O descoperire interesantă! Un chirurg cardiac vorbește despre cauzele reale ale bolilor de inimă: astăzi voi încerca să corectez greșeala

O descoperire interesantă! Un chirurg cardiac vorbește despre cauzele reale ale bolilor de inimă: astăzi voi încerca să corectez greșeala

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2022 in Articole

Dr. Dwight Lundell vorbește despre faptul că adevărata cauză a bolilor nu este colesterolul și alimentele grase, așa cum au crezut de multă vreme majoritatea colegilor săi. Studiile au arătat că bolile cardiovasculare apar din cauza inflamației cronice a pereților arterelor. Dacă nu există inflamație, atunci colesterolul NU se va acumula în vasele de sânge, ci va putea circula liber prin ele.

În urmă cu câțiva ani, s-a făcut o descoperire: adevărata cauză a bolilor cardiovasculare este inflamația peretelui arterelor. Treptat, această descoperire duce la o schimbare a conceptului de combatere a bolilor de inimă și a altor boli cronice.

Ghidurile dietetice vechi au contribuit la o epidemie de obezitate și diabet, ale căror efecte depășesc orice ciumă în ceea ce privește mortalitatea, suferința umană și consecințele economice grave.

Mai simplu spus, dacă nu există inflamație în organism, colesterolul nu se poate acumula în peretele vaselor de sânge și astfel duce la boli de inimă și accident vascular cerebral. Dacă nu există inflamație, colesterolul se mișcă liber în organism, așa cum a vrut inițial natura. Inflamația este cea care provoacă depunerea de colesterol.

Nu este nimic neobișnuit la inflamație – este pur și simplu apărarea naturală a organismului împotriva „dușmanilor” externi, precum bacterii, toxine sau viruși. Ciclul inflamator vă protejează perfect corpul de acești invadatori bacterieni și virali. Cu toate acestea, dacă ne expunem în mod cronic corpul la toxine sau mâncăm alimente pe care nu este pregătit să le proceseze, apare o afecțiune numită inflamație cronică. Inflamația cronică este la fel de dăunătoare ca și vindecarea inflamației acute.

Permiteți-mi să mă repet: vătămarea și inflamația vaselor noastre de sânge sunt cauzate de dieta săracă în grăsimi recomandată de medicina convențională de ani de zile.

Care sunt principalele cauze ale inflamației cronice?

Mai simplu spus, este un consum excesiv de alimente bogate în carbohidrați procesați simpli (zahăr, făină și toate produsele obținute din aceștia), precum și un consum excesiv de uleiuri vegetale bogate în acizi grași omega-6, cum ar fi soia, porumb și floarea soarelui, care se găsesc în multe produse prelucrate.

Indiferent de locul unde are loc procesul inflamator, extern sau intern, se procedează în același mod. Am văzut interiorul a mii de artere. O arteră bolnavă arată ca și cum cineva a luat o perie și a frecat constant pereții arterei. De câteva ori pe zi, în fiecare zi, mâncăm alimente care provoacă mici leziuni, care apoi se transformă în leziuni mai grave, în urma cărora organismul este forțat să reacționeze constant și natural cu inflamația.

Când ne bucurăm de o prăjitură proaspătă, corpul nostru se pregătește pentru invazia atacatorilor străini. Alimentele bogate în zahăr și carbohidrați simpli, precum și alimentele procesate pentru a crește durata de valabilitate, a acizilor grași omega-6, au stat la baza dietei noastre zilnice de mai bine de șase decenii. Și ea ne otrăvește încet, dar constant pe toți.

Cum poate o chiflă dulce să provoace inflamația care ne îmbolnăvește?

Când consumăm carbohidrați simpli, cum ar fi zahărul, nivelul zahărului din sânge crește rapid. Ca răspuns, pancreasul secretă insulină, al cărei scop principal este transportul zahărului în fiecare celulă, unde este stocat pentru producerea de energie. Dacă celula este plină și nu are nevoie de glucoză, ea nu participă la procesul pentru a evita acumularea de zahăr în exces.

Când celulele adipoase resping excesul de glucoză, nivelul zahărului din sânge crește, se produce mai multă insulină, iar glucoza se transformă în grăsime stocată.

Ce legătură au toate acestea cu inflamația? Nivelul zahărului din sânge are o gamă extrem de îngustă. Molecule suplimentare de zahăr sunt atașate diferitelor proteine, care, la rândul lor, dăunează pereților vasului de sânge. Această daună repetată provoacă inflamație. Când glicemia crește în fiecare zi, are același efect ca și frecarea hârtiei rigide de pereții vaselor de sânge fragile.

Deși nu o puteți vedea, vă asigur că este. De peste 25 de ani, am văzut asta la peste 5.000 de pacienți pe care i-am operat și toți se caracterizează prin același lucru – inflamația la nivelul arterelor.

Acum revenim la chifla dulce. Aceste delicii cu aspect inocent nu conțin doar zahăr: chifla este coaptă folosind unul dintre numeroasele uleiuri omega-6, cum ar fi soia. Chipsurile și cartofii prăjiți sunt înmuiate în ulei de soia; alimentele procesate sunt făcute cu omega-6 pentru a crește durata de valabilitate.

Deși uleiurile omega-6 sunt esențiale pentru organism – fac parte din fiecare membrană celulară care controlează tot ceea ce intră și iese din celulă – acesta trebuie să fie în echilibru corect cu omega-3.

Dacă echilibrul se schimbă către omega-6, membrana celulară produce substanțe chimice numite citokine care provoacă în mod direct inflamația.

Mâncarea noastră zilnică perturbă serios echilibrul acestor doi acizi grași din organism.Dezechilibrul variază de la 15:1 la 30:1 sau mai mult în favoarea omega-6. Acest lucru creează condiții pentru apariția unui număr mare de citokine care provoacă inflamație. Raportul optim și sănătos în mediul alimentar modern este de 3:1.

Pentru a înrăutăți lucrurile, excesul de greutate pe care îl câștigi în urma consumului acestor alimente creează celule adipoase supraîncărcate. Acestea eliberează cantități mari de substanțe chimice care măresc daunele cauzate de glicemia crescută. Procesul care a început cu o chiflă dulce se transformă în cele din urmă într-un cerc vicios care provoacă boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet și, în final, boala Alzheimer, iar procesul inflamator persistă…

Cu cât consumăm mai multe alimente gata preparate și procesate, cu atât mai mult, zi de zi, încetul cu încetul, provocăm inflamații. Corpul nu poate procesa alimente saturate cu zahăr și gătite în ulei bogat în omega-6 – nu a fost adaptat pentru asta.

Cum să evitați inflamația cronică?

Există o singură modalitate de a elimina inflamația și aceasta este trecerea la consumul de produse în forma lor naturală. Pentru a construi masa musculara, mananca mai multe proteine. Alegeți carbohidrați complecși, cum ar fi fructele și legumele strălucitoare. Reduceți sau eliminați grăsimile omega-6 care cauzează inflamații, cum ar fi uleiurile de porumb și soia, și alimentele procesate preparate cu acestea.

O lingură de ulei de porumb conține 7.280 de miligrame de omega-6; soia conține 6.940 de miligrame de omega-6. În schimb, folosește ulei de măsline sau unt făcut din laptele unei vaci hrănite cu plante.

Grăsimile animale conțin mai puțin de 20% omega-6 și este mult mai puțin probabil să provoace inflamații față de uleiurile care se presupune a fi sănătoase etichetate „polinesaturate”. Uită de „știința” care ți-a fost bătută în cap de zeci de ani.

Știința care spune că numai grăsimile saturate cauzează boli de inimă nu este deloc știință. Știința care sugerează că grăsimile saturate cresc colesterolul din sânge este, de asemenea, foarte slabă. Pentru că acum știm sigur că colesterolul nu este cauza bolilor de inimă.

Teoria colesterolului a condus la recomandări pentru consumul de alimente cu conținut scăzut de grăsimi, care au dus, la rândul lor, la crearea tocmai alimentelor care cauzează în prezent epidemia de inflamație. Medicina avansată a făcut o greșeală teribilă când a sfătuit oamenii să renunțe la grăsimile saturate în favoarea alimentelor bogate în grăsimi omega-6. Acum ne confruntăm cu o epidemie de inflamație arterială, care duce la boli de inimă și generează alți ucigași tăcuți.

Ce trebuie să faci?

Alege alimentele pe care le găteau bunicii tăi, nu cele la care mama ta a trecut când rafturile supermarketurilor erau pline cu alimente „gata de consum” pline de conservanți. Evitați alimentele care provoacă inflamații, încearcă să obții nutrienții necesari din alimente proaspete, neprocesate. În acest fel, vei putea scăpa de efectele nocive pe care le-ai provocat în mod constant arterelor tale și întregului corp de-a lungul anilor – iar în final vei trăi mult mai mult.

* Dr. Dwight Lundell este un fost șef de personal și șef de chirurgie la Banner Heart Hospital, Mesa, Arizona. Clinica sa privată Cardiac Care Center era situată în același oraș. Dr. Lundell a renunțat la a mai opera pentru a se concentra pe tratamentul bolilor cardiovasculare prin terapie nutrițională. El este fondatorul Fundației Healthy Humans, care promovează sănătatea publică. El este, de asemenea, autorul cărților The Heart Disease Cure și The Great Cholesterol Hoax.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!