O pildă frumoasă și plină de înțelepciune despre iertare, o lecție de viață!

O pildă frumoasă și plină de înțelepciune despre iertare, o lecție de viață!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPildeViata

Vă oferim această pildă frumoasă pentru a înțelege ce înseamnă iertarea! Să fiți binecuvântați!

O femeie moare, iar Moartea vine la ea. Femeia, văzând Moartea, a zâmbit și a spus că este gata.

– Pentru ce ești pregătit? – a întrebat Moartea.

– Sunt gata ca Dumnezeu să mă ducă în Paradis! – a răspuns femeia.

– De ce ai decis că Dumnezeu te va lua? – a întrebat Moartea.

– Ei bine, cum? Am suferit atât de mult încât am meritat pacea și dragostea lui Dumnezeu – a răspuns femeia.

– Ce anume ai suferit? – a întrebat Moartea.

– Când eram mică, părinții mei mă pedepseau întotdeauna pe nedrept. M-au bătut, m-au pus într-un colț, mi-au vorbit urât de parcă aș fi făcut ceva cumplit. Când eram la școală, colegii mei m-au agresat și m-au bătut și umilit. Când m-am căsătorit, soțul meu bea și mă înșela tot timpul. Copiii mei m-au epuizat și până la urmă nici nu au venit la înmormântarea mea. Când am lucrat, șeful meu țipa la mine tot timpul, îmi întârziat plata, m-a dat afară la sfârșit de săptămână, apoi m-a concediat fără să mă plătească. Vecinii mă bârfeau la spate, spunând că sunt o femeie plimbătoare. Și într-o zi am fost atacat de un tâlhar și mi-a furat geanta și m-a violat.

– Ei bine, ce ai făcut bine în viața ta? – a întrebat Moartea.

– Am fost mereu amabilă cu toată lumea, m-am dus la biserică, m-am rugat, am avut grijă de toată lumea, am tras totul asupra mea. Am trăit atât de multă durere din această lume, precum Hristos, încât merit Paradisul …

– Ei, bine … – a răspuns moartea – te înțeleg. Semnați un contract și mergeți direct în Paradis.

Moartea i-a întins o bucată de hârtie cu o propoziție, sub care era necesar să pună o bifă. Femeia s-a uitat la Moarte și, de parcă ar fi fost stropită cu apă rece, a spus că nu poate fi de acord cu această propunere. Pe foaie era scris: „Îi iert pe toți cei care m-au făcut să sufăr și cer iertare tuturor celor pe care i-am supărat”.

– De ce nu le poți ierta pe toate și să le ceri iertare? – a întrebat Moartea.

– Pentru că nu au meritat iertarea mea, pentru că dacă îi iert, înseamnă că nu s-a întâmplat nimic, înseamnă că nu vor răspunde pentru acțiunile lor. Și nu am de la cine să-mi cer iertare … N-am făcut nimic rău nimănui!

– Ești sigur de asta? – a întrebat Moartea.

– Absolut!

– Ce părere ai despre cei care ți-au provocat atât de multă durere? – a întrebat Moartea.

– Simt furie, ură, resentimente! Este nedrept să uit și să șterg din memoria mea răul pe care oamenii l-au făcut față de mine!

– Ce se întâmplă dacă îi ierți și nu mai experimentezi aceste sentimente? – a întrebat Moartea.

Femeia s-a gândit o vreme și i-a răspuns că va avea un gol înăuntru!

– Ai experimentat întotdeauna acest gol în inima ta, iar acest gol te-a devalorizat pe tine și viața ta, iar sentimentele pe care le simți dau semnificație vieții tale. Acum răspunde, de ce simți goliciunea? – a întrebat Moartea.

– Pentru că toată viața mea am crezut că cei pe care i-am iubit și cei pentru care am trăit mă vor aprecia și, în final, m-au dezamăgit. Mi-am dat viața pentru soțul meu, copii, părinți, prieteni, dar nu au apreciat și s-au dovedit a fi nerecunoscători!

– Înainte ca Dumnezeu să-și ia rămas bun de la fiul său și să-l lase să vină pe pământ, El i-a spus o ultimă frază, care trebuia să-l ajute să realizeze cum să trăiască această viață lumească…

– Care? Întrebă femeia.

– LUMEA ÎNCEPE CU VOI …!

– Ce înseamnă?

– Deci nu a înțeles ce i-a spus Dumnezeu despre … Este vorba despre faptul că pentru tot ce se întâmplă în viața ta, doar tu ești responsabil! Suferă sau fii fericit, TU ALEGI! Deci, explică-mi cine ți-a provocat exact atâtea dureri?

– Se pare că eu însumi … – a răspuns femeia cu o voce tremurândă.

– Deci pe cine nu poți ierta?

– Pe mine? – a răspuns femeia cu glas plâns.

– A te ierta înseamnă să-ți recunoști greșeala! A te ierta înseamnă a-ți accepta imperfecțiunea! A te ierta este să te deschizi către tine! Te-ai rănit și ai decis că toată lumea este de vină pentru asta și ei nu merită iertarea ta … Și vrei ca Dumnezeu să te accepte cu brațele deschise?! Știi cum pedepsește Dumnezeu o femeie care se consideră o mamă ideală?

– Cum? Întrebă femeia.

– Îi trimite copiii, ale căror soiuri se rup în fața ochilor ei …

– Am înțeles … Nu-l puteam face pe soțul meu iubitor și devotat. Nu am putut crește copii fericiți și de succes. Nu puteam păstra vatra, unde ar exista pace și armonie … În lumea mea, toată lumea a suferit …

– De ce? – a întrebat Moartea.

– Am vrut ca toată lumea să aibă milă de mine și să mă simpatizeze … Dar nimănui nu i-a fost niciodată milă de mine … Și m-am gândit că Dumnezeu cu siguranță va avea milă de mine și mă va îmbrățișa!

– Amintiți-vă că cei mai periculoși oameni de pe pământ sunt cei care vor să evoce milă și compasiune … Sunt numiți „victime” … Cea mai mare ignoranță a voastră este că credeți că Dumnezeu are nevoie de jertfa cuiva! El nu-l va lăsa niciodată în locuința sa pe cel care nu știe decât durerea și suferința, deoarece acest sacrificiu va semăna durerea și suferința în lumea sa …! Întoarce-te și învață să iubești și să ai grijă de tine, și apoi de cei care trăiesc în lumea ta. Și mai întâi, cere-ți iertare pentru ignoranță și iartă-te pentru asta!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!