Nu pot dormi noaptea dacă știu că a mai rămas placintă: o rețetă de plăcintă cu griș la tigaie

Nu pot dormi noaptea dacă știu că a mai rămas placintă: o rețetă de plăcintă cu griș la tigaie

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2022 in Retete

Algerienii mănâncă mai multă miere decât oricine altcineva din lume, iar produsele de patiserie dulci algeriene conțin în principal miere, nuci și fructe uscate.

Deși aceste produse de patiserie sunt foarte dulci, ele nu conțin deloc zahăr. Interesant este că nici algerienii folosesc cu greu produse lactate. Mshusha este o delicatesă tradițional algeriană. Aceasta este o prăjitură fără zahăr, chefir sau lapte, care se poate coace chiar și într-o tigaie.

 

Rețetă de plăcintă cu griș la tigaie

Nu toată lumea are îndemânarea de a face plăcinte. Însă chiar și cei care știu să le facă, uneori se plictisesc de frământat aluatul și de procesul lung de a face plăcintele. Această prăjitură se face foarte rapid și se poate coace și într-o tigaie în cazul în care nu aveți cuptor.

Ingrediente de care aveți nevoie:

  • 6 linguri griș
  • 7 ouă
  • 5 linguri miere
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

1. Pentru început trebuie să bateți bine ouăle cu praful de sare. Nu vă mirați că sunt atât de multe ouă, pentru că ele stau la baza întregii plăcinte.

2. Adăugați grișul în ouă și amestecați bine. În această etapă trebuie să lăsați grișul la înmuiat timp de 5 minute.

3. Apoi adăugați în griș uleiul vegetal și amestecați bine.

4. Puneți tigaia la încălzit și ungeți-o cu puțin ulei vegetal. În timp ce tigaia se încălzește, turnați praful de copt în aluat și amestecați foarte bine.

5. După ce tigaia s-a încins, puneți aluatul în tigaie și lăsați la copt la foc mediu timp de 5 minute cu capacul pus. După aceea întoarceți plăcinta și coaceți încă 3 minute.

6. După ce plăcinta este gata, puneți tortul pe o farfurie. Pentru a-l însiropa, diluați cele 5 linguri de miere în puțină apă astfel încât să se formeze un sirop, apoi puneți acest sirop peste toată plăcinta și așteptați puțin să intre în ea.

La sfârșit, plăcinta va fi moale și pufoasă. O puteți servi cu gem sau nuci și un ceai cald lângă. Poftă bună!

Dacă nu aveți griș la îndemână, îl puteți înlocui cu făină pe lângă care adăugați 1 linguriță amidon. În acest caz, mushsha nu va fi atât de pufoasă, dar va fi la fel de gustoasă.

Distribuiți această rețetă ca să vadă și prietenii voștri cum pot face această plăcintă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!