrea să o ajute. Ion nu suportă să iasă cu câinele, dar îi este prea lene să-i construiască un ţarc. Toți acești oameni sunt pregătiți pentru eșec și sărăcie motivul: – sentimentul de a face lucruri neplăcute.

Cheia pentru a scăpa de al treilea obicei al sărăciei nu este să faci ceea ce este necesar, ci ceea ce îți oferă cea mai mare plăcere.

4. Măsurarea succesului în bani.

Un om sărac este sigur că doar având o anumită sumă de bani în cont îi poate aduce bucurie, poate simți fericirea datorită hainelor de firmă, o casă mare, a călătoriilor, independenței față de soț sau părinți.

O persoană de succes măsoară fericirea în unități mai semnificative decât banii. În ce anume – fiecare decide singur.

5. Cheltui mai mulți bani decât îți poți permite.

Cardurile de credit și angajații băncii zâmbitori sunt bucuroși să vă ajute să ieșiți din problema datoriilor. Asta deoarece o persoană care nu vrea să aibă succes nu vrea să înțeleagă diferența dintre un împrumut util luat pentru dezvoltarea propriei afaceri și un împrumut neperformant pentru achiziționarea unei mașini de lux sau a unei case mari.

6. Vrei să faci bani mulți peste noapte.

Dorința de a ajunge imediat și la maximum este o caracteristică eternă a oamenilor săraci. Nu sunt capabili să înțeleagă că obținând un post cu salariu mediu într-o companie solidă, poți câștiga mult mai mult în câțiva ani decât dacă ești atent doar la cât vei primi într-o lună. Elevii care sunt gata să eșueze în viață spun că școala le consumă timpul care ar putea fi folosit „pentru a câștiga bani”.

7. Motive față de societate.

Viața este grea? Chiar oribilă? În jurul tău este plin de discriminare, corupție, înșelăciuni – tu, om normal, nu ai cum să reușești?

Vaccinul împotriva acestui obicei este creativitatea. Găsiți oportunități unice de a lupta împotriva defectelor mediului extern, și astfel ieșiți învingători încă de la începutul unei situații care vă este defavorabilă!

8. Te compari cu ceilalți.

Andrei crede că este mai bun decât colegii de clasă, pentru că el este singurul care a terminat clasa a IV-a cu „foarte bine”. Mihai este sigur că este mai rău decât toți prietenii lui, pentru că el este singurul care nu lucrează în vacanța de vară. Cosmin își disprețuiește fratele pentru că încă nu are Lexus-ul pe care Mihai și l-a cumpărat ieri. Și Ioana vrea să-și sugrume prietena pentru că are mai mulți pretendenți. Toți acești oameni au un al optulea obicei de eșec perfect dezvoltat – dorința de a se compara cu ceilalți.

Gândește-te dacă acest obicei este necesar pentru tine sau este mai bine să nu permiți lumii exterioare să preia controlul asupra lumii tale interioare?

9. Măsurarea bogăției în bani.

Oamenii cu adevărat bogați nu numai că au rupt legătura dintre fericire și bani (scăpând de cel de-al patrulea obicei al săracilor), dar au eliminat și semnul egal dintre mărimea contului și conceptul de bogăție.

Bogăția reală este capacitatea de a atrage bani, de a-i face din nimic, de a organiza un nou tip de afaceri – când vei înțelege asta nu îți va mai fi frică de problemele financiare. O persoană cu adevărat de succes nu depinde de volumul propriei pungi de aur.

10. Izolarea de propria familie.

Oamenii care au cel mai mult de pierdut în viață sunt cei care se distanțează de propria familie, explicând acest lucru prin reticența membrilor săi de a-i sprijini într-un moment dificil, de a împrumuta bani, de a înțelege, de a împărtăși aceleași credințe etc.

Ei nu înțeleg că familia este o sursă minunată de sprijin interior la care să apelezi atunci când nu mai rămâne nimic în toate celelalte domenii ale vieții. Doar dragostea celor dragi te poate ajuta sa te ridici din genunchi atunci cand nu mai ai nicio speranta – iar atunci adevărata măreție este atinsă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!