O lectie frumoasa oferita de o profesoara elevilor, foarte simpla insa foarte realista…

O lectie frumoasa oferita de o profesoara elevilor, foarte simpla insa foarte realista…

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 January 2019 in De Suflet

”Bunul simt a devenit o virtute neobisnuita.” (Amit Abraham)

“Nişte tipi de clasa a XII-a au scăpat o cutie goală de Coca-Cola sub bănci.

Evident că nimeni nu s-a aplecat s-o ridice. M-am aplecat, ei au zâmbit, şi înainte de-a o arunca la coş i-am provocat la un studiu biblic. Pe pielea lor.

“Avem două cutii de Coca-Cola. Una e plină şi alta e goală. Dacă bat cu degetul în ele care sună mai tare?”.

“Cea goală”, au răspuns corect elevii după ce au auzit zgomotul ciudat al acesteia.

“Dacă le dau câte un bobârnac uşor, dacă suflu cât pot înspre ele, care cutie pică?”.

“Tot cea goală”, spun ei în timp ce văd experimentul.

Apoi am luat cutia goală în mână şi am strâns-o.

“Care se turteşte?”.

“Cutia goală”, au răspuns la unison.

Le-am spus de ce majoritatea tinerilor României sunt gălăgioşi. De ce ţipă în tramvaie, în autobuze, în parcuri şi pe holurile şcolii. De ce ţipă la profesori, la părinţi sau pe… facebook.

Le-am spus şi de ce unii adulţi urlă la neveste deşi sunt la un pas de ele, se răţoiesc la bătrâna ce intră-n faţă la rând la pâine, ameninţă şoferiţa ce-a intrat aiurea-n intersecţie, blesteamă copiii… Pentru că sunt goi!

Butoaiele goale fac mare gălăgie. Zornăie. Hodorogesc. Imediat cum le atingi se duc de colo-colo. Pierd echilibrul. Se clatină ca Hopa-Mitică.

Şi când cad, se fac zob. Cele pline nu se clintesc din loc. Şi rămân mute, chiar dacă le loveşti.

În viaţa de “butoi gol” orice vântuleţ ne dărâmă. Cum vine puţin încercarea ajungem jos. Tăvăliţi. Stresaţi. Bulversaţi. Făcuţi grămadă. Iar dacă cumva ne strânge menghina vieţii ne mototolim. Ne turtim. Dacă suntem plini însă, rămânem în picioare.”

“Educaţia unui popor se judecă după ţinuta de pe stradă. Văzând grosolănia pe stradă eşti sigur că o vei găsi şi în casă” – Edmondo De Amicis

Am adunat cateva dintre cele mai frumoase citate despre oameni care sper sa va placa si voua. Acestea va vor ajuta sa priviti lumea cu alti ochi si sa va schimbati modul in care va purtati cu oamenii:

1. Exista o poveste in spatele fiecarei persoane. Exista un motiv pentru care este asa cum este. Gandeste-te la asta si invata sa o respecti pentru cine este, nu pentru cine iti doresti tu sa fie.

2. Nu judec oamenii dupa greselile lor, ci dupa dorinta lor de a se corecta.

3. E un lucru atat de obisnuit pentru un om sa nu fie fericit si atat de important faptul ca tot ce e un bine e cumparat cu mii de necazuri, incat o treaba care se face usor devine suspecta.

4. Modul in care ne purtam cu oamenii cu care nu suntem de acord este o carte de vizita a lucrurilor pe care le-am invatat despre dragoste, compasiune si bunatate.

5. Oamenii trebuie cunoscuti pentru a fi iubiti. Dumnezeu trebuie iubit pentru a fi cunoscut.

6. Nu fi lenes si nu judeca alti oameni prea repede. Fii o persoana cu suflet bun. Intreaba-i despre povestile lor. Asculta. Fii umil. Fii deschis. Invata.

7. Oamenii se definesc dupa modul in care pierd.

8. Indiferent de ce se intampla in viata, fii bun cu oamenii. Acesta este cel mai frumos si linistit mod de a iti trai viata.

9. Oamenii adevarati pot suferi orice pierderi si sa isi mentina totusi capacitatea de a iubi si de a rade.

10. Oamenii sunt pasari cu aripile crescute pe dinauntru.

11. Daca ai puterea sa faci un om fericit astazi, fa-o! Lumea are nevoie de asa ceva.

12. Ce frumosi sunt oamenii pe care nu ii cunoastem…

13. Cei mai buni oameni din viata ta sunt cei care te vor iubi in momentele in care nu poti fi iubit. Aminteste-ti asta si returneaza-le favoarea.

14. Intr-o relatie, lucrurile marunte sunt cele conteaza cel mai mult. Astazi incearca sa fii 100% prezent in viata oamenilor pe care ii iubesti.

15. Nu-l poti invata nimic pe omul matur, insa il poti ajuta sa gaseasca raspunsul in el insusi.

”Am ajuns la un punct in timp in care utilizarea bunului simt, vorbitul despre adevaruri reale si adresarea unor intrebari sincere sunt considerate comportamente radicale. In timp ce, manipularea, nechibzuinta si necinstea sunt adesea recompensate si guverneaza ziua.” (Gary Hopkins)

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!