O pildă care ne spune cum vine Dumnezeu la fiecare dintre noi o dată în viață

O pildă care ne spune cum vine Dumnezeu la fiecare dintre noi o dată în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2023 in De SufletPildeSpiritualitate

Există o legendă că Dumnezeu vine la fiecare dintre noi o dată în viață. Mai mult, El poate apărea în orice imagine: un pisoi ud, un bunic bătrân sau un cerșetor, care au nevoie de ajutor. Soarta noastră va depinde de modul în care ne comportăm în momentul unei astfel de întâlniri. Iată o pildă frumoasă pe acest subiect:

A fost odată un băiat care avea trei vise: să aibă o slujbă bună cu un salariu mare, să se căsătorească cu o fată frumoasă și bună și să devină cunoscut lumii întregi.

Pe parcursul vieții i s-au întâmplat multe lucruri, dar o să vă povestim doar despre 3 întâmplări.

Într-o dimineață rece de iarnă, tânărul se grăbea pentru un interviu la o firmă mare și cunoscută. Mai erau 5 minute până când începea interviul și mai trebuia să treacă de un bloc. Deodată, un bărbat în vârstă a alunecat și a căzut chiar în fața lui. Băiatul s-a uitat la el din mers, a crezut că e beat și, fără să-i dea o mână de ajutor, s-a grăbit în continuare către interviu. Din fericire, a ajuns la interviu la timp, dar din păcate, nu a fost niciodată angajat pentru jobul mult visat.

Altă dată, băiatul se plimba prin oraș într-o seară caldă de vară. Observând câțiva artiști de stradă, s-a oprit pentru a se bucura de spectacol. Nu erau mulți spectatori, dar performanța artiștilor a fost distractivă.

După spectacol, lumea a aplaudat și apoi a început să se împrăștie. Băiatul s-a întors și el să plece, dar cineva i-a atins timid umărul. A fost personajul principal al piesei – un clovn. El a început să-l întrebe pe băiat dacă i-a plăcut spectacolul sau dacă era mulțumit de actori, dar tânărul nici nu a vrut să-i răspundă și, întorcându-se dezgustat, a plecat acasă.

Într-o seară ploioasă de toamnă, băiatul se grăbea acasă pentru că fusese la ziua de naștere a unei cunoștințe. Ziua fusese lungă, iar băiatul visa să facă o baie și să adoarmă în patul lui cald și moale. Deodată a auzit suspinele cuiva, era o femeie care plângea. Ea stătea pe o bancă lângă casa băiatului. Era singură și nu avea umbrelă.

Observându-l pe băiat, femeia a apelat la el pentru ajutor. Ceva groaznic s-a întâmplat în familia ei, așa că avea nevoie să vorbească cu cineva. Băiatul a stat pe gânduri o clipă, dar apoi și-a amintit de baie și de pat, așa că a mormăit că era ocupat și s-a grăbit spre intrarea locuinței.

Băiatul a trăit o viață nefericită pentru că nu și-a împlinit niciunul dintre cele 3 visuri, apoi a murit.

Când a ajuns în rai, băiatul s-a întâlnit cu îngerul său păzitor:

– Știi, am trăit o viață complet nefericită, aproape fără valoare. Am avut trei vise, dar niciunul nu s-a împlinit. Ce păcat, oare de ce s-a întâmplat asta?

– Băiete, să știi că eu am făcut tot posibilul pentru ca toate visele tale să devină realitate, dar pentru asta trebuia doar să dai o mână de ajutor, să deschizi ochii și să-ți încălzești inima.

– Despre ce vorbești?, spune băiatul.

– Îți amintești de bărbatul care a căzut pe trotuarul alunecos în acea iarnă? Îți voi arăta o imagine în minte acum… Omul acela era directorul general al companiei la care ai vrut să lucrezi. Te aștepta o carieră minunată, dar tot ceea ce trebuia să faci atunci era să dai o mână de ajutor și directorul ar fi fost foarte recunoscător.

Îți amintești de clovnul care a venit la tine după spectacolul de stradă ca să îți pună câteva întrebări? Era o tânără actriță frumoasă care s-a îndrăgostit de tine la prima vedere. Un viitor fericit te aștepta cu această fată; copii și o iubire nemuritoare. Tot ceea ce trebuia să faci a fost să deschizi ochii.

Îți amintești de femeia care a plâns pe bancă lângă intrarea locuinței tale? Era o seară ploioasă, era udă de la ploaie și lacrimi… Era o scriitoare celebră. Trecea printr-o criză familială și chiar avea nevoie de sprijin emoțional. Dacă ai fi ajutat-o ​​să se încălzească, ai fi ascultat-o ​​și sprijinit-o, ar fi scris o carte în care ar fi povestit despre tine.

Cartea avea să devină celebră în întreaga lume, și tu odată cu ea, pentru că pe pagina principală autoarea ar fi menționat numele persoanei care a devenit inspirația cărții sale. Tot ce a trebuit să faci atunci a fost să aprinzi o mică scânteie de bunătate în inima ta. Ai fost neglijent, din păcate.

Morala: deschide ochii și ajută lumea din jurul tău, niciodată nu știi ce oportunități pot apărea în viața ta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!