O nouă iluzie optică a stârnit internetul – vezi o persoană sau un câine?

O nouă iluzie optică a stârnit internetul – vezi o persoană sau un câine?

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2022 in CuriozitățiPersonalitatePsihologieTeste de Personalitate

Această iluzie optică derutează și „dezorientează” oamenii, deoarece utilizatorii internetului văd imaginea prezentată în moduri diferite. În imagine se află un bărbat cu un rucsac plimbându-se printr-o pădure plină de zăpadă, dar unii văd în schimb un câine negru drăguț.

În timp ce marea majoritate ar putea jura că fotografia este a unei persoane, este de fapt o fotografie a unui pudel negru alergând spre cameraman.

La prima vedere, potrivit unui număr mare de internauți, coada unui câine arată ca spatele capului unei persoane, deoarece fața animalului poate fi ușor confundată cu un rucsac atârnat pe spate.

Sute de oameni, după ce s-au uitat din nou la poză, și-au dat seama că părerea lor inițială despre fotografie este greșită.

„A trebuit să-mi scot ochelarii ca să văd”, a spus un bărbat.

„A trebuit să mă uit din nou înainte de a putea vedea totul”, a declarat un altul.

Același utilizator care a văzut imediat câinele în fotografie a scris:

“De ce nu văd o persoană? Văd doar un câine.”

A existat și un utilizator care a fost complet neconvins de dovezile că imaginea conținea un câine și a continuat să insiste că imaginea este de fapt un bărbat.

“Acesta este un tip în jachetă și șapcă care fuge în pădure. Îmi dau seama, după felul în care merge, că aceasta este o persoană”, a spus el.

Alții nu au înțeles cum ar putea oamenii să vadă o persoană din imagine:

„Mă întreb cum oamenii care au văzut un bărbat alergând pot explica faptul că capul unui câine uriaș iese din bărbatul care alergă”.

„Este amuzant, majoritatea oamenilor pot vedea doar câinele”, a fost de acord un alt comentator.

Psihologul Lee Chambers a spus că percepția a ceea ce vezi spune despre personalitatea ta.

„Acolo unde ochii tăi se concentrează pentru prima dată pe o imagine joacă cu siguranță un rol în modul în care percepi imaginea, dar și starea ta psihologică actuală poate juca un rol, dacă vezi un câine sau o persoană”, a spus el.

„Dacă ești îngrijorat de ceva în acel moment, este mult mai probabil să vezi bărbatul și percepi imaginea dintr-o perspectivă mai amenințătoare”.

„Este, de asemenea, probabilitatea că dacă ești mai pesimist sau mai puțin încrezător în ceilalți – vei vedea ceva venind în degrabă, sau poate o persoană acționând într-un mod sinistru.

În același timp, crede el, dacă vă aflați într-o „stare de încredere calmă” în acest moment, cel mai probabil vedeți un câine mișcându-vă spre dumneavoastră.

„Dacă ești o persoană optimistă, ai mai multe șanse să vezi ceva care intră în viața ta, vei vedea un câine și cu siguranță îți va plăcea peisajul înzăpezit din jurul lui”, a sugerat expertul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!