Nu pune la suflet parerea oamenilor despre tine, nu poti fi pe placul tuturor cum nici tie nu-ti place de toata lumea!

Nu pune la suflet parerea oamenilor despre tine, nu poti fi pe placul tuturor cum nici tie nu-ti place de toata lumea!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Doua lucruri sunt esentiale pentru o viata decenta…sanatatea si linistea sufleteasca. Detinandu-le pe cele doua putem cladi orice.” – Georgescu Harry

Atata energie consuma oamenii preocupandu-se de ceea ce gandesc altii despre ei! Acumuleaza frustrari, isi incarca sufletele cu griji inutile si isi alimenteaza imaginatia cu tot felul de inchipuiri.

A fi pe placul lumii a devenit principala preocupare, dusa pana la obsesie.

Aveti cumva impresia ca tot ce facem, felul in care ne imbracam, lucrurile pe care le avem, felul in care ne administram viata, necesita aprobarea lumii? Nu!

Viata mi-a aratat intr-un stil nemilos, ca oricat de bun ai fi, oricat te-ai stradui, foarte rar vei auzi pareri reale, pertinente si adevarate despre tine. Fiecare te va percepe si te va descrie dupa propriile valori.

Daca esti bun si corect atragi de multe ori invidia celor incapabili sa fie la fel ca tine, de aceea foarte putini vor fi cei care te vor vorbi de bine. In schimb, daca va exista un motiv ca sa fii criticat si vorbit de rau, fii sigur ca orice zvon se va propaga cu viteza luminii si, mai mult de atat, povestea va primi si adnotari marginale. Numai tu ai defecte, iar cei care te judeca si isi dau cu parerea despre tine sunt perfecti.

Nu am incercat sa arat oamenilor ca sunt intr-un fel sau altul si nu am facut eforturi sa fiu pe placul lumii. Nu mi-am schimbat personalitatea in functie de preferintele oamenilor doar pentru a fi acceptata in turma. Dar nici nu m-am consumat inutil pentru ca unii nu au fost capabili sa ma vada obiectiv, ci dupa prejudecati proprii.

Nu dau nici doi bani pe ceea ce crede si spune lumea despre mine. Si de ce m-as stradui sa schimb pareri despre mine?

Am observat ca pana si cea mai buna parere formata in timp indelungat poate fi daramata la prima greseala… pentru ca unii uita de indata toate calitatile tale, daca le inseli cumva asteptarile.

Daca unii ma vorbesc de rau, nu ma degradeaza pe mine, ci isi degradeaza sufletele. In timpul acesta, eu nu sunt nici mai saraca, nici mai urata, nici mai putin iubita. Existenta mea, reusitele mele si fericirea mea, nu depind de parerile oamenilor.

Pentru mine importanta este imaginea din oglinda mea si a celor care ma iubesc. Important este sa fiu mandra de mine si sa nu imi fie rusine in fata lui Dumnezeu cu ceea ce sunt.

Viata nu m-a ferit de prosti, de rai si de invidiosi. Dar in niciun caz nu le voi acorda atentie acestora…

Nu traiesc pentru a avea aprobarea tuturor, nu traiesc pentru imagine, traiesc pentru mine si pentru cei pe care-i iubesc! Nu dau doi bani pe reputatie, ma intereseaza doar onoarea.

Am atins un nivel superior care ma face sa filtrez zgomotele, asa ca, nu aud parerile, ci natura, muzica si vorbele de iubire…

Restul? E cancan! – Irina B.

“Parerea ta despre altii este de fapt o reflectie a parerii despre tine.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!