O metodă ușoară pentru a vă îmbunătăți memoria folosită de Pitagora

O metodă ușoară pentru a vă îmbunătăți memoria folosită de Pitagora

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Studiile arată că, dacă nu vă antrenați creierul în mod regulat, puteți avea probleme grave de memorie la bătrânețe. Pentru a combate această problemă, puteți încerca o metodă de bază de memorie bună dezvoltată de Pitagora, care necesită un efort minim, dar oferă rezultate maxime.

În fiecare seară, înainte de a dormi, încercați să vă amintiți tot ce vi s-a întâmplat în timpul zilei cu cele mai mari detalii posibile, cum ar fi locul în care v-ați lăsat ceașca de cafea dimineața.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți memoria, trebuie să fiți sârguincios.

Când să începi?

De la început – începeți dimineața. Ce ai văzut prima dată când te-ai trezit? Omul de lângă tine, soarele în fața ferestrei, camera?

Și continuați în același spirit până vă amintiți toate detaliile.

Pe cine ai salutat prima dată în ziua în care ai ajuns la serviciu, cu cine te-ai așezat la metrou în drumul spre casă?

La început îți va fi dificil să urmezi succesiunea acțiunilor tale, deoarece creierul tău va fi mai lent, dar în timp îți vei îmbunătăți capacitatea de a analiza lucrurile.

Prima dată când încerci să faci exercițiul, vei fi uimit de cât de puține lucruri îți amintești. Dar nu te descuraja! În trei zile vei observa o îmbunătățire.

Vei încerca intuitiv să păstrezi momentele în cap, eliminând astfel problemele legate de memorare.

Cum a folosit Pitagora această metodă?

Pitagora și discipolii săi au folosit această tehnică dimineața, nu seara. Dar în lumea de astăzi este mai ușor și mai eficient să vă întoarceți la amintiri înainte de culcare.

Oamenii nu mai au suficient timp dimineața, așa că nu te vei putea concentra bine. Pe de altă parte, o astfel de activitate cerebrală este destul de dificilă și rezolvă toate problemele insomniei.

Care sunt beneficiile?

Mai întâi: Vă va fi mai ușor să vă amintiți orice informații: nume, numere de telefon, listă de sarcini.

În al doilea rând: vor exista mai puține momente în care nu vă veți putea gândi la un eveniment specific sau la o amintire importantă. Datorită acestei tehnici, creierul va reproduce fragmente din informațiile necesare mult mai repede.

În al treilea rând: veți uita de insomnie. După o astfel de încărcare pe creier, vei începe să adormi mult mai repede.

În al patrulea rând: Și cel mai important – îți vei reconsidera programul și stilul de viață, deoarece îți va fi mult mai ușor să analizezi care dintre acțiunile tale îți sunt utile și care – nu.

În al cincilea rând: Îți vei aminti mai repede unde ai lăsat un lucru!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!