O pildă înțeleaptă pentru cei care au o viață dificilă

O pildă înțeleaptă pentru cei care au o viață dificilă

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2020 in De SufletPildeSfaturiViata

Când întâmpinăm dificultăți în viața noastră, ne plângem că universul nu este de partea noastră. Obișnuim să judecăm totul împărțind situațiile bune și cele rele. Dar nu ne-am gândit niciodată că fără acele situații rele, nu am fi putut ajunge la cele bune.

Trebuie să înțelegem că în fiecare problemă există o binecuvântare ascunsă. Poate pe moment nu ne dăm seama, dar mai târziu vom realiza cu siguranță.

Pilda

Un băiețel a rămas orfan de părinți și, neavând bunici sau rude mai apropiate, a ajuns să trăiască cu un unchi, care era mai îndepărtat de familie. Unchiul băiatului nu s-a bucurat când a aflat că trebuie să aibă grijă de băiat și, considerându-l o povară, se comporta foarte urât cu el. El îl bătea pe copil din orice motiv, îi dădea puțină mâncare, îl punea să stea în pod pe întuneric și nu îl lăsa să se joace cu alți copii.

Într-o zi, când unchiul său a început să îl certe și să-l bată, băiatul nu a putut suporta și a fugit de acasă. După aceea băiatul a călătorit foarte mult, a trăit din pomana oamenilor, a furat și a dormit pe străzi. Dar într-o seară, băiatul a adormit pe treptele unei școli de karate. Școala era foarte renumită, deoarece profesorul de karate era foarte bun.

Dimineață, când profesorul a venit la școală, a văzut băiatul și s-a hotărât să îl adăpostească el. Băiatul, plin de recunoștință, a început să facă toată munca și curățenia necesară la școală. Bătrânul profesor, impresionat de gestul copilului, a început să îl învețe cum să se lupte în stil karate. Cei doi s-au apropiat foarte tare.

Odată cu trecerea anilor, tânărul a devenit un luptător excelent și acum toată lume vorbea despre priceperea lui. După ce bătrânul profesor a murit, acesta și-a lăsat toată moștenirea tânărului orfan, inclusiv școala de karate, pentru că îl vedea pe băiat ca pe fiul său. Băiatul a devenit noul profesor al școlii și acum avea proprii săi elevi.

Într-o zi, plecat în excursie cu elevii în orașul său natal, băiatul l-a văzut la una dintre case pe unchiul său.

„Acesta este unchiul de care am fugit”, le-a spus băiatul elevilor săi. Auzind asta, elevii au avut intenția de a merge la el pentru a-l învăța o lecție, dar băiatul i-a oprit. ,,Nu! Această persoană este motivul pentru care am ajuns aici, dacă nu era el, nu aș fi ales acest drum.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!