Oamenii din jur iti ofera sfaturi despre cum sa-ti traiesti viata mai bine, dar nu a fost nimeni in locul tau la greu, e usor sa spui de pe margine…

Oamenii din jur iti ofera sfaturi despre cum sa-ti traiesti viata mai bine, dar nu a fost nimeni in locul tau la greu, e usor sa spui de pe margine…

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in Dezvoltare Personala

“De ce sunt oamenii triști: sunt prizonieri în povestea lor personală. Toată lumea crede că scopul vieții este să urmeze un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strâng experiențe, amintiri, lucruri și idei ale altora, iar asta e mai mult decât pot duce. Însă își uita propriile vise.”

O lectie de viata pe care toti trebuie sa o stim. Dati mai departe sa afle toata lumea.

Un negustor si-a trimis fiul sa invete despre secretul fericirii de la cel mai intelept om din lume. Baiatul s-a ratacit prin desert timp de 40 de zile si, in cele din urma, a ajuns la portile unui castel frumos. Acolo locuia chiar acel om intelept.

Tanarul se astepta sa gaseasca un calugar, o casa sfanta… insa imediat ce usile castelului s-au deschis, el a dat peste numeroasi oameni ocupati: meseriasi veneau si plecau, diversi oameni discutau in toate colturile, un grup de muzicanti cantau la instrumente… in fata lui era o masa acoperita cu cele mai delicioase bucate din intreaga lume.

Omul intelept a ascultat cu atentie explicatia baiatului si i-a spus ca nu are timp sa ii explice care este secretul fericirii. In schimb, el i-a sugerat sa se plimbe prin palat si sa se intoarca in doua ore.

“Intre timp… vreau sa mai faci ceva.” – a spus omul intelept dandu-i baiatului o lingurita care continea doua picaturi de ulei. “Cat timp te plimbi pe aici, transporta lingurita asta cu tine si ai grija sa nu cada niciun strop de ulei din ea.”

Baiatul a urcat si a coborat numeroase scari prin palat, tinandu-si ochii fixati pe lingurita. Dupa doua ore, el a revenit in camera in care era omul intelept.

“Ei bine…ai vazut tapiseriile care sunt agatate in holul meselor? Ai vazut gradina pe care gradinarul a construit-o in zece ani? Ai observat frumoasele pergamente din biblioteca mea?”

Baiatul a fost jenat si a marturisit ca nu a observat nimic. Singura lui preocupare era sa nu verse uleiul primit de la batranul intelept.

“Atunci du-te inapoi si observa minunile lumii mele.” – a spus omul intelept. “Nu poti avea incredere intr-un om daca nu stii casa lui.”
Usurat, baiatul a luat lingura cu el si a inceput din nou sa se plimbe prin tot palatul, insa de data aceasta analizand cu mare atentie detaliile. El a vazut gradinile, peisajul, frumusetea florilor, aranjamentele… la intoarcere el i-a spus omului intelept despre cat de frumos este acest palat.

“Dar unde este uleiul pe care ti-am zis sa nu il versi?” – a intrebat batranul.

Privind in jos, tanarul a vazut ca varsase tot uleiul din lingurita.

“Ei bine, exista un singur sfat pe care ti-l pot oferi… Secretul fericirii consta in a vedea toate minunile lumii si, in acelasi timp, sa nu uiti niciodata de picaturile de ulei din lingurita.”

autor: Paul Coelho, Alchimistul.

Nu aștepta să ți se dea ceva înapoi, nu aștepta să ți se recunoască efortul, să ți se descopere geniul, să ți se înțeleagă iubirea. Încheie niște etape. Nu din orgoliu, din neputință sau mândrie, ci pur și simplu pentru că acel lucru nu se mai potrivește cu viața ta. Închide ușa, schimbă discul, fă curat în casă, șterge praful.Încetează să mai fii cine erai și transformă-te în cine ești.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!