O pildă înțeleaptă: 5 reguli ale fericirii

O pildă înțeleaptă: 5 reguli ale fericirii

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2024 in De SufletLecții de viațăPildeViata

Într-o zi, unui fermier i-a căzut măgarul într-un puț. Acesta a început să urle, cerând ajutor. Fermierul a venit, și-a fluturat mâinile și s-a gândit: „Cum să-l scot de acolo?”

După ce s-a gândit bine, stăpânul măgarului a hotărât: „Măgarul meu este bătrân. Nu-i mai are mult de trăit. Oricum trebuie să cumpăr un măgar tânăr. Iar puțul… puțul este aproape sec. De mult timp plănuiesc să-l astup și să sap altul într-un alt loc. Așa că de ce să nu fac asta acum? În același timp îl voi îngropa pe măgar, astfel încât să nu se simtă mirosul de descompunere.”

A chemat toți vecinii să-l ajute să astupe puțul. Toți s-au pus pe treabă, aruncând pământ în puț. Măgarul a realizat imediat ce se întâmplă și a început să scoată un țipăt îngrozitor. Dar brusc, spre surprinderea tuturor, s-a liniștit. După câteva lopeți de pământ aruncate, fermierul a decis să verifice ce se întâmplă jos.

A fost uimit de ce a văzut. Fiecare bulgăre de pământ care cădea pe spatele său, măgarul îl scutura și-l calca cu picioarele. Foarte curând, spre uimirea tuturor, măgarul a apărut sus – și a sărit din puț!

În viață, veți întâlni multă mizerie și de fiecare dată viața vă va trimite o nouă provocare. De fiecare dată când un bulgăre de pământ cade, scutură-l și ridică-te și doar așa vei putea să ieși din puț.

Fiecare problemă care apare este ca o piatră de trecere peste râu. Dacă nu te oprești și nu te dai bătut, poți ieși din orice puț foarte adânc.

Scutură-te și ridică-te.

Amintește-ți cinci reguli simple:

  1. Eliberează-ți inima de ură – iartă-i pe toți cei care te-au supărat și dușmanii.
  2. Eliberează-ți inima de griji – majoritatea sunt inutile și nu se concretizează.
  3. Trăiește o viață simplă și prețuiește ce ai.
  4. Dăruiește mai mult.
  5. Așteaptă-te la mai puțin.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!