Oamenii de știință susțin că sufletul nu moare – se întoarce înapoi în univers

Oamenii de știință susțin că sufletul nu moare – se întoarce înapoi în univers

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2020 in CuriozitățiDezvoltare PersonalaPsihologieSanatateSecreteSfaturiSpiritualitate

Cercetătorii susțin că, creierul nostru este un computer biologic, iar conștiința noastră este un program executat de acest computer care nu dispare nicăieri chiar și după ce murim.

Descoperirea relativ recentă a doi oameni de știință a șocat lumea științifică – ei susțin că, de fapt, creierul nostru este un computer biologic, iar conștiința noastră este un program executat de acest computer, care nu dispare după ce murim.

Din explicațiile oamenilor de știință, după moartea corpului fizic al unei persoane, sufletul său nu moare, informațiile conținute în el se întorc pur și simplu înapoi în Univers. Timp de multe secole, cele mai bune minți ale omenirii au fost preocupate cu cercetarea continuă despre existența sufletului, dacă este nemuritor sau dacă moare odată cu trupul. Natura misterioasă a sufletului uman a captat atenția tuturor generațiilor de oameni de știință… și abia recent o echipă de cercetători a descoperit un nou fapt științific despre sufletul uman. De fapt, sufletul nostru nu moare deloc, se întoarce înapoi în Univers.

Din 1995, dr. Stuart Hameroff, fizician american și doctor emerit al Departamentului de Anestezie și Psihologie, Universitatea din Arizona, împreună cu dr. Roger Penrose, fizician la Universitatea Oxford, lucrează la o teorie cuantică a conștiinței bazată pe ideea că sufletul (sau cum este de obicei numit) este susținut de structuri ale celulelor creierului numite microtubuli.

Această teorie revoluționară (și provocatoare) susține că sufletul unei persoane este ținut pe loc de celulele creierului prin formațiuni subcelulare numite microtubuli.

Oamenii de știință cred că ceea ce oamenii percep ca conștiință este de fapt o colecție de efecte cuantice de atracție create de așa-numiții microtubuli. Cercetătorii au denumit acest proces „Reducerea obiectivelor orchestrate” (Orch-OR).

Această teorie explică faptul că atunci când oamenii se află într-o stare numită în mod obișnuit „moarte clinică”, microtubulii aflați în creier își pierd starea cuantică, însă informațiile conținute în ele nu sunt distruse. Sau, așa cum spun oamenii de știință, când oamenii mor, sufletul lor nu moare odată cu ei, ci pur și simplu se întoarce înapoi în Univers.

Într-un interviu acordat Science Channel, Dr. Hameroff și-a explicat teoria în detaliu:

„Să ne imaginăm că inima omului a încetat să mai bată, că sângele nu mai curge prin vasele sale, că microtubulii și-au pierdut starea cuantică. Însă informațiile cuantice conținute în microtubuli nu sunt distruse – mai mult, nu pot fi distruse, se întorc în Univers, dizolvându-se în el. Dacă pacientul este resuscitat, aceste informații cuantice sunt returnate microtubulilor, iar pacientul care este readus la viață mai târziu va povesti că a văzut pământul cum se îndepărta. ”

„Dacă pacientul moare, este foarte posibil ca aceste informații cuantice să poată continua să existe la nesfârșit în afara corpului – în forma pe care o numim de obicei sufletul”.

După cum afirmă această teorie, sufletul uman este mult mai mult decât rezultatul interacțiunii neuronilor din creierul nostru și, cel mai probabil, fiecare suflet a existat încă de la începutul timpului, nu odată cu nașterea noastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!