Nu vă așteptați la nimic și nu aveți nimic de pierdut

Nu vă așteptați la nimic și nu aveți nimic de pierdut

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSfaturiViata

Budiștii spun că noi toți căutăm fericirea, dar majoritatea nu ajung niciodată la ea. Dacă nu te aștepți la nimic, vei avea de toate. Cu alte cuvinte: trebuie să fii pregătit pentru orice scenariu. Și să stai liniștit.

Cât de dureros este să ne despărțim de vise, speranțe, așteptări … Fiecare dintre noi a trebuit să ne luăm la revedere cu amărăciune de ceea ce încă ne doream atât de mult, și uneori eram atât de aproape de a realiza.

Dar poți trăi diferit: dacă nu te aștepți la nimic, atunci câștigi un sentiment incredibil de libertate. Eliberarea de cea mai grea povară – așteptări neîndeplinite.

Dar poate fi cu adevărat posibil? Să trăiești fără aspirații și speranțe?

Cum să nu fii trist când tot ceea ce ai visat, ceea ce ai visat deja nu se împlinește? Poate fi chiar necesar. Pentru că atunci când nu aștepți nimic, nu ai nimic de pierdut.

Iar dacă se împlinește, este de două ori plăcut. O surpriză atât de neașteptată!

Practic, sperăm că totul se va întâmpla exact așa cum ne-am dorit. Sau cel puțin aproximativ. Cu alte cuvinte, ne facem planuri în cap, despre cum ar trebui să se întâmple toate evenimentele și cum ar trebui să se comporte oamenii din jurul nostru.

Nu este surprinzător faptul că atunci când toate aceste „castele în nisip” se sfărâmă, dezamăgirea și disperarea ne acoperă. De parcă un cutremur teribil a distrus tot ce ne înconjura de pe fața pământului. Un adevărat dezastru …

De exemplu, presupui că oamenii vor reacționa într-un fel față de lucrurile care te enervează. Sau – că nu va ploua în weekend, pentru că ai planificat o excursie minunată în natură cu prietenii tăi. Să fim sinceri: de câte ori nu te-au dezamăgit alți oameni când nu au făcut ceea ce te-ai așteptat?

Deci, ce trebuie să faci cu toate acestea? Răspunsul este simplu și banal: nu vă așteptați la nimic de la nimeni. Aceasta este singura modalitate de a nu te supăra pentru că nu ai nimic de pierdut. La urma urmei, nu era nimic! Deci nu ai nimic de regretat!

Este posibil să nu fiți de acord cu acest lucru la început. Dar dacă vă gândiți puțin la asta, probabil că veți fi de acord că așteptarea la nimic este o modalitate excelentă de a trăi liniștit și fără griji.

Este minunat: să nu fii nervos că totul nu merge așa cum vrei, ci să permiți ca totul să se întâmple așa cum ar trebui.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!