O pildă pentru suflet. Dumnezeu trimite indicii, dar omul nu le observă.

O pildă pentru suflet. Dumnezeu trimite indicii, dar omul nu le observă.

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 June 2023 in CredințăPildeSpiritualitate

Mulți oameni își dau seama mult prea târziu că au avut o șansă într-un moment al vieții lor și încep să interpreteze corect semnele pe care destinul și Dumnezeu i le-au trimis. Oamenii încep să se gândească și să spună: “Aha, asta era ideea din spatele tuturor acestor lucruri!”

Dacă nu observăm un anumit semn, dacă suntem prea agățați de scenariile obișnuite, dacă suntem prizonierii propriilor stereotipuri, asta nu înseamnă că nu există semne și șanse.

Astăzi am o pildă pentru voi.

A trăit odată un om foarte bogat și destul de tânăr. Acesta nu ducea o viață prea liniștită. Făcea excese și se ocupa de afaceri necurate. Dar a adunat foarte mulți bani. Avea case, o fabrică, magazine.

Într-o zi, bărbatul bogat s-a îmbolnăvit foarte tare. A fost investigat de cei mai buni medici, dar nimeni nu a găsit cauza bolii lui. Toți doctorii spuneau într-un glas: “Nu ai nimic, ești sănătos”.

Acesta și-a adunat puterile și a mers la biserica care se afla nu departe de casă. A început să se spovedească preotului. Și el însuși simțea: atunci când spunea un păcat, se simțea mai ușurat, iar cu fiecare păcat spus, se simte și mai ușurat. Era ca și cum s-ar fi eliberat de ceva. Bogatul a înțeles că această boală era pedeapsa pentru păcatele sale.

Apoi i-a spus preotului:

– Donez aproape toată averea mea copiilor orfani, bătrânilor neputincioși și construcției unui noi biserici.

Bogatul a vândut fabrica, a vândut cea mai mare parte a proprietăților. Și, după cum a promis, a dat totul celor nevoiași și a construit o biserică. A rămas doar cu o mică casă și economii modeste pentru o viață modestă.

Când biserica a fost construită, Dumnezeu a venit în vis și i-a spus:

– Ai făcut multe fapte bune, ele au răscumpărat tot răul pe care l-ai făcut înainte. Îți sunt recunoscător pentru inima ta bună. Pentru a-ți mulțumi pentru faptele tale bune, voi veghea asupra ta. Când voi vedea că aluneci din nou pe o pantă periculoasă, îți voi trimite un semn să te oprești. Uită-te cu atenție la semnele pe care le trimit, ascultă-le și atunci vei putea trăi o viață fericită până la adânci bătrâneți. Voi avea doar trei semne pentru tine. Nu le rata.

Bogatul s-a bucurat, s-a simțit ales. Avea sănătate și putere. S-a apucat din nou de afaceri și a câștigat bani mulți. Doar că a continuat să ducă o viață dezordonată. A umilit oamenii, a risipit banii și a fost mereu în desfrâu.

Iar într-o zi, dintr-o dată, i s-a amputat piciorul. Medicii nu au putut face nimic.

Dar bogatul a continuat să ducă o viață păcătoasă. Dintr-o dată, vederea i s-a deteriorat puternic și a devenit orb.

Dar totuși mai avea bani și influență, îi ajungea pentru a trăi. A continuat să trăiască ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Iar într-o zi a înțeles că își pierde auzul. Medicii nu au putut face nimic din nou.

Bărbat deși încă era tânăr și-a trăit viața într-un adăpost, abandonat și lăsat în urmă de toată lumea.

Apoi când a murit, s-a prezentat înaintea Lui Dumnezeu.

– Cum așa? – s-a indignat fostul bogat. – Mi-ai promis trei semne. Dar nu am primit niciun semn.

– Am făcut totul așa cum am promis. Doar că tu nu voiai sub nicio formă să vezi avertismentele mele. Ți s-a amputat piciorul, ai rămas orb, surd. Ce alte semne îți mai trebuiau?

Dragi cititori, ați avut în viața voastră unele semne memorabile care au fost confirmate ulterior?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!