O oră de tăcere pe zi ne face mai fericiți. „Tăcerea este o baie pentru suflet”

O oră de tăcere pe zi ne face mai fericiți. „Tăcerea este o baie pentru suflet”

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 February 2021 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Fiecare cuvânt pe care îl rostim este o vibrație energetică – așa începe și fiecare vibrație trece prin celulele corpului nostru. Potrivit lui Aleph Zor, s-a dovedit științific că fiecare dintre cuvintele noastre pot schimba structura celulelor, la fel cum afectează structura apei. Deci, fiecare cuvânt pe care îl spunem sau îl scriem este relevant și influențează lucrurile.

Vorbirea pozitivă ca meditație

Este important să vorbești constructiv, pozitiv și mai ales conștient, ne sfătuiește Zor Aleph. Conversațiile haotice, fără sens, cuvintele pline de ură și furie ne pot răni. Cum anume? Prin ele declanșăm oscilații haotice în corp și în suflet, care ne iau energia.

Este important să fii inteligent, cald și armonios – acest tip de vorbire poate vindeca, explică maestrul spiritual și o compară cu meditația. Ne putem schimba viața vorbind mai inspirați, privindu-i pe ceilalți în ochi. Folosind cuvintele „mulțumesc”,bun venit”. Apropo, cuvintele pe care le folosim în situațiile de zi cu zi nu ar trebui să fie simple. Trebuie să le punem mai multă dragoste, chiar dacă nu vine din interior.

Să aruncăm „gunoiul” în locul potrivit

Deseori oamenii cred că trebuie să împărtășească fiecare stare, inclusiv furia și ura. Potrivit lui Aleph, însă, aceste sentimente trebuie procesate în tăcere. Dar totuși psihologii ne spun să nu suprimăm nimic, îl întreb. Și compară împărtășirea și exprimarea fără discriminare a emoțiilor cu următoarele: „Este ca și cum ai aduna gunoiul din casa ta într-o pungă și în loc să-l arunci la gunoi îl arunci în fața ușii vecinului tău. Nu este corect “, a spus Aleph.

Nu deveniți o sursă de otravă

Dacă sunteți unul dintre cei care pronunță „binecuvântări” , să știți că mai presus de toate acestea sunt pentru voi, spune autorul „Yoga Cuvântului”. Astfel, deveniți o sursă de otravă și, înainte ca aceasta să ajungă la cel căruia i se adresează, voi înșivă veți fi otrăvit. Cum reacționăm atunci când suntem provocați la conflict? Evită-l! Și dacă nu aveți de ales, păstrați-vă calmul și amintiți-vă că cel care se controlează câștigă lupta.

Tăcerea este o baie pentru suflet

La întrebarea mea dacă tăcerea este aur, el a răspuns cu sfaturi practice: o jumătate de oră de tăcere conștientă pe zi este cea mai bună baie pentru suflet. Acest lucru este important pentru igiena noastră energetică. Pe măsură ce ne spălăm corpul, trebuie să avem grijă de sufletul nostru, să-l protejăm și să-l hrănim.

Tăcerea și liniștea spală vibrațiile negative pe care sufletul nostru le absoarbe în timpul zilei. Doar în tăcere ne întoarcem și ne apropiem de noi înșine, de propria noastră esență. Nu este vorba doar de a nu vorbi. Tăcerea în suflet este de asemenea importantă – ne deschide cele mai înalte simțuri ale frumuseții. Privirea unei cascade sau a unui vârf de munte ne face să ne dorim să tăcem și să realizăm profunzimea a ceea ce am văzut.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!