“Nu te mai gandi la cum ar trebui sa fie viata si la ce ar trebui sa faca altii. Nu astepta pe nimeni pentru a fi fericita.” – Lectiile pe care mi le-a oferit viata si din care am invatat de una singura!

“Nu te mai gandi la cum ar trebui sa fie viata si la ce ar trebui sa faca altii. Nu astepta pe nimeni pentru a fi fericita.” – Lectiile pe care mi le-a oferit viata si din care am invatat de una singura!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2019 in Articole

“Indiferent ce faci în viață, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci.” – Mahatma Gandhi

Sunt anumite momente in viata care vin la pachet cu lectii valoroase care ne pot ajuta sa ne dezvoltam si sa ne eliberam sufletul de griji si de probleme. Ar trebui ca din cand in cand sa ne amintim de aceste lectii deoarece pot face schimbari frumoase in prezentul si viitorul nostru.

Iata care sunt cele mai importante lectii de viata pe care le-am invatat de una singura:

1. Nimeni altcineva nu te poate face fericita. – Relatiile intime iti vor distrage atentia de la relatia pe care o ai cu propria persoana, insa cu cat te confrunti mai mult cu problemele tale – temeri, nesiguranta, experiente negative din trecut, fapte, neajunsuri, greseli – cu atat va trebui sa te privesti in oglinda… singura.

2. Elibereaza-te de atasamentul fata de lucrurile materiale – Atasamentul pe care il ai pentru lucrurile materiale iti fura libertatea de a gandi clar si rational, iti fura timpul pretios si creeaza un stres suplimentar si inutil in viata ta.

Inainte de a cumpara ceva, intreaba-te: “Chiar am nevoie de asta? Imi va face viata mai putin stresanta sau o sarcina dificila mai usoara?” Cumpara doar ce ai cu adevarat nevoie.

3. Munceste mai putin daca poti.

Nu vei primi o recompensa pe patul de moarte pentru orele suplimentare pe care le-ai petrecut la birou, insa nu va exista regrete pentru timpul suplimentar pe care l-ai petrecut cu oamenii pe care ii pretuiesti.

4. Daca ai nevoie de o dovada ca fericirea adevarata exista, uita-te la copiii care se joaca impreuna in parc.

5. Nu crede tot ce ti se spune. –Fii cea care nu crede tot ce ii spune lumea din jur. Pune-ti intrebari, cauta raspunsuri. Sigur, adevarul evolueaza de-a lungul timpului, insa cu cat esti mai aproape de el, cu atat mai frumoasa va fi viata ta.

6. Nu este nicio rusine in a gresi si nici o infrangere in a spune ca iti pare rau. – Accepta cand gresesti si cere-ti scuze in fata persoanelor care au fost afectate de greselile tale – acesta este un proces necesar de vindecare pentru toate partile implicate. De asemenea, te ajuta si pe tine sa devii o persoana mai buna si mai sincera.

7. Nu poti schimba lumea, insa tu poti fi schimbarea. – Nu neglija lupta pentru lucrurile care iti plac pentru ca ai impresia ca vocea ta este prea mica sau ca nu vei reusi niciodata sa ajungi acolo unde iti doresti. O singura voce este capabila sa creeze un ecou imens. Trebuie doar sa ai incredere in tine.

8. Nu poti face totul in viata, iar acele lucruri pentru care ti-ai petrecut timpul doar gandindu-te si dorindu-ti sa le faci… ei bine, cel mai probabil este ca pana acum sa le fi facut.

9. Nu este o minciuna ca cele mai bune lucruri in viata sunt gratis: imbratisarile, parcurile, prietenii, timpul petrecut cu familia, zambetul.

10. Nu te mai gandi la cum ar trebui sa fie viata si la ce ar trebui sa faca altii. Nu astepta pe nimeni pentru a fi fericita.

“Nu permite ca opiniile celorlalţi să devină realitatea ta.” – Les Brown

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!