O pildă înțeleaptă despre rezolvarea problemelor. O veți citi o dată și vă veți aminti lecția ei toată viața!

O pildă înțeleaptă despre rezolvarea problemelor. O veți citi o dată și vă veți aminti lecția ei toată viața!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2020 in Pilde

La una dintre lecții, un profesor a ridicat un pahar mare de apă. L-a ținut în mână timp de zece minute, iar după ce le-a atras atenția tuturor studenților, acesta i-a întrebat:

– Cât credeți că cântărește paharul acesta?

– 50 de grame!

– 100 de grame!

– 125 de grame! Au sugerat elevii.

– Nici eu nu știu, a continuat profesorul. Pentru a afla, trebuie să îl cântăriți. Întrebarea este însă diferită: ce se va întâmpla dacă țin paharul câteva minute?

– Nimic, au răspuns elevii.

– Bun. Și dacă țin paharul acesta o oră? Întrebă profesorul din nou.

– O să vă doară mâna, a spus unul dintre elevi.

– Asa este, dar dacă țin paharul așa toată ziua?

– Atunci mâna va fi suprasolicitată, iar mușchii o să vă doară atât de tare, încât veți ajunge la spital, a spus unul dintre elevi.

– Foarte bine, a continuat profesorul calm, dar s-a schimbat greutatea paharului în acest timp?

– Nu, au răspuns elevii

– Atunci de unde a apărut durerea musculară și ce trebuie să fac pentru a scăpa de ea? Întreabă profesorul.

– Lăsați paharul jos, a fost răspunsul clasei.

– Aici este diferența, a exclamat profesorul. Același lucru se întâmplă și cu problemele din viață. Este normal să te gândești la ele o perioadă, dar cu cât te gândești mai mult la ele, cu atât mai mult o să te stresezi în privința lor, iar dacă o să te gândești încontinuu, atunci nu te vei mai putea bucura de viață.

Ține minte, toate problemele vor trece la un moment dat, nu te stresa prea mult atunci când ai probleme, trebuie să iți menții calmul pentru a le putea rezolva mai ușor. La sfârșitul zilei este important să uiți de toate problemele și să te pui liniștit la somn. În acest fel vei putea dormi mai bine, iar dimineață te vei trezi cu mintea limpede.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!