O pildă plină de învățături despre cum să-ți găsești puterea în momentele dificile

O pildă plină de învățături despre cum să-ți găsești puterea în momentele dificile

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2023 in Lecții de viațăPildeSfaturi

Uneori ne focalizăm prea mult pe problemele actuale, avem impresia că nu mai există nicio cale de rezolvare și că avem nevoie de o minune.

Cu toate acestea, de multe ori oamenii au nevoie de o motivație specială. Din păcate, ei așteaptă ca motivația să vină de la alte persoane, ei nu realizează că motivația se află întotdeauna în ei înșiși.

Suntem sursa și mijlocul de rezolvare a propriilor noastre probleme. Uneori, cineva complet străin ne poate ajuta să ne dăm seama de asta. Credeți în voi înșivă, dar nu ignorați semnele Universului.

Am o poveste interesantă pentru voi.

A fost odată un antreprenor. Acesta a ajuns într-un moment al vieții când lucrurile nu mergeau deloc bine. Competitorii îl atacau, angajații îl dezamăgeau în mod constant pentru că nu își făceau treaba cum trebuie, a făcut câteva investiții neprofitabile.

În final, a suferit pierderi mari, creditori îi cereau banii promiși, nu avea bani pentru chirie și a fost nevoit să înghețe aproape toate proiectele sale curente.

Antreprenorul era foarte descurajat, așa că a ieșit la plimbare ca să respire niște aer curat și să-și pună în ordine gândurile. A ajuns într-un parc abandonat, s-a așezat pe o bancă, și-a plecat capul în jos și a continuat să se gândească.

Brusc, de undeva, a apărut un bătrân cu părul cărunt, s-a așezat lângă el pe bancă și l-a întrebat de ce era trist.

Antreprenorul i-a spus totul exact așa cum era. A recunoscut că se afla într-un impas, că nu știa ce să facă și că nu mai avea nici puterea de a se scoate singur din aceste probleme.

Bătrânul l-a ascultat cu atenție și i-a spus:

– Știu cum să te ajut.

– Cum? – a răspuns uimit bărbatul.

Bătrânul a scos un carnet de cecuri din buzunar. A scris un cec și i l-a dat bărbatului:

– Ia acești bani. Te vor ajuta acum. Peste un an ne vom întâlni din nou în același loc și îmi vei returna totul.

Bărbatul a luat cecul pe care i l-a întins. Era un cec de un milion de lei! Nu-și putea crede ochilor, așa că a ținut cecul în mâini pentru mult timp și s-a uitat la el. Când a ridicat ochii ca să-i mulțumească bătrânului, a văzut că nu mai era nimeni în jur.

Antreprenorul nostru s-a întors la birou, totul părea un vis. Gândul său inițial a fost:

– Acum o să încasez acest cec și o să îmi plătesc toți creditorii, o să achit datoriile față de furnizori. Apoi o să fiu liber!

Dar apoi s-a mai gândit:

– Dacă acel bătrân mi-a scris un cec și mi-a încredințat un milion de lei, asta înseamnă că am o valoare în viață și că bătrânul are încredere că pot face multe lucruri.

Când a ajuns la birou, a pus cecul în seif și s-a gândit că nu se va atinge de el până nu va fi absolut necesar. Gândul că avea o astfel de susținere puternică îl încălzea. Și-a recăpătat imediat energia și optimismul.

Antreprenorul a programat imediat multe întâlniri, a reușit să vândă în sfârșit stocurile vechi, a făcut optimizări în compania sa.

A realizat că este capabil de multe lucruri. Treptat, afacerile au devenit mai mari, a reușit să intre pe piețe noi. Vechii competitori nu mai păreau atât de înfricoșători.

În câteva luni, a plătit toate datoriile vechi, iar câteva luni mai târziu, a început să aibă profit.

A trecut un an, pe care l-a încheiat cu rezultate excelente, și avea proiecte noi și interesante în desfășurare. În ziua stabilită, s-a dus în parc. Avea cecul în mână, gata să-l dea bătrânului.

Bătrânul a apărut. Bărbatul i-a dat cecul, a început să-i mulțumească și să-i povestească despre succesele sale.

Dar apoi o femeie în uniformă medicală a apărut:

– Unde sunteți, domnule Gheorghe, iar ați ieșit din salon? V-am căutat peste tot.

Ea l-a luat de mână pe bătrân și l-a dus înspre spital.

– Deci nu este un bătrân milionar? – a întrebat antreprenorul în urma lor.

– Nu! – a zâmbit ea, – acesta este unul dintre pacienții noștri. Fuge mereu din salon, umblă prin parc și împarte cecuri tuturor.

Antreprenorul a fost șocat.

Timp de un an întreg a crezut că avea banii la îndemână dacă ar fi avut nevoie de ei. Dar nu a fost vorba de bani, a fost vorba de încredere. A crezut în el însuși și a început să acționeze.

Prieteni, ce părere aveți despre această poveste? Eu cred că susținerea celor din jurul tău este mult mai importantă decât banii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!