O scurtă rugăciune pentru acceptarea și iubirea de sine

O scurtă rugăciune pentru acceptarea și iubirea de sine

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateRugaciuniSpiritualitateViata

Fiecare persoană este unică și are un set de calități inerente lui încă de la naștere. Formarea personalității sale este influențată de educația primită și de mediul în care se dezvoltă și trăiește.

Unii oameni sunt atât de aroganți și egoiști încât nu se sfiesc să spună în față ceea ce cred despre altă persoană, nu le pasă dacă acest lucru va răni sentimentele persoanei. Mai mult, ei tind să ignore complet opiniile celorlalți. Astfel de indivizi se iubesc foarte mult pe ei înșiși. De cele mai multe ori le place să petreacă ore întregi afirmând cât de buni sunt ei pe toate planurile vieții.

Cu toate acestea, narcisismul nu ține de aspect. Sunt foarte multe fete frumoase, care nu sunt deloc narcisiste. Acestea nu consideră că trebuie să se laude cu aspectul lor. Dimpotrivă, încearcă să nu iasă în evidență în mulțime. Totul ține de atitudine fiecăruia în societate. 

Există și persoane care, în ciuda defectelor, iubesc totul la ele și încearcă să arate acest lucru la toată lumea. Aceștia vor încerca să își prezinte defectele ca fiind ceva bun, pentru că se consideră perfecți. Le place să-și răsfețe propria vanitate, așa că pentru ei complimentele sunt mereu bine venite. Acest tip de oameni nu își văd defectele, așa că nu încearcă să le corecteze.

Există indivizi care nu au încredere în ei înșiși într-o asemenea măsură încât le este frică să își susțină punctul de vedere în fața cuiva sau să se certe cu cineva. Chiar dacă au dreptate, ei consideră că este mai bine să tacă. Ei nu se consideră importanți în societate și nu se apreciază atât cât ar merita. Într-adevăr, nu este bine să fii narcisist, dar nici nu trebuie să te consideri un nimeni, trebuie să existe un echilibru.

Uneori această problemă este legată de educație. O mamă care își ceartă prea des copilul, dă vina pe el în mod constant, îl umilește și îi interzice constant să vorbească sau să își spună părerea, îi va distruge acestuia încrederea și respectul de sine.

Calitățile unor astfel de persoane nu vor fi niciodată șlefuite. Școala nu este ușoară pentru acești copii. Ei nu se pot integra în rândul colegilor de clasă, iar din acest motiv vor fi considerați ciudați și retrași. Mai mult, acestor copii le va fi rușine să răspundă la lecții, din frica de a nu spune ceva greșit. Nici măcar profesorii nu înțeleg întotdeauna care este motivul pentru o astfel de inhibare, așa că vor nota elevii ca atare, iar părinții îi vor pedepsi acasă pentru aceste note.

O altă categorie de copii care nu au încredere de sine sunt cei rușinați de aspectul lor fizic. De exemplu, un copil mai supraponderal va fi judecat de toți cei din jurul lui. Copiii de la școală vor râde de el și îi va distruge stima de sine. Nici acasă nu are parte de un tratament mai bun, deoarece mama lui îi va interzice să mănânce multe alimente și îi va aminti încontinuu de kg în plus. Drept urmare, copilul nu se va mai putea privi în oglindă, deoarece acest lucru l-ar demoraliza și mai tare.

Rugăciunea pe pagina 2

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!