Nu vă mulțumiți niciodată cu cafeaua proastă, prieteni răi sau un partener de viață rău

Nu vă mulțumiți niciodată cu cafeaua proastă, prieteni răi sau un partener de viață rău

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiSpiritualitateViata

Niciodată să nu accepți mai puțin decât ceea ce meriți. Unele lucruri trebuie impuse de la început, până la urmă, trebuie să lupți pentru respectul pe care îl meriți.

Dar nici nu poți fi indiferent în toate situațiile. Oamenii vor ca tu să fi de partea lor mereu, să accepți situațiile așa cum sunt și să nu încerci să schimbi ceva. Poate că în unele domenii ale vieții acest lucru este necesar, dar evident nu în toate.

Există domenii în care nu trebuie să accepți mediocritatea, trebuie să lupți pentru ceea ce meriți. Oamenii care nu știu să trăiască așa cum își doresc te vor face să te simți rău atunci când te pui pe primul loc. S-ar putea să te numească egoist, pur și simplu pentru că lupți pentru ceea ce te face fericit.

Dacă trăiești în mod constant cu grija a ceea ce cred ceilalți despre tine, atunci nu vei putea trăi viața așa cum ți-o dorești. Dacă pasiunea pentru viață îi sperie pe oameni, atunci lăsați-i să fugă. Tu trăiește-ți viața așa cum îți place și nu mai pune la suflet tot ce spun alții, până la urmă, vorbele lor nu au nicio valoare, adevărata valoare se află în fericirea ta.

Viața ta ar trebui să fie o reflectare a ceea ce iubești cel mai mult și a ceea ce te face fericit. Nu ar trebui să îți fie frică să arăți asta.

Există un o grămadă de alte lucruri pe care nu le poți controla și la care trebuie să renunți, acestea fiind, de obicei, lucrurile care au legătură cu alte persoane și cu ceea ce ele gândesc, spun, simt și fac. Nu trebuie să te lași afectat de aceste lucruri atâta timp cât nu te pot afecta în mod direct.

Ceea ce poți controla este ceea ce permiți să ți se întâmple. Tu îți poți trăi viața exact așa cum îți place și numai tu poți alege ce fel de persoane merită să fie în viața ta.

Așa că nu mai ține lângă tine prietenii care îți fac rău sau care sunt doar pe interes. Nu mai ține lângă tine bărbații care nu se țin de cuvânt sau care nu te tratează așa cum meriți, atât timp cât tu ești conștient de cât valorezi, nu permite nimănui să te devalorizeze. Și nu te mulțumi niciodată cu o cafea proastă, mai bine plătești câțiva lei în plus, dar îți cumperi ceva bun, pentru că meriți.

Viața este prea scurtă pentru a-ți irosi energia pe lucruri negative, concentrează-te pe ceea ce te face fericit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!