O pildă înțeleaptă „Interviu cu Dumnezeu”, care trebuie amintită în fiecare dimineață

O pildă înțeleaptă „Interviu cu Dumnezeu”, care trebuie amintită în fiecare dimineață

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 October 2021 in PildeRugaciuniSpiritualitate

Există o întrebare pe care oamenii și-o pun adesea mulți oameni atunci când se gândesc la Dumnezeu. La urma urmei, El este Atotputernic, de ce permite nedreptatea pe Pământ? De ce suferă oamenii, de ce se întâmplă războaiele, foametea, bolile?

Nu poate Dumnezeu să elibereze oamenii de toate acestea?

Însă dacă ești sincer cu tine însuți și răspunzi singur la întrebarea ta – Dumnezeu este cel care face războaie? Nu își fac rău singuri oamenii între ei, și Pământului?

La început, Dumnezeu a creat oameni pentru dragoste și bucurie, diferit față de cum suntem noi astăzi. Ați uitat că inițial oamenii locuiau în Grădina Edenului și nu cunoșteau durerea?

Dar ei nu L-au ascultat pe Dumnezeu, singuri au decis că o astfel de viață nu le convine și au început să păcătuiască.

Dumnezeu și-a distrus atunci creația? Nu. Era foarte trist pentru că știa că ei înșiși s-au condamnat la suferință.

Însă oamenii au început să-l învinuiască pe Dumnezeu pentru toate. Oamenii au ajuns în punctul în care au început să-L reprezinte ca pe un bătrân atât de rău care stă undeva pe un nor și face doar ceea ce pedepsește omenirea. Astfel, au presupus că Dumnezeu trimite războaiele și necazurile pe Pământ. Dacă o persoană este bolnavă, se întreabă de ce Dumnezeu îl pedepsește.

Chiar crezi că asta face Dumnezeu, ești sigur? Oamenii nu se îmbolnăvesc? Ei mănâncă fără măsură, beau alcool, fumează tutun, sunt leneși să facă exerciții fizice, iar când se întâmplă ceva cu sănătatea lor se întreabă de ce i-a pedepsit Dumnezeu.

Chiar și bebelușii nevinovați se îmbolnăvesc? Însă dacă te uiți la părinții lor – sunt chiar atât de nevinovați?

Dar dacă gândești și mai larg? Dumnezeu este cel care poluează planeta în care trăim? Totuși, oamenii taie pădurile, poluează râurile și oceanele și otrăvește aerul pe care îl respiră planeta. Nu Dumnezeu o face, ci oamenii o fac. Iar Dumnezeu doar privește la toate acestea și se plânge că oamenii sunt atât de proști încât ei înșiși își fac rău.

Este foarte trist pentru El să privească totul, dar ce poate face dacă oamenii nu vor să rămână așa cum i-a creat el – puri și inocenți?

Dumnezeu a vrut ca omul să nu cunoască păcatul și să se bucure de viața veșnică, dar oamenii au crezut că acest lucru nu este suficient și o astfel de viață li se părea plictisitoare.

Așadar, de ce Îl învinovățim acum pe Dumnezeu pentru ceea ce ne-am dorit noi înșine? Dumnezeu nu este un judecător sau un călău care pedepsește oamenii pentru păcatele lor. Dumnezeu este un părinte înțelept care regretă ceea ce fac copiii lui proști și încearcă să-i protejeze cât mai bine.

Mai mult, Dumnezeu cheamă oamenii să vină la el, să devină mai buni, mai milostivi, mai curați, să învețe să se iubească. El nu respinge nicio persoană de la Sine, oricât de păcătoasă ar fi aceasta. Dumnezeu îi iubește pe toți și speră că într-o zi chiar și ultimul răufăcător va deveni ceea ce Dumnezeu a vrut să vadă în oameni.

Credeți că Dumnezeu îl va iubi mai mult pe cel care cunoaște cel mai bine toate rugăciunile adresate Lui, care este mai des prezent la slujbele din Biserică? Credeți că Dumnezeu vrea ca Bisericile să fie decorate cu cât mai mult aur?

Credeți că asta așteaptă Dumnezeu de la oameni? Ca să îți faci cruce, atunci când treci pe lângă Biserică, să mergi mai departe către păcat și să-ți strici și mai mult sănătatea? Dacă vă gândiți puțin la aceste lucruri, devine clar că nu asta așteaptă Dumnezeu de la noi.

El vrea ca copiii Săi să învețe să se iubească pe ei înșiși și locul în care trăiesc, așa cum El iubește totul. Vrea ca oamenii să se întoarcă la El și să audă tot ceea ce încearcă să le spună. Pentru ca oamenii să-și prețuiască viața lor și viața celor din jur și să nu le facă rău.

Nu uitați – tot ce este bun pe Pământ și în oameni ne este dat de Dumnezeu și tot răul este făcut de oamenii înșiși și nu ar trebui să-L învinovățim pe Dumnezeu pentru asta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!